You are here

FÉG K24 kombi cirko váltószelep

Sziasztok, kérdésem rövid: jó pár évig elvoltunk a váltósszelep hibájával úhgy, hogy van villanybojler. Addig a gáz melegvize töltötte fel az éjszakai áramról menő bojlert, amikor meghibásodott a váltószelep (télen ) nem volt más megoldás, kiiktatva hagytam, hogy a fűtést ne állítsa meg. Mostanra viszont a család létszáma megnőtt, kellene a melegvíz állandóan. Tehát: mi a helyes kiszerelési mód, a membrán cseréjét ( javító készletből )el lehet-e végezni fűtés közben, vagy mindenképp el kell zárni a fűtőkört. Valamilyen részletesebb elírásnak is örülnék, a beüzemelési pdf megvan. Köszönöm Laci nemethlac65@gmail.com

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Ezt olvastad? (Néhány hasznos infó talán akadhat benne...)
Csakis üzemen kívüli állapotban lehet szerelni, mert a vizet le kell engedni...

"Addig a gáz melegvize töltötte fel ...a bojlert" Ezt egy kicsit nehéz értelmezni.

Üdv.: Uniman

1

Németh László
Németh László picture

SZia, még nem. A gáz melegvize..azt jelenti, hogy a cirko melegvize a bojler hidegvíz bemenete volt.

0

Németh László
Németh László picture

Hmm érdeklődtem egy szervizesnél, kiszállás Gödöllőre 10e, munkadíj 10 e, felújító szett 20 e. KOmplett csere 40 e alkatrészben, a többi marad.. Szóval kicsit sokallom a kötséget, pláne, hogy egy felújító készlet 12 e.
Maradna a saját kezű munka, ha nem gáz ))Ehhez kérnék annyi infot, hogy a lezárt fűtés és vízkör mellett mennyi víz távozhat a kazánból és merre? Köszönöm.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A váltószelep legalsó csatlakozásánál magasabban lévő csövekből egyértelmű, hogy az összes víznek ki kell folynia...
Ha a fűtőkör elzárása után, az biztonsági szelepen keresztül leereszthető a víz nagy része. A kazán légtelenítő csavarját is ki kell csavarni, hogy a víz lefolyhasson.
De szerelés közben is ömleni fog még némi víz.
Ha a javítókészlet nincs még megvéve, én tudok "féláras" beszerzési helyet...
Üdv.: Uniman

0

Németh László
Németh László picture

HA az emailemre elküldenéd, megköszönöm. Ha itt nem publikus bármi miatt. DE a távozó vizek azok csak a kazánból folyhatnak, ha jól értem. Az meg nem veszélyes mennyiség. A visszaüzemelés lesz a kérdés, a kifolyt vízmennyiséget célszerű légzsák elkerülése miatt előbb pótolni, mielőtt a fűtőkört rányitja az ember..

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ravasz... a cirkó melegvíz kimenete a bojler hidegvíz bemenetére kötve.
A membráncsere a szakembernek nem tarthat túl hosszú ideig (azalatt nem fog kihűlni a lakás), azonban, ha egy hozzá nem értő végzi, az bizony eltarhat nagyon hosszú ideig is, mert menet közben kiderülhet, hogy kell még hozzá olyan alkatrész ami éppen nincs kéznél.
A komplett membrán javítókészlet is elég drága, el tudom képzelni, hogy a szerelő inkább a komplett váltószelep cseréjét javasolja, mondván, hogy az csak pár ezerrel kerül többe (neki meg kevesebb munka!)...
Üdv.: Uniman

0