You are here

LG v280 video magnója a szalagot nem adja ki, begyűri

Folyamatosan használja anyósom a videó magnót. Napok óta a videokazettát csak félig löki ki, a szalag begyűrve marad. A féket egy hurkapálcával megemelve már ki tudtam szedni a szalagot. Lejátszik, felvesz, de a következő kiszedéskor megint gyűr. A házat leszedve azt látom, hogy az első kiadás nem sikerül, visszaszedi a kazettát, megpróbálja újra kiadni, de a kiadás előtt lazán marad a szalag, mintha a visszacsévélés nem jól működne. Az opto érzékelőket megpucoltam. A kazettákban a féket benyomva nem szorul a szalag.
Sandrás.

Comments
Sandrás
Sandrás picture

Jó estét,
Köszönöm az eddigi segítséget. A mechanika működésén gondolkodva, a kapcsolási rajz nézegetése közben rájöttem, hogy a műanyag fogaskerék helyzetét mérő, az elektronika panelen levő, MS501 MODE_SW jelű érzékelő okozhatja ezt a hibát, hogy a babák visszahúzása közben nem megy a visszacsévélés. Kontakt spray-jel befújtam majd alaposan megmozgattam a kör alakú kapcsolót. Összeszerelve most jól működik a videó.
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

A csévélés működik minden irányban, a bal csévélő könnyen forog, a fék jó, a babák a helyükön. A kiadás történik túl hamar, mielőtt visszaszedné a szalagot. A kiadás közben kerreg a bal orsó, ahogy leemeli a mechanika róla a szalagot. Nem az opto szenzoroknak kellene ezt valahogy megakadályozni? Azok mire valók?
A középső Led soros ellenállását próbálta valaki csökkenteni?
Sandrás

0

city217
city217 picture

Szia.
Leírtad a hibát, az a kerregés a hiba!
A középső IR adóra húzz egy fekete müa csövet és töltsd be kézzel /két oldalon találsz két karmot azt lenyomod és tolod előre a fészket/, utána nézd a fogaskerekeket melyik "darál". :)
Üdv.
ui: Azért nyugtass meg, tudsz te ugye köszönni is!

0

Sandrás
Sandrás picture

Jóestét.
A leírt módon, a csővel árnyékolt leddel betolva a fészket, kb 25 másodperc és némi előre hátra tekerés után kilöki azt. Ha a kazettát teszem bele, ezt nem csinálja. Lehet még valahol egy érintkező, bütyök, stb, amit le kell nyomnom?
Üdv

0

city217
city217 picture

Szia.
Akkor érzékeny a vevője is, azt is le kellene takarni.
De ilyenkor is van recsegés, és a babák a helyükön amikor elkezdi kidobni a kazettafészket?
Amikor befűzött nyomd meg a lejátszást hátha elindul, és utána eject.
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Szia,
A vevők letakarása segített a kipróbálásban, ilyenkor nincs recsegés, a babák a helyükön.
Ha nem forgatom kézzel a nem hajtott orsót, észreveszi és megáll. Kiadás előtt, a babák hátrahúzása előtt hang nélkül tekeri a bal orsót, gondolom ilyenkor lazának érzi a szalagot .
Üdv

0

city217
city217 picture

Szia.
A videón 7.40 perckor adja ki a kazettát, nézd meg a tied mit csinál másként.
https://www.youtube.com/watch?v=UDa_DBk_NSM
A jobb felsőben a motor és kereke dobja a fészket, ott nincs hiba?
Üdv.
ui: Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan lett ez a hiba. Egyszer csak, vagy bent maradt egy kazetta és ki lett feszegetve?

0

Sandrás
Sandrás picture

Szia,
A videón levőhöz képest lazábban marad a babák visszahúzásakor a szalag. A baba hátrajön, a szalag nem. A kiadáskor elkezdi ezt a laza részt felcsévélni, de nem sikerül eléggé a bal orsónak behúzni a szalagot, illetve a fészek azelőtt megemelkedik, hogy teljesen beszedte a helyére, a kazettába. Néha észreveszi a hibát, visszanyeli a kazettát és kikapcsol. Változó, hogy mennyi marad ki, időnőként csak néhány cm.Ilyenkor félig kiadja.
Az első hibánál ebben a félig kiadott állapotban a kazetta féket egy hurkapálcával feltoltam, a kazettát így kihúztam, majd a szalagot egy hurkapálcával leemeltem a babákról. A következő kazettával is ugyanezt tette, ezután szedtem szét, majd cseréltem ékszíjat.
A kazetta kidobó motor jónak tűnik.
Üdv

