You are here

Aiwa nsx t9 hifi hiba

Szasztok
Tegnap hozzajutottam egy Aiwa nsx t9 hifihez, az alabbi hibajelenseggel.
Standby led villagit bekapcsolva kattan egyet majd old is a rele. A kijelzon semmi nem lathato. A vegfok modult kiszedtem es a hifit bekapcsolva mar beindul a keszulek de vissza lep es good bye felirat olvashato.Ha a betap reszrol jovo FIL 1 et megszakitva keszenletibol bekapcsolom akkor bekapcsolva marad
De igy nincs hatter vilagitas , de pillanatra zarva a szakadast villagit a kijelzo es ellenorizheto hogy mukodik a keszulek.A D001 + agan 28.5v helyett 45v merek.
Segitseget szeretnek kerni javitassal kapcsolatban

Comments
öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
A végfokozatot így kiszedve óhm mérővel mérd végig, a durva hibát, zárlatot megtalálod. A tápfeszültségeket
minden képen ellenőrizd. A hőpatronok hajlamosak a megszakadásra a váltó áramú részen. Lentebbi hozzászólásban már említették az elkók cseréjét. ESR mérővel minden képen ellenőrizd az értéküket.
A javítás során kerüld a front és főpanel közötti CN-101 sűrű szét emelését, mert a főpanelen a nyomtatott fólia könnyen megsérül (elszakad) a csatlakozó környékén. A segítségemet kérő barátom +2-napi munkát szerzett ezzel, "műhiba keresés" A főpanelen lévő C009-C010 minden képen cseréld. (4700uF 35V)
Tisztelettel. Laci

0

lalle
lalle picture

Hello.
Nem tudnal ajanlani valami helyetesitot 2sb1344 re? Nem talalok a neten.
A bal oldal nem szol. Beraktam tip147 essel nem adott hangot, talan mert nem darlington parok a benne levovel.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
BDX54C, BDX53C a kiváltó páros. Itt kapható: link
Szerintem célszerű lenne párban cserélni.

Üdv! Kalex

0

lalle
lalle picture

Koszonom! Tokeletesen mukodik a keszulek.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Szívesen. A kisdobos, ahol tud segít!

Üdv! Kalex

0

lalle
lalle picture

Sziasztok
Mar kezd helyre allni a dolog . Arra gondoltam hogy eloszor a vegfokot felre teve megjavitom a keszuleket es ha bekapcsol johet a vegfok es igy tovabb.Na most , a vegfok nelkul nem kedvezoen alakulnak a feszultsegek a vegfokozat is az aramkor resze. Mar atkondiztam, az smd illetve passziv alkatreszeket (gyanusat csereltem) vegig mertem,de semmi gondoltam vegfokkal folytatom a javitast. Vegtranyok kiszedve mind a 8 az egyik 2sb1344 zarlatos volt. Vf modul visszahelyezve vegtranyok nelkul ,de mind 2 rele letiltott. Kiszedtem a dc figyelo aramkori alkatreszekre gyanakodtam diodak jok, de a fetek.... az egyik atengedet minden iranyba. Azok nelkul termeszetesen a vf modult visszarakva indult a keszulek minden funkcio mukodik. A hibat ott vetettem hogy beforrasztva mertem a kezdetek kezdeten. Most keresgelek hatha van-e itthon 2sk3053 (60V 30W 12.5 A)
Tr.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

0

Jópapholtigtanul
Jópapholtigtanul picture

Én először is a tápegységét alaposan körbemérném , esetleg egy marék kondi jó ha közben kéznél van .

0

Sponsored links