You are here

Telefon akkumulátor üzemideje lecsökkent

44 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Egy nekem "érdekes" esetre figyeltem fel az utóbbi időben. A közel egy éves telefon akkumulátorom üzemideje feltöltés után közel a felére lecsökkent. Az is feltűnt, hogy hamarább töltődött is fel. Ez így ment már néhány töltés óta. Már ott tartottam, hogy "gagyi" újragyártott az akku, ez van, venni kell másikat. Kivettem az akkut, finom ronggyal áttörölgettem az érintkezőket, de nem történt semmi változás.
Ezután próbaképpen kivettem az akkut, megkapargattam éles késsel az érintkezőit, és a telefonban lévő érintkezőket is, majd bekentem az összes érintkezőt "ElektroLube" /nagyon jó kontakt javító angol zsír/ zsírral. Csoda történt, visszajött az eredeti üzemidő! Beoxidálódhatott az eredeti csatlakozó felület? Hibát nem írt ki semmit, csak hamarább merült le. Lehet, hogy ezzel, ha van rajta speciális védőréteg, akkor azt megsemmisítettem, de már a harmadik feltöltés után is OK.
Üdv: formasu

Comments
tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

A megoldás lehet PREVENT króm tisztító paszta,csodát művel.
Régebben a videó mechanika kapcsolókat ezzel csináltam.Fülpiszkálóval felvinni egy réteget majd egy ideig állni hagyni majd letisztítani.
A végén szintén fülpiszkálóval alkohollal alaposan eltávolítani a paszta maradványait.
Majd esetleg szilikon kontakt zsír,persze ez alkatrész függő.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Sziasztók ! Egy speciális bevonatú fémen ,csak ugy, nem kelletkezik egy kemény szigetelö réteg,ezért a speciális bevonat.Hasonló jelenség történik két külömbözö fém vagy ötvözet összeérö felületein az atmoszférában.Ilyen jól ismert példa az Al és a Cu fémek.Ott az atmoszféra hatását bimeteallal küszöbölik ki ,nem részletezem.Ugyan ez a jelenség játszodik itt is le, két külömbözö fém vagy ötvözet között az atmosféra hatására.Itt az akku kivezetése és a hozzá érö fogyaztóhoz vezetö fém között ugyanaz játszodik le .A nemesfém bevonások külömbözö ötvözetei ezt a jelenséget nem zárják ki,csak mérsékelik.Én is találkoztam már ilyen szigetlö réteg képzödésel ,kemény mint a kerámia.Sajnos a közismert kontakt pucolók nem puhitsák fel ezt a réteget.üdv.Jóska

0

formasu
formasu picture
*

Szia josef.48!
"Hozzáértők" szerint a kaparás nem jó. A mosás nem elég hatékony. Van itt olyan vélemény is/néhány szakembertől/ hogy ki kell dobni az aksit, mert elhasználódott. Az aksi használódott el, vagy csak az érintkezője? /Ezt nem fejtették ki!/ Akkor mi lehet a jó megoldás?
Üdv: formasu

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia formasu !A nehezen eltávolitható lerakodást ,En fával probálom eltávolitani.A nyákok tisztitására kis ecsetett használok ,az ecset nyele fa ,a vége elég hegyes. Evvel a hegyes végével probálom eltávolitani,spirituszal.Ha nem megy ,a fa hegyet Moc-al kenem be majd letürülöm,elég ami a fába beszivodot és ugy dörzsölöm,majd spirituszal letürülöm.A Moc-ot az Aldi is árusitja,a fehér folyadéknak , finom csiszoló hatása is van.Az akku töltése már legtöbbször usb-n kersztül történik,ezért vásároltam usb stick V/A méröt ,ezen keresztül a töltést szoktam figyelni.Mint itt már emlitve lett ,az akku idövel veszit a teljesitményéböl, evvel is egyetértek.Nem kell megfeledkezni a li-ion (pl.telefon)akkuban lévö elektronikáról amely ugyancsak beleszolhat a rendelenes müködésbe,ritkában de.üdv.Jóska

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: én üvegecsettel-nem függőlegesen tartva- lepucolom, mad alkohollal lemosom, nyom nem látszik nagyítóval sem

Bálint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
És mi lesz utána? Észrevehető lesz a javulás? Amikor én "csak" tisztítottam, akkor is volt némi javulás, de most amikor meg is kapargattam, akkor lett a nagy javulás, szinte újkori teljesítménye lett az aksinak!

