You are here

LG 22M37A-B LED monitor nem indul

10 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Egy LG 22M37A-B monitor nem indul el. A (külső)tápja jó, és az én tápomról sem megy. Annyit sikerült kibogarásznom, hogy az 5V-ot előállító táp IC még megkapja a kb.18V-ot, de onnan már nem jön ki az 5V. Az 1. lábra nem érkezik a vezérlő feszültség, ami pedig a proc 60. lábáról kellene, hogy jöjjön. A proc.nál levő kvarcon semmit nem tudok mérni szkóppal (egyik lábán sem). Tudna valaki segíteni?
Köszönettel:
Attila

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia Attila!
Valoszinüleg amit te vizsgáltál IC-t az a fö táp ic. Keresni kell egy másik áramkört, ami biztosítja az alap tápot a processzor részére. Nyilván amíg nem müködik a proci alapból addigbekapcsolni sem tudod.
László

0

city217
city217 picture

Szia.
Én egy nyolc lábú fet-et találtam ami szerinte hibás, de nem akarom kinevettetni magam.
Ha lesz képünk hozzá, akkor többet megtudunk.
:)
Üdv.

0

city217
city217 picture

Szia.
Az szép mutatvány ha az 5V-os IC-nek 18V-ot adsz.
Mond az IC-t, pár kép se ártana.
Üdv.
ui: Mert tényleg fukarkodik a "barátunk".

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Bocsánat, nem én adom. Annyit mérek rajta. A monitor 19V-os külső tápról működik, én is annyit adtam be a csatlakozón keresztül. Erre a táp IC-re, ha jól olvastam, az van írva, hogy GA5L 1U. Szerintem ez egy kapcsolható 5V-os táp IC. Holnap (bocsánat: ma) teszek fel képet.
Köszönettel:
Attila

0

mosomedve
mosomedve picture

Semmi baj ezzel, az egy step-down konverter.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Attila!
Túl sok az "ismeretlen"...ennek a monitornak a belsejét csak egyesegyedül te látod. Nekem legalábbis még a "gugli" sem mutat róla semmit...elromlott? ...a guglim.
Üdv.:Uniman

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
teszem a képeket, de úgy tűnik, megvan a hiba: Egy 16 lábú SMD IC csont zárlatos, szinte biztos, hogy Mosómacinak (bocsánat, ha bántó, nem annak szánom) volt igaza, ez állítja elő a segédtápot, és ez után tud csak kapcsolni a proc. 60. lába. IC: uP7908P, alatta.SGK540 (IC300 poz. szám.
.... Bocs. nem találom a gépen, pedig feltöltöttem, este folytatom...
Üdvözlettel:
Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Megtaláltam, fönn vannak a képek. Az IC300 poz. számú IC-ről van szó. Jobban megnézve, az 1. lábat jelző pont felett van egy pici kis lyuk, gyakorlatilag kipukkadt az IC. Már csak az a kérdés, hogy honnan lehet beszerezni, vagy van-e megfelelő helyettesítője. Ill. még azt is el tudom képzelni, hogy valami mástól (zárlattól) hibásodott meg...
Üdvözlettel:
Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Igen, elromlott... :-) bocsi! még ma teszem...
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links