You are here

T.MSD309.B51 main beállítása LC260EXN kijelzőhöz - Megoldva

3 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

A címben említett LC260EXN kijelzőt és a T.MSD309.B51 maint nálam hagyták különböző sérült készülékekből. Mivel a main a tunert már nem vezérli, és a műhelyembe kellene egy nagyobb monitor, úgy döntöttem hogy összeházasítom őket.

Sikerült is a dolog, működik szépen, de mivel a mainhoz csak olyan szoftvert találtam ami hasonló paraméterekkel bíró (LTA320AN01)kijelzőt vezérel - a képen a kontúroknál pixelesedik kissé. Valójában így még használhatatlan, de az alap színek és méretek stimmelnek.
A dokumentáció szerint mindkettő 12V -os 30Pin-es 1ch 8bit LVDS vezérlésű. Csak az egyik LG a másik meg SAMSUNG. Valami különbség mégis van...
Szervízmenübe elvileg be tudok menni (ha végre bekötök egy infra vevőt hozzá), a szoftver blaupunkt tv-hez volt eredetileg.

Ha lenne egy másik dump ami ehhez a kijelzőhöz való, az jó megoldás lenne...
Vagy esetleg az LVDS kábellel lehetne valamit variálni, ércsere, jeida - nonjeida beállítás vagy valami hasonló érdekelne.

Előre is köszönöm a segítséget!
Joco

A megoldás: kijelző 9-es lábára 3.3V-ot kell tenni hogy jeida módra váltson.

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Úgy tűnik megvan a megoldás! Az LG típusú LC260EXN kijelzőnél a (9-es láb) H jeida és a L vagy CN vesa mód. Természetesen a Samsungnál ez pont fordítva van.

Már csak ki kell próbálnom. Talán jó lesz.

0

Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Ez lett a megoldás, a Samsung kijelzőnél a jeida mód az L, ezért az lvds kábelben nincs is benne az ér. A csatlakozó 9-es pontján nincs érintkező.
Ezért a kijelzőn lévő aljzat lábára forrasztottam egy vékony vezetéket, a másik végét meg egy 100 ohmos ellenállással a 3.3V-os stabilizátor hűtőjére (az ellenállás azért hogy sem túlterhelni sem jelentősen visszatáplálni ne tudjon).
Így már tökéletesen működik.

0