Üdv: formasu

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:észrevehető a javulás

Nagyon régen az iskolában a Yaxley-ket úgy tisztítottuk, hogy duplájára hajtott papírcsíkot fűztünk a csúszófelületek közé és kétirányban húzogattuk

Bálint

0

DINO54
DINO54 picture

Heló !
Ha sokadszorra leírod ezt a kapargatást, az bizony nem vezet jóra. ha itt balra tekintesz, a bejelentkezett 10-30 regisztrált tag mellett nemegyszer 100-200 vendég olvasgat közte a Te "okosságaid" is. Látják az avatárodból/ról hogy egy vélhetően tapasztalt idősebb "szaki" vagy, ezért biztosan helytálló amit leírsz. Pedig nem..
Az a baj az ilyesmivel hogy terjed mint a lepra. Holnap már a szomszéd galaxis Téridő Szervizében fog vakargatással megpróbálni életet lehelni a kontaktos Halálcsillagba az aranykezű "marsszaki".
Csak remélni tudom hogy a műszereidben és egyéb készülékeidben nem esel neki az ezüstözött, aranyozott, szórt grafitrétegből kialakított érintkező felületeknek valami szerszámfélével. Sajnos sok ilyet láttam az elmúlt évtizedek során. Eddig azt hittem, ezek mind szaktudás nélküli kontár "egyedek" művei, de ebben most már nem vagyok biztos...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ne azt irogasdd, hogy mi nem vezet jóra, hanem azt is el lehetne talán tőled várni, hogy azt is írd le,
hogy mi vezethet jóra! Valami hasznosat is írj, ha tudsz! Ha lehet, azt ne írd le még egyszer, /"Elöregedett az akku.Cseréld ki."Ezzel értettél egyet, tehát lehetne akár a te véleményed is./ hogy az akku "kuka", mert az nem igaz!

Üdv: formasu

0

DINO54
DINO54 picture

Na mégegyszer!
"Szia!

Elöregedett az akku.Cseréld ki.
"
"kivettem az akkut, megkapargattam éles késsel az érintkezőit, és a telefonban lévő érintkezőket is, "

ezzel pedig óriási butaságot csináltál.

"Luki"
A kiemelt résszel merészeltem egyet érteni mint ahogyan ezt tették mások is. Vagy nincs jogunk rá?
Nálam tisztításra a denszesz, lakkbenzin, nitrohigitó (most éppen toluol van helyette), és a nem hozzáférhető helyeken a kontakt spray elektronikába való fajtái játszanak. Több mint 40éven át el voltam ezekkel idáig. Van még a kezem ügyében egy rongy, valami kimustrált fogkefe,stb... "Ildikó! Kell még valamit mondanom?"
L.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

Mivel megtehettem, vágtam már el ilyen aranyszínű érintkezőt, és biza nem csak felületkezelt volt, az egész abból az anyagból volt. Az olyat lehet vakarni, míg át nem lyukad.

Üdv: Jácint

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Nem tartozik szorosan a témához, de érdekes lehet.
Régen kaptam egy szignálgenerátort, melynek az összes BNC csatija fekete volt. Gyanítottam, hogy oxidálódtak mert már rég nem használták. Bár nem tűntek kontakt hibásnak, engem nagyon zavart ezért kiszedtem őket és megpróbáltam megtisztítani. Sima alkoholos tisztítás nem igazán segített ezért egy finom drótkefével fényesre pucoltam. Összeraktam és gyönyörködtem benne, hogy milyen szép lett. Viszont a tesztelés során rögtön feltűnt, hogy sokkal rosszabb lett a frekvenciaátvitele, és a csati mozgatására mindez még változott is. Mint kiderült valami spéci bevonat volt rajta (talán ezüst) amit én szépen lekapargattam. Végül kicseréltem hagyományos fényes csatira és sokkal jobb lett. Azóta nem zavar, ha el van színeződve vagy fekete mert megtanultam, hogy a fényezéssel tönkreteszem az egészet. Ha valaki tudja, hogy a régi sötét matt BNC-n milyen bevonat van és mitől feketedik nagyon kíváncsi lennék rá. Létezik-e valamilyen módszer amivel fényesebbé tehető anélkül, hogy tönkretenném a bevonatot? A mai bolti csatlakozók simán valamiféle króm vagy galván bevonatúak és nem is feketednek. Viszont idővel lekopik vagy lepattogzik a bevonat.

