You are here

Electrolux EWT1315 mosógép kezelőpanel hiba?

Sziasztok,

ismerősöm mosógépét kellene megjavítanom. Valószínűleg a zuhanyzások során beázhatott a kezelőpanel. Elmondása szerint pár napja már nem tudta állítani a vízhőfokot, nem minden gomb működött a panelen, illetve a ledek is furán világítottak. Mostanra már csak pár led villog, és nem indítható el semmilyen program. A csatlakozásokat ellenőriztem, nincs velük gond. Egyszer még egy mosást a tesztelés során el tudtam indítani, de azt követően már ismét nm indult el a gép.

Jól gyanítom, hogy beázás miatt a kezelőpanel murdelt meg? Honnan tudnék új vagy bontott panelt beszerezni? Egyébként a panelen lévő matricán ezek az adatok vannak:
Type procond: 451503101, Type zanussi: 146205418, Software vers: USA00208, T70 WK: 10/04 op: 4200

Előre is köszönöm!

Comments
SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

Értesz hozzá vagy csak amatőr önjelöltként akarsz csodát tenni?
Elsőre dugulás elhárítás ki és befolyó hidraulika csövei.
Perifériák ellenőrzése próbája egyenként.
Amennyiben minden működőképes,lehet az elektronikát vallatni.
A beázásnak nyoma van kezelőn és a főpanelen is.
Na ha ezek megvannak,kérdezhetsz újból..

ST.

0

PBA
PBA picture

Szia,

nem ez a területem, annak ellenére, hogy mind az elektronikához, mind az IT dolgokhoz értek. Elhoztam az interface panelt, itthon kivettem a tokjából, és bizony van beázási nyom. Letakarítottam óvatosan a benne lévő trutymót, és teszek majd egy próbát vele holnap. Dugulási probléma nincsen.

A perifériákat nem fogom tudni tesztelni egyenként, annyi időm nincs elmélyedni benne, csereeszközeim sincsenek, és a szükséges diagnosztikai eszközöknek sem vagyok a birtokában. Úgy vagyok vele, hogy ha a paneltakarítás után életjeleket mutat, akkor érdemes tovább szenvednem vele, ha nem, akkor keresek szerelőt hozzá.

A beázás most már egyértelmű a kezelőpanelen, hogy az interface panel vitt-e magával bármit, azt nem tudom nyilván...

Köszönöm a választ!

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

Üdv!

A bezás utáni javítás nem igen szokott eredményre vezetni,a fő palen is lesz még döglött alkatrész fólia csík, füst. stb.ST.

0

PBA
PBA picture

Szia,

sajnos valóban nem hozott eredményt a paneltakarítás. A fő vezérlőpanelt végül ki sem bontottam, nem tudom, hogy ott van-e látható károsodás.
A kérdés az, hogy szokták-e ezeket a panelek javítani, vagy csak a komplett csere járható út? Vagy inkább próbáljam a gépet bontásra elpasszolni? (mechanikailag elvileg jó állapotban van, nem volt vele probléma, csendesen dolgozott a tulajdonosa szerint).

Köszönöm!

0