You are here

Ugráló mosógépek, avagy a kikeményedett, elhasználódott üstgumi okozta problémák.

6 posts / 0 new
Last post
Opeles
Opeles picture

Sziasztok!

Biztosan találkozott már mindenki a kikeményedett, levízkövesedett, vagy csak egyszerűen elöregedett üstgumi okozta "ugráló" mosógépekkel. Mivel ez több gyártmányra is jellemző, nem írok konkrét típust.
Nem tudom, hogy ezeket a gumikat lehet-e bármilyen módon lágyítani, vagy valamilyen kezelésnek alávetni, amivel "visszavarázsolható" állapotba kerülnének még, hogy a Háziasszonyok még használni tudják szeretett gépüket?

Ha valakinek van ebben tapasztalata, és megosztja velünk, megköszönném.

Üdv!
Opeles

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az öreg gumit ideiglenesen glicerinbe áztatva lehet kissé feljavítani, de már nem lesz hosszú életű, pláne ha már repedezett

Bálint

0

poczferenc
poczferenc picture

Szia!
Hát semmi nem lehetetlen de inkább tovább kellene vizsgálni az a készüléket.
Mondjuk a lengéscsíllapitó vagy a dob körül nincs rendben valami.

0

uniman
uniman picture
***

Hello!
Elöregedett üstgumi miatt "ugráló" mosógépek !?
Tárd elénk a "per" anyagát, ahol ez bizonyítást nyert :D ...csak azért, mert én már találkoztam olyan mosógépekkel, amelyek ilyen kikeményedett üstszájgumival "moccanásmentesen" tették a dolgukat. Meg fordítva is: zsír új mosógép újkora óta rója a "köröket" centrifugálás közben.
Üdv.:Uniman

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Függetlenül a kollegától állítom,hogy a Whirlpool felültöltős gépekre ,azon belül is a francia ívelt üstösökre teljesen igaz a jelenség.Elöregszik,megkeményedik és centrifugázáskor rángatja az egész gépet.Elég sok üstszájgumit cserélek ezen okból kifolyólag.De valóban nem csak erre a tipusra jellemző.
A gumi puhítására elméleti terveim onnan lennének,hogy annak idején egy masszázs -szalonnak javítottam egy elöltöltős gépet,aminek a gumija teljesen el volt deformálódva,ki volt nyúlva.Csere után pár héttel ismét bejelentették ugyanazzal a hibával.A gumit pár hét alatt a masszázsolaj teljesen ellágyította. Na ilyen olajat kellene valahonnan szerezni ,és kísérletezni vele.....

Üdv:András.

0

Opeles
Opeles picture

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást. Sejtettem, hogy ez a téma megosztó lesz, és egyet is értek, mert még én magam is hasonlóan gondolom.
Valóban némely típus esetén "ősrégi" gumival sem moccan a gép, de ahogy András is írja, az ívelt üstös WH gépekre kifejezetten jellemző a mozgolódás, de vaj gumival még szinte 0 lengéscsillapítás mellett sem mozognak el, és találkoztam már LG géppel is, ami szintén önálló életre kelt, amíg nem kapott egy új üstgumit. Ezzel szemben a régebbi WH AWT széria nem érzékeny a régi gumira sem.

Természetesen az egyéb jellemző hibák kizárása mellett gondolom, (tengely, csapágy, csillag jó működése mellett)

Üdv
Opeles

0