Üdv.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Az ezüst a levegő hatására oxidálódik, de az oxidréteg is jó vezető. Ha leszeded, könnyen lejön az ezüst is, alatta már olyan fém van, aminek az oxidja nem vezet.

Az adott esetben arra gondolok, hogy "kijött" az akkuból valami, ami rászáradt az arany érintkezőre. Vagy valami ragasztó lágyult meg, és odadiffundált. Mindenképpen odakerült valami, ami gyárilag nem volt ott. Szerintem meg kellett volna nézni nagyítóval, és néhány közeli képet csatolni előtte-utána. Enélkül csak találgatunk.

Üdv, lcsaszar

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Bocsi Luki de én nem írtam, hogy oxidálódik. Kémiából elég jó vagyok. Gyanítom hogy a felületén képes megtapadni a kipárolgó vegyület. A fogorvosi cuccoknál egyértelműen a fertőtlenítő szer kristályosodik és ez még a súrlódó felületen is képes megmaradni és galibát okozni.
Az hogy ez arany e vagy más anyag hát majd egy kidobásra ítélt cuccon egyszer kipróbálom.
Laci
Mobil töltése szabályosan: Mikor a benzinkúton tankoljuk az autót, balkézben a töltö pisztoly jobb kézzel erősen szorítjuk a mobilt. Ez a leghatásosabb. Főleg ha közben sasol bennünket "szarka". Biztosan tele lesz a tank és a mobil is felmelegszik kissé

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ha megnézed, a "beoxidálódott"-os mondatot én is kérdőjellel írtam. Nem tudom, mi lehet az ok, de azt biztosan gondolom, hogy átmeneti ellenállás megnövekedhetett az akkunál, és ez a töltésnél is "beszámíthat a feszültség figyelésekor, lehet hogy a telefon amikor leállítja a töltést, nincs még rendesen feltöltve, mert azon az átmeneti ellenálláson eső feszültséget az akku feszültségéhez hozzáadja, és feltöltöttnek érzi az akkut. Az is lehet, hogy nem így van, nem így működik, én csak az "eredményt" írtam le.
Nem foglalkoztam azzal, hogy arany, aranyozott, vagy mi az, aminek egy részét eltávolítottam. A lényeg, ezt biztosnak látom, hogy az érintkezőknél van átmeneti ellenállás, és az nem mindegy, hogy mekkora. Biztosan sok akku került már ezért a kukába.

Üdv: formasu

0

feci
feci picture

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Bocsi, hogy én is bele vauuu.
DE tényleg, nem biztos, hogy így mondjunk véleményt "dobd ki". Miért? Mert egy fura jelenség miatt nem biztos hogy Luki kollégának igaza van. Többször belefutottam már ilyen jelenségbe és ugyan nem megkapargattam de javítható volt a probléma. A mai akkukba ki tudja miféle kémia lapul, ami akár még az aranyozott érintkezőket is képes megtámadni. Fogászati műszereknél gyakori ez a jelenség.ott tudom konkrétan ,hogy a fertőtlenítő anyag a ludas.
Megoldás: Először Kontakt60 majd Kontakt61 spray mindkettőt fogkefére fújom és azzal jól megsikálom az érintkezőket, a környezetről ronggyal letörlöm a vegyszert. Érintkezőket nem törlöm át. A hatás kb 1 évig tart majd ügyfél jelez és újabb tisztítás. Sok éve amióta lipo cellákat használnak tapasztalom ezt a problémát. Természetesen az érintkezők átmeneti ellenállása nő meg de a rárakodott valamit nem látni és nem is lehet letörölni, viszont ez a két jól bevált vegyszer mindig meghozta a sikert.
További sok sikert és legyünk kicsit óvatosabbak egymással mert valaki érzékenyebb vagy csak rossz napja van és bántónak érzi a kurta odamondást.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok: a titánnitrid bevonat is hasonló színű,(szerszámok,fúrók)
Az érintkezőbevonatok nem tiszta aranyból készülnek, azok 6-12 karátosak, tehát az ötvözőanyag miatt kialakulhat más minőségű felület.

