You are here

Whirlpool mosogatógép

Tisztelt Fórumozók!

Egy érdekes problémám volna. Egy hete a Whirlpool mosogatógépünk f7-es kódot írt ki. Azonnal szeretőt hívtunk aki megállapította, hogy a "labirintushoz" tartozó reed relé hibája okozhatja a leállást. Majd kimérte a relét és az hibátlan értékeket mutatott. Ezután visszarakta a relét majd kb ötször kipróbálta a gépet és sz hibátlanul működött. Miután elment a szerelő, mi is mostunk egyet a géppel és tökéltessen működött. Viszont a következő alkalommal ismét kiírta az F7 kódot és megint leállt.
Érdeklődnék, hogy lehetséges e olyan dolog, hogy ez a reed relé egyszer jó, egyszer nem? ..vagy esetleg máshol kell keresni a hibát?
Mondjuk a szerelő azt mondta, hogyha még egyszer kiírja ezt a kódot, akkor vezérlőpanelt kell cserélni.

Előre is köszönöm a segítséget!

István

Comments
Sándor István
Sándor István picture

Köszönöm a tanácsokat!

Megpróbálom a reed relét picit másképpen berakni, hátha akkor működik. Amúgy a mögötte lévő propeller minden esetben pörög.

A labirintus teljesen víztiszta. Nem látni benne semmiféle lerakódást.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

A reed relé is lehet hibás. Nem jellemző, de lehet. A vezetékezés lehet kontakthibás. No az már sokkal jellemzőbb.
Illetve le kellene bontani az ajtóburkolatot, mert lehet, hogy vizet kapott a vezérlő környéke és korrodáltak a csatlakozók! No ez is jellemző.

0

Sándor István
Sándor István picture

Még megpróbálom a vezetékeket megmozgatni és ha továbbra is fennáll a hiba, akkor mindenképpen keresném.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Oké.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia István!

A vezérlőpanel lenne az utolsó, amit cserélnék. Hasonló hibával javítottam gépet, a reed relé pozíciója is okozhatja a hibát. Meg kell nézni, hogy forog e az a kis propeller mögötte. Ha igen, és minden esetben, akkor a reed relét meglehet próbálni kicsit kijjebb húzni, vagy beljebb tolni, ha van rá lehetőség.
Vigyázat! A gépet nyitott burkolattal üzemeltetni veszélyes! Ha be van dugva a készülék, akkor ne nyúlj bele! A reed mozgatásakor is húzd ki a gépet a konnektorból!

Üdv: Jácint

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A pontos típus ismerete nélkül botorság lenne bármit is írni!

0

Sándor István
Sándor István picture

A típusa elvileg: ADG8836/1 IX "hatodik érzék"

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Helló!
Nagyon nagy valószínűség szerint a "Labirintban" dugulás lehet.
Ki kellene tisztítani. Az sajnos nem egyszerű!
http://img.index.hu/imgfrm/7/6/5/0/BIG_0009347650.jpg
Hozzá férni nagyrészt lehetetlen. Meglehet próbálni agresszívebben zsírt oldó vegyszerekkel, Trisó, Hipó, vagy ha eléggé mazohista alkat, akkor közvetlenül a labirintba juttatni hideg zsíroldót.
Arra kell vigyázni, hogy semmilyen habosodó mosószer nem jó! A habot képes és belenyomja a vezérlő panelba és akkor ott véget is ér a dal.
Ha nem akarja házilag, akkor el kell szállítani a gépet. Szét kell szedni, csöveket szét húzni, sűrített levegővel kifújni a vizet és hideg zsíroldóval ki lehet tisztítani a labirintot. Macerás és koszos meló.

A savazásról lebeszélném, mert a zsírt csak a füstölgő sósav marja, de az eléggé életveszélyes egy vegyület és a műanyagokat is képes feloldani.

Ha nem akar neki állni, hanem javítást kér, akkor keressen a (kódolt) gepklinika kukac postafiok pont hu email címen.

0

Sponsored links