0

city217
city217 picture

Közben megtaláltam a mechanikád íme, és itt nézd meg a két jobb szélen levő fogaskerekek jelölése stimmel?
https://www.google.hu/search?q=lg+v280+dvd+video+komb%C3%B3&client=firef...
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Szia,
A fészek kiadó fogaskerekeken a két lyuk egymáshoz képest jól áll, de nincsenek egyvonalban a tengelyekkel, mint a képen, mindkettő egy foggal balra áll.
Üdv

0

city217
city217 picture

Jó reggelt.
Akkor uccu a kép szerintire állítsd be őket. Az alsón a tengelynél a két karmot kihajlítva /vigyázz mert könnyen törik/ megtudod elemelni, és jöhet a beállítás. A fölső mozgatja a fogaslécet azt együtt mozgasd, de ha ott ugrott át akkor azt az fogaskereket is megemeled és a kép szerintire beállítod. A lényeg a két keréken a furatok szembe legyenek, a fölsőn az az ovális merőleges a fogaslécre, a fogasléc pedig kitolva jobbra.
Bocs nem érthető de jobban nem tusom elmagyarázni. :)
Ügyes legyél és reméljük jó lesz.
Ha kicsi a kép feltudod nagyítani, jobb egérgomb-mentés más néven és utána ahova rakta /dokumentumok/ ott megtalálod.
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Jó estét.
Beállítottam a fogaskerekeket, de sajnos nem változott a helyzet. Kazetta nélkül a babák visszahúzásakor gyakran nem teker a bal orsó vissza. Amikor megemelkedik a fészek, csak akkor kezd tekerni. Kopáscsíkot látok a fogaslécen a támasztó fülek alatt, megpróbáltam egy kis szilikonzsírt rátenni, de nem segített.
Üdv

0

city217
city217 picture

Szia.
A középső ékszíjjal meghajtott kuplung /kerék/ felel a tekerésért, azt nézd meg.
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Ezennel üdvözlök mindenkit és elnézést kérek a köszönés hiányáért. Most próbálkozom először ilyen fórummal. Kipróbáltam a leírt módon, szalag nélkül nem kerreg. Talán nem fogalmaztam elég érthetően. A szalag kiadásakor még forog a visszacsévélő bal orsó amikor a keret megemeli a szalagot, ilyenkor zörög a tekerő orsó és a szalag tányér közti kapcsolat. Nekem ez azt jelenti, túl korán adja ki a mechanika, amikor még nem tekerte vissza a helyére a szalagot, de a visszacsévélés jó. Érdeklődöm, tudja -e valaki, mi ellenőrzi, hogy vissza szedte a mechanika a kazettába a szalagot a kiadás előtt.
Sandrás

0

city217
city217 picture

Szia.
Ha tudsz küldj egy fotót a mechanikáról. mert én kerestem de valami Funai-t adott.
Valahol átugrott a mechanika.
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Szia,
Innen töltöttem le a leírást
http://elektrotanya.com/lg_lv-280_sm.zip/download.html

Még nem igazán fogtam fel, képet hogy tudok itt küldeni, bocs,

Üdv

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
kepfeltoltes.hu

0

Sandrás
Sandrás picture

A bolti új szíj sem segített, egyéb ötlet?
Sandrás

0

city217
city217 picture

Szia.
Nézd meg a baloldali orsó tengelyét könnyen forog. Ott van egy fék az old. A babák vissza mennek a helyükre.
A lényeg, nem fűzi vissza a szalagot ezt kellene megnézned hogy miért. A baloldali orsóra koncentrálj és ami azt működteti, mert ott van a hiba. Nehéz így segíteni, "látni kellene". A csévélés rendben van minden irányba?
Üdv.

0

Sandrás
Sandrás picture

Volt egy régebbi, hasonló méretű átm. 75*2*2 szíjam, ez nem segített. 3500 Ft körül tudnék rendelni, sokallom. Tudja valaki, hol lehet most olcsón ékszíjat venni?
Sandrás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

city217
city217 picture

JÓESTÉT.
Cserélj ékszíjat.
Üdv

0

Sponsored links