Bálint

0

DINO54
DINO54 picture

Fogadja mindenki őszinte gratulációmat!
Ki ezért, ki azért.
Részemről Luki mellett teszem le a voksomat. A többi csak a szokásos egymás bactatása.
L.

0

formasu
formasu picture
*

Szia DINO54!
Meg kell vallanom, Tőled nem is vártam mást. Nem tudtam csalódni benned...
Úgy olvastam, szakember vagy, tehát gondolkozol is. Mivel nem szedtem szét sem a telefont, sem az akkut,
a megoldás mégis -veled ellentétben- mégis csak az átmeneti ellenállásban keresendő. De én is tévedhetek, ezért írtam az "Iskolapad"-ba. Luki is tévedhet, és ezt egy szakember nem biztos, hogy rögtön magáévá is elfogadja.

Üdv: formasu

0

DINO54
DINO54 picture

Majd küldök egy reszelőt, azzal gyorsabban megy a "tisztítás".

0

agressiv
agressiv picture
*

Végülis, az, hogy működik utána senkit sem érdekel, a lényeg az elmélet mellett görcsös kitartás, még akkor is, ha nem működik. Valóban nem célszerű az aranyat lekapirgálni, de, ha nincs más és működik, akkor mi a gond? Vagy inkább vennie kellett volna mindjárt másikat, nehogy sérüljön egy szakmai elmélet? Az pedig tény, hogy az aranyozott felületen is rosszabbodik idővel a kontakt, nem tudom miért, de mindennapos jelenség nálam is.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok!

Nekem erős a gyanúm, hogy az az aranyszínű bevonat nem is arany.

http://www.electronicdesign.com/components/material-effectively-replaces-gold

https://www.connectortips.com/gold-alternatives-connector-designs/

Üdv, lcsaszar

0

DINO54
DINO54 picture

0

Malibu
Malibu picture

Eme eszmecseréknél már Cíty elvonási tüneteim vannak ;-)

Üdv

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:lehet kapni üvegecsetet, vagy gépradír is jó, ráhúzol zsugorcsövet

https://hqelektronika.hu/termekek/fiberrefill-uvegszalas-tisztito-betet

Bálint

0

Luki
Luki picture

Szia!

Elöregedett az akku.Cseréld ki.

"kivettem az akkut, megkapargattam éles késsel az érintkezőit, és a telefonban lévő érintkezőket is, "

ezzel pedig óriási butaságot csináltál.

Luki

0

Shizo
Shizo picture
**

Sziask!
Láttál már olyan PC memóriát aminek a csatlakozója megzöldült?
Mitôl zöldült meg ha arany?
Azért mert érintkezéskor mechanikailag megsérült a leheletvékony aranyréteg vagy galvanizáláskor lukacsos maradt, általában alkoholos rongy segít rajta (textil lesurolja) de van amikor már az sem, csakis a kaparás. Mikroszkóppal látható lenne hogy hol hiányzik az aranyréteg.
pl. taxisoknak a taxitábla kábeljára raktam aranyozott RCA dugót, egy év mulva az is megoxidálódott.
Következtetés: az aranyozott FELÜLET megoxidálódhat nedves/savas/lugos környezetben.
Tehát Formasu jól oldotta meg a hibát.
Nem kell az arany szóra azonnal az arany ékszerre gondolni.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az arany minél tisztább, annál puhább, ezért ötvözetben alkalmazzák
Már írtam, általában 6 karátos arannyal vonják be a csatlakozókat, érintkezőket, aminek csak a 25%-a arany, a többi más ötvöző
A Videotonban és a HIKI-ben, HAGY-ban is így készítették a kártyák csatlakozóit.

Bálint

0

ty
ty picture

Elolvastad amit írt? Megértetted? Arra válaszoltál?

Persze, nem a legjobb megoldás késsel eltávolítani az oxid réteget.
/Én hasonlóan szélsőséges esetben 2000-es polírpapírt javasolnék./

De az óriási butaság ott kezdődik amikor a meg nem értés mellett minősít valaki.

