You are here

Magnó nyomógörgő kikeményedés.

Üdv. Mindenkinek!
Audio magnó nyomógörgő teljes anyagában kikeményedett.Valakinek ötlet hogy mit lehet vele kezdeni?Beáztatás stb...?A mérete 12mm átmérő,6mm szélesség a tengely pedig 2mm.Üzletben nem találok ilyen méretet.

Comments
Fecó67
Fecó67 picture

Sziasztok!
Gumi műgumi ma már eredeti gumit nem is gyártanak. A gumi, műgumi elkészülés percétől folyamatosan vulkanizálódik. A melegítés főzés újravulkanizálás, átmenetileg segíthet, de hosszútávon nem. A gumi szakad, repedezik, kiég Általános karbantartás áztatás tisztítás (Protegum oldat) nyomdaiparban is ezt használják, javítja a nyomási tulajdonságokat, Kazettás magnó, videó, nem, megoldható egy általános gumi karban tartás. Műgumi nyálkás ragacsos, vegyi anyag cseppfolyós kiválása szav idő vége ki tudja mikor gyártották a gumit.
Üdv: Fecó
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A megnyúlt butilgumi szíjaknál a forró vízben főzés szokott segíteni. Nem tudom, gumigörgőknél működik-e a dolog. Talán egy egyébként kidobásra ítélt példányon érdemes lenne kipróbálni.

Az ilyen vegyszeres cuccokban áztatástól óvakodnék, mert az sem jó, ha nagyon felpuhul és ragacsos lesz. Bekaphatja a magnószalagot. Pl. egyszer régen az ősidőkben dolgoztam egy számítóközpontban, ahol szalagos adattárolók voltak. A technológiai előírás szerint a fejeket izopropil-alkohollal, de a gumigörgőket szigorúan csakis desztillált vízzel volt szabad tisztítani.

Üdv, lcsaszar

0

kojot
kojot picture

Nivea testáplóba átasd be. Ne kérdezd miért, de minden gumi szépen felpuhul.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A nemkérdésedre a felelet: 
Glicerin.
http://www.cr.k12.ia.us/file.aspx?DocumentId=6343

0

formasu
formasu picture
*

Volt egy esztergályos ismerősöm, és megkértem, csináljon valamit a kikeményedett audió és videó görgőkkel, amik össze gyűltek addig nálam. Minden tengely méretnek csinált külön csapot, amin tudta pörgetni a görgőket. A supportra felszerelt egy kis köszörű követ, amit ellentétes irányban forgatott a tokmányban lévő görgővel, nagy fordulaton, és mintha késsel esztergált volna, mozgatta a forgó követ. Ezzel a módszerrel meg tudta javítani a kifényesedett, felületében megkeményedett, kihordósodott görgőimet, és jók is lettek. Nem kellett sokat levenni az átmérőjükből, és jól tapadó, és viszonylag puhák lettek.  Ha semmi más lehetőség nincs az új görgők vételére, hátha valakinek hasznos lehet...

2

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Teljes mértékben egyet értek. Én úgy szoktam ezt csinálni, hogy keresek egy tengelyt, amin pontosan elforog. Aztán rá a görgőt, és mind a két oldalról egy darabka  cső. (akár golyóstoll betétből vagy más).Utána oda kell tartani a kőhöz úgy hogy a görgő tengelye kb 10-15 fokkal eltérjen a kő tengelyétől. Persze finom kő kell, és leszabályozva.. Nem szabad hogy a görgő berezonáljon, de ha pontos a tengely akkor nem fog. Ahogy csiszolódik, látni lehet, hogy hol viszi a kő, és hol nem. Kis ügyességgel szépem le lehet szabályozni. A BRG-ben dolgoztam a magnó soron. (ezt nem ott tanultam, hanem később a javítások során kellett kitalálnom, mert nem volt alkatrész. Sok öreg autórádiónál használtam)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: annó a Mambó magnóm lendkereke és görgője így volt feljavítva
Én is esztergáltam gumigörgőt hordódugóból,(Gazdabolt) szalagos magnóhoz, nyomógőrgőt nyomtatóból bontott gumiból kazettás magnóhoz

Bálint

2

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nekem van vadiúj gyártás, finom puha. Németországból küldettem két éve, de tucatjával árulták, és nem fogyott el mind.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

ELFOGYOTT, NINCS, NEM IS LESZ TÖBBÉ, NE ÍRJATOK EZ ÜGYBEN!

1

Bluesman
Bluesman picture

Üdv.Eladó?2db. kellene.Ár?

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Azért írom, mert eladó. 500 Ft-ért adok kettőt, nekem is ennyibe van. Most Bp XX kerületben vannak, de persze postázható is, ha állod a költségeit...
Ja, és ez 13x7x2mm-es... de a legtöbb magnóba simán bele lehet rakni. Lehet, hogy az eredeti is ekkora volt, csak ahogy kiszárad, megzsugorodott.

0

Capstan79
Capstan79 picture

Az lenne a kérdésem, hogy ebből a 13x7x2mm-es magnó nyomógörgőből van-e még eladó? Egy Hitachi D-E99 decket szeretnék újra visszahozni az élők közé.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Van! És a héten megyek is a postára csekket befizetni, szóval mondd a részleteket PÜ-ben!

0

zsugori
zsugori picture
***

Üdv
szerintem arwill ez is de meglehet nézni mást is
http://arwill.hu/termekek/taviranyitok-szerviz/gorgok-kerekek/audio-gorg...

0

Bluesman
Bluesman picture

Üdv.13mm vastag sajnos.

0

ty
ty picture

Vegyészmérnököt kérdeztem hasonló témában (nyomtató henger) és azt mondta felejtős.
Szerezd be használtan, bontottból, Ebayről, Aliexpressről.
Öntess szilikonból, vagy vágjál méretre valamiből.

Üdv, ty

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: glicerinben áztatni,utána finoman köszörülni-csiszolni.
Ha van Video 90 spray-d azzal ledörgölni a palástot

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A glicerin csak természetes gumihoz jó. Ezeket a műgumikat széntetrakloridban lehet puhítani. (Egykori "halonnal oltó" tűzoltókészülékek töltőanyaga, ma már csak méregengedélyre kapható.) De a legjobb persze a friss anyag.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Ruha tisztitok, Patyolat is hasznalta_talan mèg ma is...
Kari

0

Sponsored links