You are here

Monitor nagyfesz trafót (FBT) keresek min. 19"-os 25kV-os képcsõhöz, lehetõleg 3 timmerest Budapestrõl.

Kedves Tanyalakók!

LG Studioworks 99T monitorom nagyfesz trafójától (tipusa Y265373) egyre gyakrabban pattogást, sercegést lehet hallani, és sûrün ki is kapcsol. A nagyfesz kb. 20%-os csökkentésével a hibajelenség megszûnt, csak a kép halvány lett. (Most így használom.) Mivel nem látok esélyt a pontos típus beszerzésére (18 éves), ezért írtam inkább általános jellemzõket a mûszaki paraméterekre a címben. Ennél a monitornál a vízszintes eltérítés és a nagyfesz elõállítás két külön egységet képez, és a nagyfesz fokozat csak kis teljesítmény-igényû, ezért látok esélyt arra, hogy más, hasonló kaliberû eszközben alkalmazott trafó befogadására is alkalmassá tehetõ, remélhetõleg kis módosítással. Persze tudom, bárhonnan is sikerülne trafót szerezni, attól sem várható igazán hosszú élettartam, hiszen már rég nem készülnek CRT monitorok, ezért csak öregecske példányok léteznek. Azért sajnálom kidobni a monitort, mert a többi egysége kifogástalanul mûködik, és eredeti japán Hitachi képcsöves, szóval értitek...

Minden hozzászólást, útmutatást, elõre is köszönök, akár azt is, hogy milyen boltban, mûhelyben, bontóban stb. találhatók még monitor nagyfesz trafók.

Üdv
Tamás

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Van egy Studiowork E700B-m, működő. Érdekel? (Székesfehérvártól 10km-re)

Üdv: Jácint

0

Szabó Tamás
Szabó Tamás picture

Kedves Jácint!
Köszönöm szépen a felajánlást, de csak Budapestre gondoltam, és kimondottan csak trafóra. Nem is lenne hely egy másik készülékre. Ezt is nehéz mozgatni a 30 kilós súlya miatt. Egyelőre kicsit halványabban, de még működik.
Üdv
Tamás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a pattogás lehet a trimmerek kontakthibája miatt is.
Az állás megjelölése után meg kellene többször forgatni, majd visszaállítani.

Bálint

0