You are here

TOSHIBA RT-7125 rádió nem fog adásokat

Jó napot a Mestereknek!

Van egy régi TOSHIBA RT-7125 rádió/kazettás stereó magnóm melyet sok-sok év után ismét elővettem a padlásról. Bekapcsoltam, sistereg recseg (tehát az erősitőrésznek nincs baja) de csak egy adást fog az FM2 sávban... Az az egy rádiócstornát elég szépen fogja. A többi sávban (AM, FM1, SW, MW) abszolut nem fog semmit. Az antennával nincs baj. Tudnátok segiteni hol keressem a hiba okát?

Üdv. Tibor

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Ha jól "látom" a "FM2" a régi OIRT sáv (64-74 MHz)...
Üdv.: Uniman

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Sokat állt a padláson tehát mindene elkoszolódhatott, elkorrodálhatott. Az összes kapcsolót, potmétert át kellene tisztítani kontaktspray-el. A forgókondija elforog vagy csak a mutatót viszi a mechanizmus. Esetleg megette valami a tekercseit is. Így elsőre ennyi.
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

ttibor
ttibor picture

Sziasztok!

Természetesen forog a forgókondenzátor! Nem koszolódott el a rádió belseje, legalábbis szemmel nagyon is tisztának tünik...Korróziót sem látni. Javaslatodra, kontaktspray-el kitisztitottam két rádiósáv kapcsolót.... Kicsit jobb lett a helyzet, azaz 2-3 cstorna bejött sisteregve kissé. De ez még közel sem az igazi... :-( Azt tapasztaltam hogy miközben keresgettem a rádióadókat, közben ment a szobában a számitógép és a youtubon valami videóclipp hangját és tisztán befogta a rádió müsoradásként.. Ez hogy lehetséges??? De mindegy nem is ez foglalkoztat annnyira hanem hogy milyen hiba miatt nem foghat még adásokat???

Minden tanácsot szivesen várok.
Üdv Tibor

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Érdekesen sugároz a PC-d... Elvileg lehetetlen.
A rádiódat meg tovább kell pucolgatni.
Ha tényleg nem ette meg semmi a tekercseket, akkor csak kontakthiba lehet. Elvileg (hi!) az állástól nem romlanak el az alkatrészek.
A végső pucoláshoz a Tuner 600 kontakspray-t ajánlom, mert az maradék nélkül eltűnik és még gigaherces tartományban sem húz el semmit. (drága.)

A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0