You are here

Whirpool AWG 652 mosógép csapágy cseréje.

Sziasztok!
Whirpool AWG 652-es mosógéppel bajlódok.
Csapágyat szeretnék benne cserélni,a szíjtárcsa felöli oldalon.
Kérdésem az lenne a szíjtárcsa levétele után hogyan férek hozzá a csapágyhoz?
A gép fekete üstházát megbontottam,de nem engedi a csapágy,eltörni meg nem szeretném.
A fűtőszál már kint van belőle,minden kikötve,csak a csapágy tartja.
Hogyan tudnám kiszedni?
Ha a dobbal együtt jön akkor valószínű cserélek hátsó csapágyat is benne.
Előre is köszi a segítségeteket.
Szép napot:Jenő

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Az ékszíjtárcsa levétele és a kúpos közdarab levétele után a hajtásoldali tengely ki kell,hogy jöjjön a csapágyból.Célszerű lepattintani az üstoldallapot rögzítő lemezeket és a két 15-ös torx csavart is kiszedni az oldallapból,ami mindezek után levehető.Ekkor a csapágyat rögzítő fém korongot a három csavar kitekerése után levéve ki lehet ütni belőle a csapágyat.A tengelyen levő tömítő gyűrűt(V-gyűrűt) is cserélni kell.

Üdv:András.

0

Jenci36
Jenci36 picture

Ez mind megtörtént,de az üst nem szeretne a csapágytól elválni.A csapágy külső része az fekete üstházba van belepréselve,vagy beleütve.Abból hogy tudom kiszedni vagy kiütni?Az egész dobot ki kell szedjem?

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Lehet,hogy addig használták ,míg a csapágy bele nem olvadt az üst oldallapba. Akkor viszont szívás..

Üdv:András.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Csavarlazítóval fújd be! Hagyd állni egy kicsit. Óvatosan üsd, mert a tengelycsonk egy aluöntvény kosárral van a dobra felerősítve. A csonkra van az alu öntve és imád szétrepedni-porladni. Akkor megy drága a csere! A hátsó csonkban is van csavar. Ha azt is ki akarod venni, akkor az egész üstöt ki kell emelni a fedélkerettel együtt a gép palástjából. Nem egyemberes meló!
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
A túloldali agyat a helyén szoktam kiszabadítani. A fedélkeret mellett, az üstöt elhúzva és ott benyúlva, imbuszkulcsrövidebb vége be a csavarba, a hosszabb szárát egy csővel kiegészítve jöhet is kifelé a csavar. Ha ki van lazítva, akkor az oldalfal és a csavar közé egy lécdarab. a burkolaton kívülre is egy fa és azt megütve kiugrik a kúpos tengelyvég az agyból. Fa és csavar eltávolítása, dob kihúzása, agyrögzítő rugó kihúzása, majd az agy kiszedése.
Köszönettel:
NA

0

aztazeget
aztazeget picture

A csapágy az üst oldalából már könnyen kiüthető, ha a tengely már nincs a csapágyban. A dobot csak a túloldali agy cseréjekor szükséges kiszedni. De öreg gépnél, ha már szét van szedve, illik azt is cserélni. Visszatérve az oldallap leszedéséhez: A szélét kifelé húzva meg kell próbálni a tengelyt kiütni a csapágyból óvatosan, mivel alumínium. (keményfa dolni)

0

Jenci36
Jenci36 picture

Sajnos még egybe van,a tengelyt se tudom kiütni a csapágy közepéből.Meg se mozdul,se az üstházból se a tengelyről.Mind a 2 csapágyat cserélni szeretném,de megakadtam,eltörni meg nem szeretnék benne semmit.

0

Jenci36
Jenci36 picture

Megoldódott a probléma,a gép szétszedve.
Egy kis malőr,a tengelycsonkon rajtamaradt a csapágy közepe.
Holnap leveszem valahogy majd.
Köszi a sok segítséget.
Üdv nektek:Jenő

0

feci
feci picture

Szia
A tengelyre szorult csapágy belsejét össze lehet törni de a melegítés is könnyít megszabadulni tőle.
A túloldali csapágyat szerelve lehet beszerezni. A meghajtó oldalhoz is egy kittet kell beszerezni amiben a csapágyon kívül van minden amit cserélni kell.
Itt van a géphez a rajz
Ha a 901 5 biztosító elemet kihúzod a helyéről akkor az egész dobot ki tudod venni az üstből azon a nyíláson keresztül ami már ott tátong, most hogy sikerült leszedni az üst oldalát. Amit cserélned kell 941 1 azt egy csavar rögzíti 911 5 a tengelyhez.

0

Sponsored links