You are here

Távirányító hiba!

Nos üdv. mindenkinek! Egy olyan kérdésem lenne, hogy: Van egy erősítőm, amihez van egy távirányító, DE az erősítő és a táv is pihent úgy 2-3 évet a szekrénybe! Most újra elővettem, hogy be üzemelem és minden frankó is kivéve a távot... (elem nélkül tároltam) A Probléma a következő. Először is egyáltalán semmire nem reagált az erősítő és fogtam a fényképezőm táv ,,tesztelés,, hát egyáltalán meg sem nyikkant az infra led.. (másik 3 távnál igen) másik elemmel próba hát mondanom sem kell, hogy úgy sem.. szóval kérdés.. Mit tegyek? :D IR led csere? Honnan tudom milyen van benne pontosan? Esetleg más ötlet javaslat amivel vissza tudnám hozni az élők sorába? A táv egy Onkyo RC-399M. Köszi előre is mindenkinek!

üdv: invisible man

Comments
zsugori
zsugori picture
***

0

invisible man
invisible man picture

Aham... :D :D Köszi!

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !
Legközelebb kezdd a tesztelést egy olyan egyszerű húzással, hogy az infraledre párhuzamosan ráfogsz egy sima led-et, vagy odapöttyinted ónnal és máris látod, hogy villog-e ! :)

Üdv: Taurus66

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A távok 90%-nak mechanikus bajuk van. (Kosz, rázkódás, megevés.)
9%-k elrohad.
1%-k osztozik a proci a rezonátor és a z IR LED hibán.
Ez legyen a kiindulási hozzá állásod.

0

proba
proba picture

Ha van feszültségmérőd a rezonátor gyorsan kibukik, üresben nincs rajta általában feszültség, gombnyomás után beáll kb féltápra.Rossz rezonátor esetén az egyik fele szinte teljes ,a másik nulla tápra.
Egyébként forrasztási/kémiai hibás is lehet.Ellenőrizném a vezetékek folytonosságát, led ,egyéb nagyobb alkatrészek érintkezését. ( lehet csak az elem bevezető van kikorrodálódva.)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Szedd szét, jóformán bármilyen IR LED jó bele, amit árulnak, ha van fölös működő távod, át is rakhatod, csak a polaritásra figyelj. Nézd át a forrasztásokat is. Én olyannal találkoztam, hogy a kézről a zsír meg a sós izzadság bement a gumilap alá, és megmarta a fóliát ott, ahol nem volt lelakkozva.

Üdv: Jácint

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Jaca!
Biztos vagy ebben? A vevö/PiN-diodak viszonylag keskeny savban/hullamhosz+modulacios freki-szelektiven szoktak eszlelni... Minden esetre megtalaltam az Onkyo-RC399 kodtablazatat, hatha kell valakinek...
Kari

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Kari!

A vevők a led hullámhosszára legfeljebb csak a távolság miatt lesznek kényesek. Amire viszont tényleg érzékenyek, az a modulációs frekvencia.

Üdv: Jácint

0

invisible man
invisible man picture

Köszi! De közben megnéztem sehol nem volt baja a forrasztásnak pedig nagyítóval kerestem! Kipróbáltam 2 másik távból kiszedett IR LED-et ugyan úgy semmi villogás a fényképezőn és erősítőt sem kezeli.. Új távot nem szeretnék venni, mert ahol találtam nem olcsó, univerzálisat meg inkább hagyjuk... Jó lenne valami megoldás! Esetleg más valami tipp? Vagy próbáljam ki egy 3. leddel meg egy 4.-el is? Mert még van 2 fölös távom...

0

invisible man
invisible man picture

0

Gyula83
Gyula83 picture

Üdv,
Ha esett egy párat akkor a kerámia rezonátor is sérühetett.
A képen X1 el van jelölve. Probára cserélném. ( abból kiindulva hogy most nem tudsz mérni)
Üdv.:
Gy

0

invisible man
invisible man picture

Viszont! Most azt a ledet amit kiszedtem a rossznak hitt távból kipróbáltam egy másik távba és villog fényképezőnél.. úgyhogy a led az jó.. :S Akkor mi lehet??? :S

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz invisible man!
Mivel egy működő távot raktál el, és nem víz alatt, esetleg savban tároltad, a teleptartó érintkezését ellenőrizd, néhány elem pozitív kivezetése nem éri el az érintkezőket, no meg az elem jó legyen!
Üdv:
exGelkás

0

city217
city217 picture

Szia.
Mérjél ezen is lehet mérni és a leden ott kell lenni a feszültségnek akkor is amikor nem működik. Aztán jól nézd át a nyákot lehet eloxidálódott a fólia, és ahol lenne valami lakk vagy trutyi azokat kapard le mert az alatt szeret rohadni. A hosszabb fóliákat digit síppal ellenőrizd mert lehet hogy van egy hajszálrepedés amit nehéz meglátni.
Üdv.

