You are here

Nyák készítése! kérés

26 posts / 0 new
Last post
Attilase71
Attilase71 picture

Sziasztok!

Van egy műszerem aminek meg van a NYÁK járól a fénykép..

Egy ilyen fényképről és adott méretekről valaki tudna nekem legyártani NYÁK ot?

Fontos hogy a képhez hasonló legyen a NYÁK!

Köszi!

File attachment: 
Comments
Attilase71
Attilase71 picture

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget itt!

Idő közben megoldódott a dolog..

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Attila !Én megrajzolom neked.Még szükség lenne egy pár mértre.Pl.a két lyuk közötti táv,a ksrek foglalat átméroje,csavarok közötti távolságok.Minnél több távolságot adsz meg annál pontosabb lesz.Ha elküldöd, megrajzolom A4-es re 1:1-re nagy felbontással és e-mail-en elküldöm ,leggkésöbb keddig.üdv.Jóska

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia Attila !Feltettem a nyák rajzát számokkal,két-két szám között mérjél távolságot .Könyitettem ,igy nem kell a rajzra irnod ,csak a számokat küld el és mellé irjad a távolságokat.üdv.Jóska

File csatolás: 

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
Ugy latszik Attilanknak derogal azt mondania, hogy (akàrmiert is) "kösz, de maskent oldanam meg", pedig most is jart itt ugy 9 ora körül :-( ...
Kari

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Amit nem értek: Mire ez a nagy titkolódzás az alkatrészoldalt illetően? 50%-ban így is látszik, mit rejt a túloldal. Látva az alkatrészeket semmi további méretekre nem volna szükség csak a panel méretre. Ezen kívül elfelejtette közölni azt is hogy a panel fotó szélén lévő nagyméretű csőfoglalat és környezetének rajta kell e lenni a legyártandó panelon?
Egy darabot az ember legyárt akár önzetlenül is leszámítva a nagyjából 1000HUF-nyi anyagköltséget. Jelen esetben bevallottan többdarabos kis szériáról lenne szó, így talán elvárható volna hogy aki megalkotja a grafikát az megkapja érte a tisztességes díjazást.
Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Hali;
Ja - ismet nem tulzottan egyforman fogja fel a Tagsag az "adok-veszek" szüksegesseget, s ennek igenis szerves resze a kellö info harapo fogo nelküli rendelkezesre bocsajtasa :-( ...
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Most mit csodálkoztok? Az összes ilyen csöveserősítő, nixie csöves óra, audiofil stb tudatú hívő teljesen flúgos, nem kell az ilyenektől normális viselkedést várni. (És most nekem eshet mindenki, aki úgy érzi, hogy pont ő a kivétel. XD )

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Lehetséges a dolog, viszont ehhez olyan fotó szükségeltetne amely párhuzamos síkon láttatja a panelt lehetőleg párna torzítás nélkül.
Nagyfelbontásu kép esetén ez a képmező közepére helyezve és a képet legfeljebb 50% mértékben kitöltve már használható a dolog, főleg látva azt hogy egy csöves áramkörről van szó, semmi miniatűr dolog nincs rajta. Persze kellene egy alkatrészoldali kép is, és a szuper az lenne ha volna egy visszarajzolt vagy eredeti kapcs.rajz részlet is.És természetesen szükséges a tervezéshez az eredeti panel befoglaló méretei is! Ha gondolod, keress magánban.
Laci
.
P.s. Láttam már fénymásolóval beszkennelt panel képet is mely mentes a párnatorzítástól, csak a képminőséggel kell "játszani" a kiértékelhetőséghez.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Ezen segítettem, de a hiányzó részeket nem tudom pótolni :)
Ennél szerintem sokkal kontrasztosabb kép kellene és szépen le kell mosni fotózás előtt mert így nagyon macerás lenyomatot készíteni a réz felületről.

Üdv.

