You are here

Windows Milenium Edition "Muzealis targy"

Szerbusztok. Aki tud, kérem segitsen. Van egy régi Laptop-om,amin a "Windows Milenium Edition" van telepitve.
Szerettem volna bekapcsolni, de a képernyőn megjelent a kep (background), az egér mutato-nyil, amit tudok mozgatni es semmi tob. Hiányoznak az ikonok, a tálca az ikonokkal, es ennyi ( egy allo asztalkep es egy mozgathato eger nyil semmi tob).
Mitt javasoltok, mitt csináljak (a kukázáson kivül)? Kérem segitsetek. Köszönöm -János.

Comments
gbenyov
gbenyov picture

Hello! Neked üzent a Billy! Csináld végig ezt:

Ez általános, rendszerindításkor induló programok, illetve beállítások és illesztőprogramok Windows Millennium Edition rendszerben fellépő problémák megoldása végett történő letiltását ismerteti. Ez az eljárás „tiszta indítás” néven ismert.

Az eljárást kizárólag hibaüzenetekkel és hibás működéssel kapcsolatos problémák elhárítására használja, és csak abban az esetben, ha nem tudja megállapítani a hiba okát. Az itt leírtak végrehajtása következtében bizonyos szolgáltatások időlegesen nem lesznek használhatók, ám a beállítások visszaállításával a szolgáltatások teljes köre is visszaállítható. Ebben az esetben azonban számítani kell az eredeti hibaüzenet vagy jelenség újbóli előfordulására.

A következőkben olvasható lépések végrehajtását megelőzően tanulmányozza az adott problémára vonatkozóan a Microsoft Tudásbázisban fellelhető tudnivalókat, hiszen az itt leírtak nem az egyedi hibajelenségek elhárítását célozzák. Ilyen hibajelenség vagy az ahhoz kapcsolódó hibaüzenet megjelenése esetén az üzenet szövege vagy a probléma, illetve a jelenség leírása segítségével keresse meg a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkeit.

A Windows Millenium Edition tiszta indítása

Válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be az msconfig parancsot a megjelenő Megnyitás párbeszédpanelen található mezőbe, és kattintson az OK gombra.
Válassza az Általános lapon található Szelektív indítás beállítást.
Törölje a Szelektív indítás beállítás alatt található összes jelölőnégyzet jelölését.
Kattintson az Automatikus indítás fülre, majd jelölje be a *StateMgr jelölőnégyzetet.
Kattintson az OK gombra. A rendszer újraindítására vonatkozó kérdés megjelenésekor kattintson az Igen gombra. Az újraindítást követően válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be az msconfig parancsot a megjelenő Megnyitás párbeszédpanelen található mezőbe, és kattintson az OK gombra.

Fontos! Győződjön meg arról, hogy az Általános lapon található jelölőnégyzetek továbbra sincsenek bejelölve. Ha egyik jelölőnégyzet sincs bejelölve, ugorjon a 6. lépésre. Ha nem használható vagy szürke jelölőnégyzetet lát, számítógépe „tiszta indítása” csak részben sikerült. Ebben az esetben a tiszta indításhoz szüksége lehet az Msconfig jelölőnégyzetének jelölését visszaállító szoftver gyártójának segítségére.
Miután az 5. lépésben meggyőződött arról, hogy számítógépe valóban tiszta indítást hajtott végre, hozzáfoghat a probléma elkülönítéséhez. Ha a tiszta indítást követően a kezdeti probléma nem jelentkezik, jelölje be a Szelektív indítás választógomb alatt található jelölőnégyzetek egyikét, majd indítsa újra a számítógépet, hogy lássa, a beállítások módosításával újra fellép-e a kezdeti probléma.

Megjegyzés: Az eljárás végrehajtásakor a Windows a Szabványos VGA illesztőprogramot (640 x 480 képpontos felbontás, 16 szín) használja. Ez az illesztőprogram a képernyőt 640 x 480 képpont felbontású, 16 színű módra váltja. Ha e beállítás mellett nem tudja ellenőrizni a kezdeti probléma meglétét (például egy olyan programot kellene ehhez futtatnia, mely nagyobb felbontást vagy színmélységet igényel), lecserélheti az illesztőprogramot egy nagy felbontású általános (Super VGA) illesztőprogramra, vagy a System.ini elem bejelölésével biztosíthatja, hogy rendszere az eredeti illesztőprogramot használja. Ne feledje, hogy a System.ini fájl használatával rendszere az eredeti videokártya-illesztőprogramon kívül további összetevőket is újra használatba vehet. A videokártya illesztőprogramjának cseréjéről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál.