Üdv, ty

0

Luki
Luki picture

Várjuk ki a sztori végét. Meddig lesz majd"jó".
A Contact Grease nem erre (aranyozott felületre) való.
A gold plated felületeket nem csiszoljuk, nem kaparjuk, nem ónozzuk.
Legalábbis felénk nem szokás.Tisztítani,és érintkező nyomást javítani nem ilyen módon kell.

"De az óriási butaság ott kezdődik amikor a meg nem értés mellett minősít valaki."

Ahogy pont Te is teszed:-)

0

ty
ty picture

Az első hozzászólásodban nem írtál semmit ami megértésre várt volna.
Nem reagáltál a tárgyi észrevételekre amit a kérdező felvetett, pusztán leírtad, hogy "óriási butaságot csinált".

Persze, várjuk ki a végét.
De első körben megadnám az esélyt, hogy amit írt esetleg igaz.
Valóban; jobb esetben aranyozott mindkét érintkező.
De ha az érintkezők minősége/bevonata nem megfelelő minőségű, akkor kialakulhatott az oxid réteg.
Ő pedig felismerte ezt a közel sem triviális állapotot, amelyet sokan nem is feltételeztünk volna, mivel a
kézenfekvő megoldás "dobd ki az akkut, vegyél másikat".

Mindezek tükrében nem tartom helyénvalónak ledorongolni a kérdezőt,
mert szakmailag igen érdekes a felvetése, függetlenül attól, hogy mi lesz a végkimenetel.

Üdv, ty

0

Luki
Luki picture

Szakmailag valóban "érdekes".
Az igazán érdekes a sztoriban az "oxidréteg."
Aranyozott felületeken. Nincs több kérdésem.
Az meg hogy milyen az akku, kizárólag egy teszteléssel derülne ki.
Egy töltés/kisütés/belső ellenállás tesztet megnéznék.
De nézzük a jó oldalát: "megjavult"az akku, illetve a telefon:-)

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Igen, írtam, hogy "érdekes" ... De, hátha másnak ez segítség lesz.
Az írásod alapján feltételezem, hogy Te ezt nem csináltad volna, hanem kidobod az egy éves akkut, és veszel másikat.
Azért írtam, mert szerintem sokan ilyenkor ezt csinálják, amit én is majdnem, hogy kidobják.
Igen, fogódzkodj meg! éles késsel, és polír papírral is "nekimentem" annak a 2x3 db érintkezőnek, nem dobtam ki az akkut, nem vettem helyette másikat, nem is szedtem szét, hanem használom. Valamitől visszanyerte a kapacitását, feltételezem, hogy az átmeneti ellenállás csökkentésétől. Az angol ElektroLube is nálam már régebben is csodát tett sok helyen, kontakt ügyben.
Üdv: formasu

0

Luki
Luki picture

Szia!

Gyors válaszolok,aztán befejeztem a témát, van fontosabb dolgom is.
Ezek az új akkuk eléggé érzékeny jószágok, nem mindegy mivel,és hogyan töltöd.
De a tapasztalataim alapján egyáltalán nem zárható ki egy 1 éves akku esetén hogy kapacitás csökkenést mutat.
Feltételezésekbe nem mennék bele, és nem biztos hogy kidobom, előtte egy izopropyl alkoholos tisztítást végeztem volna, majd egy akku tesztet.
Az Electrolube termékeit ismerem,és napi szinten használom, a rendeltetésének megfelelően.(Kapcsolók, akku saruk, stb, a gyári ajánlás szerint.)Akárhogy néztem a Contact Grease adatlapját, sehol nem találtam benne a "mobile phone battery connector," és a "Li-Ion battery connector " szavakat és az ezzel kapcsolatos ajánlást.
Tudod, régebben mikor mobiltelefon szervizben dolgoztam elég sok csiszolt, vakart, kotort,karcolt akku/és telefoncsatlakozós javítanivaló futott át a kezemen. A tulajok érdekes arcot vágtak, mikor az általuk vélt
"aszittem kontakthibás," hibajavítás akku és csatlakozócsere árát kifizették, főleg mikor közöltük, ha nem buzerálta volna, fele ennyi lenne a számla :D
Tudod ha egy aranyozott érintkezőről levakarod az aranyréteget, utána jönnek majd a meglepik.
De ne legyen igazam.
Szóval jó dolog a Contact Grease, de aranyér esetén azért ne vonj párhuzamot a telefon/akku és e közé. :lol:
Részemről téma lezárva.

