You are here

TV-re köthető SMART-BOX-okkal van valakinek tapasztalata?

19 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Mennyire használható egy ilyen kütyü internetezésre? Elsősorban hírek nézegetésére, fórumok, youtube, pdf. Természetesen egérrel, billentyűzettel gondoltam, hogy ne az asztali gépnek kelljen mennie, 95%-ban úgyis csak kattintgat az ember, és nem mindegy, hogy 100W vagy 20W fogy óránként.

Üdv: Jácint

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Nekem van PI és van box is.
A boxról tértem át PI-re.
Első előnye, hogy a TV USB-jéről is elég táplálni, tehát nem szükséges plusz táp (igaz, panaszkodik, hogy kevés neki, de hónapok óta úgy fut).
Nagy videókat is szépen játszik, ám a MKV már problémás neki.
Honlapokat lehet nézegetni vele, de pl. az ATV oldalán ha egy videót játszanék le, az már nem akar elindulni.

A box:
Az ATV videói rendesen futnak, ám vannak időszakok, amikor nem hajlandó elindítani, mondván a cél nem elérhető.
A gyári wifi-antennája 5m-re sem vitt el, így az cserés volt. A gigabit LAN-t támogatja ugyan, de a beállítását nem, tehát ha nincs DHCP a routeren, hanem minden fix IP-n dolgozik, akkor a LAN csatlakozása használhatatlan.

Bekapcsolásuk:
A PI egyből indul, amikor a TV, hiszen onnan kapja a tápot... de nem vált át AV-re!
A box akár a tévét is be tudja kapcsolni, ha feléled, akár a tévé tudja a boxot bekapcsolni, tehát táv nem feltétlenül szükséges hozzá.

A reklámblokkolás mindkét eszközön HOSTS fájllal a legegyszerűbb, de a box esetében AdGuard is fut, amit nem szeret automatán elindítani. A PI esetében pedig böngésző beépülő (uBlock Origin).

Jelenleg laptopon letöltöm az ATV-ről a megnézendő videókat (IDM segítségével) és penre átmásolom. Így nincs akadás, nincs szakadás és 1,5x-es sebességgel is tudom nézni. (Pl. Müller C. 2x sebességgel is lassú, vagy a Kásler)
Online pl. filmes oldalról a box sem képes lejátszani filmeket, főleg a sok reklám miatt, tehát ezért használok mindent inkább offline módban.

Ha neked olvasgatni kell csak és nem médiára, akkor mindkettő megfelelő, bár akkor egyszerűbb a PI. Gyorsabban indul (10-20mp a teljes betöltés), win jellegű külső.

0

lacoka
lacoka picture

Sziasztok
Nekem egy X96 mini van ezt használom már több éve akadás mentesen mennek a filmek tv csatornák reklám nélkül a YouTube Digis internet van
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_2021052814...

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Talán itt elfér a gondom:
"Sorry, something went wrong"  
Minden "hangparancsomra" ezt szajkózza az Android tv box-om...
Egy másik példány is üzemel egy ismerősömnél, az kezdte először.  Aztán ránéztem az enyémre, és az is "megbetegedett". 
Annyira nem figyeltem, de mintha az automatikus eszközfrissítés után vált volna ilyenné...
Play áruház app cache törlése, annak frissítéseinek eltávolítása nem segített (a neten az ilyen "címszavas" hibákra ezt ajánlgatják), a távirányító (IR+BT) "újrapárosítása" után sem lett jobb.
Lehetséges, hogy egy hibásan kiadott frissítés lehet ennek az oka...és hamarosan az újabb frissítés után meg fog javulni?
...vagy más a "gubanc"?
A 'Gyári beállítások visszaállítását' még nem próbáltam, mert rengeteg plusszba feltelepített applikáció van a boxon. De lehet, ha sikerül mentést csinálnom az egészről, akkor nekiugrom...megvan USB-n a gyári firmware is, de ha azt ráteszem, akkor ugrik a sok-sok app.
Köszönöm. Uniman 

0

uniman
uniman picture
***

Most már OK, működik, pont úgy mint régen...az összes ilyen kütyüt birtokló ismerősömnél!smiley
Pedig nem is csináltam velük semmi...crying
Automatikus frissítés van beállítva a készülékek menüjében, ezért a gyanúm szerint, újabb frissítés állhat a javulás mögött, bár a készülékben erre utaló nyomokat nem találtam. A hangvezérlés külön eszközként van jelen a box eszközkezelőjében...
Rejtély...
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali!

Hmm. Tud hangparancsot is? 
https://www.youtube.com/watch?v=NMS2VnDveP8

0

uniman
uniman picture
***

"Voice Control"...de nem voltunk mostanság fogorvosnál! smiley
Közben a "gyári visszaállítást" végrehajtottam, ugyanúgy nem működik...meg eltűntek az app-jaim...angry

0

Jaca
Jaca picture
****

Lehet, csak a mikrofon ment tönkre? Lehet vele hangfelvételt csinálni? Abból kiderülne.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca!
A távba beépített mikrofon rendben van! 2 helyen van 1-1 készülék, azt a "...wet wrong"-ot csakis a szöveg bemondása után "mondja" és ki is írja ki.
Ha nem mondunk semmit, akkor nem is válaszol! 
Leírom, hogyan működött: A távirányító jobb felső sarkában van a színes pöttyös nyomógomb. Azt bármikor megnyomva, belemondtam pl. egy szót/mondatot, azonnal kiírta a képernyő alsó részére a szöveget (beszédfelismerés, magyarul-szinte 100%-osan pontosan azt írta, amit mondtam).
Ezután azonnal megjelentek a szöveg szerinti találatok, még egy "entert" sem kell nyomni. Nagyon kényelmes és gyors így keregélni...az borzalom volt mikor  a kurzort mozgatva, meg az entert nyomogatva kellett beírni a szöveget.