0

invisible man
invisible man picture

Sajnos jelenleg nem tudok mivel mérni és nem is mostanában fogok tudni... :/ Amúgy ha az számít valamit van a távon egy ,,állapotjelző,, led vagy mi feje... Ami ha nyomok egy gombot akkor felvillan. Szóval az is villog rendesen! Oxidálódás stb. sehol nincs, többször is átnéztem és szinte gyári makulátlan állapotú. Amúgy mielött el lett dobozolva tökéletesen működött!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha nem tudsz mérni, akkor itt megakadtál. A fekete kis tranzisztorok meg a kondenzátorok cseréje segíthet esetleg.

Üdv: Jácint

0

invisible man
invisible man picture

Kondik cserélve... semmi változás.. jön a tranyó ha találok itthon megfelelőt.. :S

0

invisible man
invisible man picture

Hát nem tudom.. kicseréltem mindent amit lehetett és itthon ki lehet... Elem is jó, érintkezik is rendesen, oxidálódás,repedés semmi látható nincs sehol... Megtisztítottam alaposan mindenhol és még mindig semmi... :D Már kínomban vigyorgok komolyan.. :D Lehet keresgélek eladó távot.. csak Ebayen találtam és nem volt olcsó.. :S utángyártottat mint írtam nem szeretnék, mert 60%-a a funkcióknak kb kilőve azokon.. Ejj nem tudom mi legyen!

0

invisible man
invisible man picture

Az IR led nem villog egyáltalán.. Tényleg amit lehetett kicseréltem... Állapotjelző led villog ha nyomom de infra led az nem.. Nem tudom mit lehetne még tenni.

0

city217
city217 picture

Szia.
Kézrététellel mi se tudunk javítani azért vannak a műszerek. :)
De egy másfél voltos elem egy sima led és kis drót, meg pár Ohm-al már csinálhatsz egy kis próbalámpát ha már nincs műszered, és a hosszabb fólia szakaszokat megnézed mert tuti valahol hajszál repedés van amit csak akkor látsz ha a lakkot lekapirgálod.
Üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Merre laksz? Talán valaki tudna segíteni.

Üdv: Jácint

0

invisible man
invisible man picture

Pécs... Nagyon nem ismerek itt senkit amúgy, nemrég költöztem ide!

0

Dr.Távadó
Dr.Távadó picture

Szia!
Ha nem találsz a közeledben hozzáértőt, és ha még nem történt vele valami visszavonhatatlan beavatkozás, küldd el, és megpróbálok segíteni. Pótolni valóban körülményesebb lenne.
Itt a Tanyán találsz irodalmat arról is, hogy milyen gondjai lehetnek.
üdv
Dr.Távadó

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
A Kiraly utcai D-Audio-ban megprobalnam, hatha segitenek-megha nem is ez a profiljuk...
Kari

0

invisible man
invisible man picture

... ééés tééényleg D audio eszembe sem jutott, pedig elég sűrűn elmegyek elötte még nézelődni is szoktam! :) Na szóval, köszönöm mindenkinek, hogy megpróbált segíteni!!! Bepróbálom a D audiot és ha elvállalják akkor lesz ami lesz ha nem, akkor Dr.Távadó jelentkezem itt és kérek egy címet ahova küldhetem egy sör kíséretében! :D Mindenképp jelzek, hogy mi lett a dolog vége! Köszi még egyszer!

Addig is további szép napot!

0

Kari
Kari picture
*****

:-)
Vigyel a Sanyinak egy "Tanyasi üdvözletet"! Ambar tudtommal mintha szinten tag lenne_vagy csak olvasgato(?)...
Kari

0

invisible man
invisible man picture

Átadom az üdvözletet amint bementem!!! ;) Csak ma este jön hozzám egy úgymond ismerős ismerőse aki ránéz a dologra... bár kételkedem, hogy jó fog kisülni belőle, de próba szerencse..

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Ha semmi nem müködne, irj pm, adj mail elerhetöseget,s ajanlok mast is a nagyfalubol-alighanem megfogja tudni oldani ö is...
Kari

0

invisible man
invisible man picture

Okay! Pm-et nem tudok írni asszem, mert nem vagyok regelve... De itt a mél címem: ruffryders84@freemail.hu

Köszi!

0

Sponsored links