A rendszer eredeti állapotának visszaállítása a tiszta indítást követően:
Válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be az msconfig parancsot a megjelenő Megnyitás párbeszédpanelen található mezőbe, és kattintson az OK gombra.
Kattintson az Általános fülre, majd válassza a Normál indítás - minden eszköz-illesztőprogram és szoftver betöltése lehetőséget.
Kattintson az OK gombra. A rendszer újraindítására vonatkozó kérdés megjelenésekor kattintson az Igen gombra.
A tiszta indításkor letiltott kategóriák

A System.ini fájl bejegyzései
A Win.ini fájl bejegyzései
Statikus virtuális eszközillesztők (VxD-k)
Rendszerindításkor induló elemek
Az MS-DOS emuláció környezeti változói

Megjegyzés: az internet-, valamint a hálózati hozzáférés megfelelő működéséhez az alábbi VxD-fájloknak kell engedélyezve lenniük a Rendszerbeállító segédprogram Statikus VxD-k lapján:

VNETSUP
NDIS
VNETBIOS
VREDIR

Megoldódott? Még van ötletem...
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

Öcsi
Öcsi picture

Tisztelt Billy.(ez a név szerepel a választ adónál) A nevem Öcsi. Elnézést kérek hogy levélben meg probálom felvenni a kapcsolatot. Oktober elején, kértem a közösség segitségét, a "Windows Milenium Edition "Muzealis targy"
Szerbusztok. Aki tud, kérem segitsen. Van egy régi Laptop-om,amin a"Windows Milenium Edition" van telepitve.
Szerettem volna bekapcsolni, de a képernyőn megjelent a kep (background), az egér mutato-nyil, amit tudok mozgatni es semmi tob. Hiányoznak az ikonok, a tálca az ikonokkal, es ennyi ( egy allo asztalkep es egy mozgathato eger nyil semmi tob).
Mitt javasoltok, mitt csináljak (a kukázáson kivül)? Kérem segitsetek. Köszönöm .
A fentiekkel kapcsolatban,kaptam egy aprolékossan megmagyarázot ujraélesztési eljárast.(amit nagyon köszönöm a jóindulatott.)
Az eljárást nem tudtam használni, mert mint ahogy irtam,(a képernyőn megjelent a kép (background), az egérmutato-nyil, amit tudok mozgatni es más semmi töb. Hiányoznak az ikonok, lent a tálca az ikonokkal, es ennyi ( egy állo asztalkép és egy mozgatható egérnyil semmi tob).) Továbbá,(amit nem irtam),a hűtőventilátor nem indul, a CD olvasó nem észleli a CD-t, nem indul.(mert gontoltam egy olyat hogy a saját CD-ivel megpróbálom ujraéleszteni a winyot, de nem megy.) Szerettem volna egy Linux-ot, Ubuntu-t ki probálni a laptopon.
Tisztelettel megkérem,ha bir,és ha akar segiteni ujraéleszteni ezt a múmiát(laptopot),irjon és küdje a választ erre az e-mail cimre fraktal14@freemail.hu de ha nem, smmi harag, akkor is kérek választ ket sort (indoklás nélkül). Kérem szépen csak erre a cimre küdje a választ. Az e-mail cim fraktal14@freemail.hu Tisztelettel Öcsi.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Nem fogja tudni megoldani ezzel, mert nem indult el az asztalkezelő. A nem NT windowsokban az asztalkezelő a kerner szerves része. Ha nem indul el csökkentett módban sem, akkor nehéz ügy előcsalogatni. Egyszerűbb az újra telepítés.

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia,
Hát igen, amit írsz, az az utolsó előtti ötlet, mert egy LINUX még jól menne azon a gépen.
(Ez az utosó ötlet...)
_
gbenyov
0 Hz és az UV fény frekvenciája között minden érdekel...vagy tovább is, mindkét irányba?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Nem nagy a gond, simán vissza lehet állítani az ikonokat.....csak már rég csináltam ilyet.
Egér jobb gombbal kattints az asztalon.- Ikonrendezés szempontjai - Asztali ikonok megjelenítése - "kipipálni" - és kész. (Megjegyz.:W98-nál nem így működik, XP-nél igen, a Millenium 2000-nél pedig...majd megmondod, ha kipróbáltad.)

Üdv: uniman

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Itt nem az a gond. Egyébként is a milleneum az kb a 98-nak felel meg. Tehát nem NT.
Nagy valószínűséggel újra kell telepíteni. De, akkor már a win2000 kellene rátenni. Az sokkal, de sokkal stabilabb.
A milleneum az a 98-nak egy olyan fejleménye, ami képes csak a saját működésétől behalni. Rendkívül instabil valami.

0

atitika
atitika picture

Hát igen.... én is a win2ezret erőltetném rá inkább, linux sem rossz, de nem vagyok benne biztos, hogy azon a gépen az is menni fog, másrészt meg azt utána (ha nem működik) elég nehéz levakarni a vinyóról. :(

0