Közben rájöttem, hogy van még egy, a youtube keresőjében elérhető hangfelismeréses funkció, az jelenleg is működik, felismeri a beszédet. Ezzel csupán annyi a gond, hogy sokkal bonyolultabb a használata, a kurzor nyomógombjait nagyon figyelmessen nyomogatva lehet odanavigálni. 
Most ezt használom addig, míg megoldás nem születik...
Ez egy BT-on komunikáló táv (a paplan alatt is működik) smiley, csupán a bekapcsoláskor kell az "ON"-hoz az IR mód.

Lcsaszar-nak: Én élesztettem fel a topikot..."tapasztalás" ürügyén. Nem árt, ha egy topikban, (és  nem száz helyen) összegeződnek a tapasztalatok/gondok/ötletek egy témában. A Kodi-t én is telepítettem erre a kütyüre, rengeteg élő TV csatorna és rádióműsor vált ingyenesen elréhetővé általa. De ezen kívül rengeteg (külföldi) TV/Rádió szolgáltatónak van saját külön applikációja...
 

File csatolás: 

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Ha a PC helyettesítése a cél, akkor egy Raspberry PI szerintem erre tökéletes. Van rá kész Linux disztribúció (Raspbian), amit csak rá kell másolni egy SD kártyára és mehet a móka. Ez egy teljes értékű oprendszer, grafikus felülettel. Mindent tud, amit fentebb említettél és nem kell szenvedni azzal, hogy az Android nem asztali gépre tervezett. Ha meg médiacenterként akarod használni, akkor arra szintén van kész megoldás, pl. OSMC, szintén csak egy SD kártyára kell másolni és fut.
imrus101

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ez jól hangzik, eszembe sem jutott, bár vannak még alternatívái.

Üdv: Jácint

0

szakszlaci
szakszlaci picture

Én vettem vagy 2 éve egy tévé okositót, androidos, 22 USD volt, 2 USB , és 1 HDMI kimenet van rajta, próbálgattam vagy két napig, jobb minőségű videóknál már szaggatott, és nagyon melegedett, kétlem, hogy kibirta volna hosszabb távon, azóta is megvan, a kutyának sem kellett, pedig olcsón túladtam volna rajta, felejtsd el! Ámbár egy 1 gigás processzortól és 1 giga ramtól mit is várhatok manapság??
Laci

1

Csaba1002
Csaba1002 picture

Én pont így jártam. 1G rammal, Androiddal, iszony lassú, minden indításnál percekig kell küzdeni a WI-FI-vel. A videót szaggatja. Nem jó semmire, legfeljebb alacsony vérnyomás ellen érdemes bevetni.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jött elő most ez a téma, mindenesetre leírom. Én miután volt egy kevésbé sikeres kitérőm a WD-TV nevű média box-szal, kipróbáltam a Raspberry Pi-t. Negyon egyszerű a dolog, egy SD-kártyára felírtam a LibreELEC rendszert, ami lényegében egy lebutított Linux, ami tartalmazza a KODI médialejátszót. Nekem nagyon jól működött. Itt minden le van írva:

https://mediaexperience.com/raspberry-pi-xbmc-with-raspbmc/

Távvezérlésre Androidos okostelefonon a Kore alkalmazás a legjobb. Én beszerezem még egy úgynevezett lég-egeret, amivel a levegőben lehet csapkodni, és mozgatja a kurzort. Az elején start, stop, szünet, és hasonló gombok vannak, a hátulján pedig egy alfanumerikus billentyűzet. Ezzel pl. a böngésző címsorába vagy a Youtube keresőmezőbe egyszerűen lehet írni.

Készen is lehet Androidos médialejátszókat venni, de nekem ezekkel nincs tapasztalatom. Állítólag a Xiaomi-k jók. Gondolom a Forgat-Sat üzletben tudnak tanácsot adni, mert ott láttam mindenféle médialejátszót. De a Raspberri Pi biztosan olcsóbb, és ha megunja az ember, másra is lehet használni (mint én is tettem).

Üdv, lcsaszar

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: led-es laptopom 15-20 W-ot fogyaszt

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Bálint!

Én is nézegettem a laptopokat, de jelen pillanatban 180 ezer helyett max 18 ezret szánnék a dologra.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

18 ? ...vagy ugyanannyiért sokkal jobbat. Választék az éppen lenne.

Üdv.:Uniman

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca!
Már tárgyaltuk...pl. itt: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/smart-tv-box-ki-milyet-hasznal
Tablet nincs otthon...mini HDMI kimenettes?: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/toeroett-kijelzos-tablagepbol-tv-...
Üdv.:Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nincs sajna. Ha lenne tabletem, tudnám milyen az android 7 egy nagyobb kijelzőn.

Üdv: Jácint

0

Sponsored links