You are here

TL-WR841N WiFi Router

Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni Spansion FL032PIF Flash-Chip programozásában/újra írásában.
A chip egy TP-Link TL-WR841N v9.1 típusú WiFi Routerben van, ami sajnos bekapcsoláskor csak annyit csinál, hogy a power led-et felkapcsolja és folyamatosan világít, az internet kapcsolatot jelző led-et pedig felkapcsolja, majd visszaesik a fényereje. Próbáltam már többféle módon visszaállítani, de valószínűleg elszállt benne a bootrész vagy U-Boot és ezt kellene flashelni újra. Itthon csak két darab usb to rs232 serial átalakító kábelem van, az egyik CH340-es chipet használ, a másik egy TSXCUSB232-es (ebben, ha jól tudom FT232BM chip található) átalakító a Schneider Electric-től. Esetleg e kábelek valamelyikével lehetne-e programozni/írni/olvasni ezt a flash memóriát? Ha csak egy egyszerű tranzisztoros (tranzisztor, egyenirányító dióda, ellenállás, kondenzátor…) áramkört kéne hozzá még pluszba csinálni, azt meg tudom oldani, de jelenleg nincs itthon hozzá egyéb mikrokontroller vagy IC. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Comments
imrus101
imrus101 picture

Szia!

Biztosan a flash tartalom szállt el? Hasonló hibát okozhat, ha a táp rosszalkodik. A belső tápban is hajlamosak kiszáradni a kondik meg a külső DC adapterben is.

imrus101

0

Dávid007
Dávid007 picture

Üdv!
Igen, ez biztos(99%), mert szoftver frissítés közben szállt el. Lehet a fentebb említett rs232 átalakítókkal a router spi flash memóriáját írni/olvasni valami módon? Köszönöm a tanácsokat!

0

imrus101
imrus101 picture

Szia!
Ezekkel az átalakítókkal a flash-t közvetlenül nem tudod programozni. Csak közvetetten, a bootloader segítségével.
imrus101

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Illesztés Soros Port
Amennyiben sikerül kapcsolatot teremtened, ime:
TL-WR841N és ND Kiválasztás és Letöltés Ezen honlapokon is van info: ITT és ITT Talán még Ez is hasznos.
Laci

0

hwerner
hwerner picture

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Érdemes vele vesződni? Pont két ilyen típusú routert vittem vissza a Spárba, nagy huzavona után vissza adták az árát. Szerintem típushibásak.
Mind kettőnél ugyanaz a jelenség. Bizonyos videó streamok, elsősorban az ATV videói nézhetetlenül szétestek, kizárólag az Androidos eszközökön. Az eredeti, és a frissített firmware-vel szintén.
Megoldotta a problémát, az hogy végül vettem egy Tenda nevű hasonló árú routert, és az tökéletesen továbbítja a filmeket. Kipróbálva egy 12 éves D-link610-es ősrégi routert, az is tökéletesen jó képet adott. Őt szerettem volna egy gyorsabbra lecserélni.
Csaba

0

Dávid007
Dávid007 picture

Szia, köszönöm a választ!
Sajnos a garanciája már lejárt, interneten lett rendelve. Nem szeretném kidobni, ezért gondolkodok a megjavításán. Nincs olyan nagy hibája "csak a flash chipjét kellene újra írni, rátölteni boot részt tartalmazó firmware-t.

0