Luki

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

Teljesen egyetértek Luki írásával!
Az aranyozott felület nem oxidálódik, legfeljebb a környezeti por, pára, izzadság, stb. rakódhat le rajta. A csiszolás során eltávolított aranyréteg alatt réz van, ami viszont már gyorsan oxidálódik. Sajnos én is sok megkapargatott és forrasztott akkuval és érintkező felülettel találkoztam. Amint a készülék belsejében is találtunk csiszolás nyomokat azonnal véget is ért a garancia és visszaadtuk, hogy vigye oda ahol ezt csinálták neki.

Az aranyozott felületeket csak izopropil alkohollal vagy Kontakt WL-el szabad tisztítani. Zsírozni, olajozni nem szabad. Az mechanikára való.

Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én is egyetértek Luki írásával, hogy ezt a felületet nem "illik" csiszolni. Ezért írtam ide.
Elfelejtettem még valamit: Néhány hónapja már előjött nálam ez, hogy jóval hamarább merült ki az akku. Ekkor nem kapartam, nem csiszoltam, csak simán letisztítottam, és bekentem az Elektrolube-val. Utána is volt javulás, de napokban számolva kevesebb, mint most, hogy meg is kapargattam. Az, hogy meddig fog tartani, azt nem tudom, csak azt, ha ezt nem csinálom, már kevesebb, mint fele időt tudnám használni a telefont ezzel az akkuval, vagy vennék másikat.
Talán érthetőbben: kaparással, és ElektroLube-val most olyan az aksi, mint újkorában. Kaparás nélkül csak Elektrolube-val 75%-os, ha semmit nem csináltam vele, akkor 50%-os.

Üdv: formasu

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Értem én. Nyilvánvaló, hogy a megnövekedett átmeneti ellenállás okozta a problémát. Simán lehet, hogy az akkun nem is aranyozott felület volt csak valami hasonló és tényleg oxidálódott. A kenőanyag viszont nem vezet legfeljebb lassítja az oxidációt.

Üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ennek a neve: "ElektroLube", /nem Contact Grease!/ és világos barna a színe, viszonylag puha állagú, zsír szerű anyag. Amikor ez hozzám került / 1990 előtt!/, még nem voltak mobil telefonok elterjedve, /tehát az ráírva sem lehetett, hogy erre is jó/ tudtommal mára már nem is kapható. Azóta ami kontakt, -bármi legyen az-, használom, és meg vagyok vele elégedve, még akkor is, ha esetleg egy kültéri csengő érintkezőjénél évente cserélni kell a zsírt.

Üdv: formasu

0

Luki
Luki picture

Látom nem jött át a lényeg.
Mindegy:-)
Lefotóztam az enyém.
Ez csak pár hónapos, nem 28 éves, az igaz.
Lehet azért lett jó a cucc mert az electrolube olyan mint a jó bor, az idővel nemesedik.
Magyarországon a jó szaki meg mindent megold szigszalaggal, WD-40-nel.(No meg Elektrolube-al) :lol:

File csatolás: 

0

ty
ty picture

Tanulságos.

Én úgy magyaráznám a jelenséget, hogy a csatlakozás átmeneti ellenállása megnőtt,
ez azt eredményezte, hogy a töltést vezérlő elektronika belemérte az átmeneti ellenálláson
eső feszültséget is, így az akku töltöttségi szintjét magasabbnak érzékelte a valósnál,
ezért a töltést idő előtt abbahagyta, az akkut nem töltötte teljes kapacitásra.
Tudjuk, hogy 10-20mV is sokat számít egy lítium cella töltésénél a töltés végéhez közeledve.

Üdv, ty

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én is hasonlóra gondoltam, gondolok most is.

Üdv: formasu

0

agressiv
agressiv picture
*

Ehhez hozzájön, hogy sütéskor is esett a feszültség, így azt hitte, hogy lemerült az akksi.

0

Sponsored links