You are here

Samsung WF0500NXW 4E

Üdv Mindenkinek,

Akadt egy problémám a fenti típusú mosógéppemmel. Nem indul a megszokott program, néhány perc várakozás után 4E hibaüzenetet dob. Kezdtem az egyszerűbb lépésekkel, ellenőriztem a bejövő tömlőt és a szűrőt, akadálymentesek. Megnéztem mindkét mágnesszelepet az ellenállásuk tökéletes, a vezérlést cserélgetve mindkettő munkára bírható. A vezetéikek sem szakadtak, az alaplap nem ad az egyiknek feszültséget.

Átolvastam a szerviz könyvét, egyértelmű a megoldást, cserélj alaplapot.

Kerestem hát hozzá megfelelő alkatrészt, de a hiba továbbra is fenáll. Gondoltam még a vízszintszabályzóra is, de kizárólag az előmosáshoz használt mágnesszelep nem nyit, ha olyan programot indítok, ahol erre nincs szükség, vagy manuálisan töltök bele vizet minden funkció tökéletesen működik.

Kezdek tanácstalan lenni, van valakinek ötlete, hogy mire nem gondolhattam?

Köszönöm

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ha szerencséd van, csak a szelepvezérlő triak halt meg. Azt vizsgáld, cseréld a panelon.

Üdv Stevepapa

0

HRó
HRó picture

Szia Stevepapa,

Köszönöm a tippet. Az egész panelt kicseréltem, mert nagyon körülményesnek tűnt számomra a panelt javítani (vastagon ki van öntve műgyantával, lényegében hozzáférhetetlen). Ha a triak a ludas, akkor már működnie kellene, nem?

Köszi

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Amikor felcserélted a kábeleit, akkor vizet is engedett be vagy csak kattant, morgott? Előfordul, hogy el van tömődve a szelep mechanika.
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

HRó
HRó picture

Szia,

Jött víz is, nem volt semmi gond vele. De már a szelepet is szétszedtem, nincs benne kosz.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ez a gép bekapcsolás után leteszteli a perifériákat. Esetleg nem lehet a szivattyú hibás? Vagy a főmotor? El kell mindkettőnek indulnia egy kicsit!
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0