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Most komolyan! Tényleg azt gondolod hogy egy ilyen vagy hasonló fotóról lehet normális nyákot készíteni? Esetleg kézzel rajzolva. De az nagyon drága lenne és pocsék.
Irigylem az optimizmusod.
Laci

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Sziasztok: De lehet AutoCAD-ban is :) , igaz kissé macerás de a legfinomabb részleteket is ki lehet rajzolni.
Szkennelés -> JPG, BMP, ... Copy/Paste a munkafelületre + egy "REGEN ALL" parancs.
Nagyitani a részleteket kívänság szerint, kirajzolni a vonalakat (pl. sárgával). A végén lemérni egy ismert távolságot és SCALE-val 1:1 aränyra "húzni/állítani" a nyák külső méreteit.
Exportálni ä rajzot kívánt formátumban...
Üdv. Feri.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
A legnagyobb probléma a fotóval az egyenetlen megvilágítás és a forrasztások gyakorlatilag a vezetősávokkal ellentétes(negatív) képe!
Ha lett volna rá igény, a topik megjelenése óta már rég le lenne potyogtatva a forrpontok s talán már a vezetősávok is meg lennének rajzolva. Tudod a tetteknek a sok beszéd a halála ha jól idézem a mondást. Megint túl akarja mindenki bonyolítani a felvetett kérdést.
Laci

File csatolás: 

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!
Hát igen, van más megoldás is... :)
Üdv. Feri.

File csatolás: 

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Én őszintén becsülöm a türelmedet de ezzel a módszerrel rettentő sok pepecseléssel járó folyamat végén juthatsz el egy kinyomtatható paneltervhez.
Az illusztrációként feltöltött pdf jól mutatja egy rajzprogram nyújtotta grafikai minőséget.( A bemutatott részlet kb. öt perc munkája.) Ez a minőség ma már egy házi előállítású nyák-nál is elvárható.
Laci

File csatolás: 

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

fotosoppal ki lehet venni a perspektivikus torzítást. effect/distort/lens correction vagy valami ilyesmi a manüpont.

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia Attilase71!
Jó felbontású szkennelés után "Raster to Vector Converter" progikkal próbálkozhatsz (pl. az AlgoLab, WinTOPO, stb). De vannak On-line megoldások is.
Üdv. Feri

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nem kell, minek? Beteszed háttérképnek a Sprint Layout-ba, aztán egyszerűen csak rápakolod a forrszemeket meg a vezetősávokat. Végén a háttérképet törlöd, és marad a nyákterv. Én már csináltam ilyet, egy ekkora és ilyen bonyolultságú nyákot egy este össze lehet dobni.

0

DINO54
DINO54 picture

Valahogy így. /csak illusztráció!/

File csatolás: 

0

Attilase71
Attilase71 picture

Oh ez egy nagyon jó ötlet!!!

lehet neki állok...:)

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Igen én is erre gondoltam, csak ahhoz is kell a méretarányos fotó. Ezt a kérdező simán megrajzolhatja, mert az egyetlen kényes alkatrész a csőfoglalat ami nála van és hozzá tudja igazítani a fotót/rajzot. Valamint a felfogató furatokra is oda kell figyelni. Ha ez megvan az már fél siker. :)

Ráadásul, ha ebből sorozatgyártás lesz érdemes lenne kiszedni belőle mindent és beszkennelni. Akkor méretarányos és pontos is lesz ellentétben a fotóval. A kiszippantott furatok helye is látható lesz.

Üdv.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Azért ennyire nem húsbavágó a dolog mert a fotó egyébként csak háttérképként lenne betéve a tervező programba mankóként. Az alkatrészoldal fotója a beazonosítható alkatrészek méreti miatt és egymáshoz képesti távolsága miatt lenne érdekes. Egy ilyen de más fotóról sem lehet panelkészítéshez legyen az bármilyen eljárás is, kiinduló fájlt készíteni. A kézi, tussal, filctollal való eljárást pedig már azt hiszem el lehet/kellene felejteni.
Laci

0

Attilase71
Attilase71 picture

Egyedül csak a csőfoglalat mérete a döntő a többi alkatrész ha kicsit kisebb vagy nagyobb nem számít...

Szerintem ezzel az elvvel meg lehet oldani amit fent vázoltatok...

0

Attilase71
Attilase71 picture

Sziasztok!

Köszi a segítséget..

Nem kell visszafejteni meg semmi ilyen csak egy ilyen nyák panelt kell legyártani ill ebből kb 6db ot a mérete 15cm*25cm es ami lényeges az a kis csőfoglalat hogy az passzoljon a többi alkatrész méret ha csak kicsit eltér nem baj az korrigálható beültetésnél..

Ill ha megvan egy nyák rajz erről akkor késöbb már könnyen gyártható legyen...

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ez már így utólag veszett fejsze nyele. Nem inkább az Állás, munka keres/kínál rovatban lett volna jobb?
A képeden az egyetlen vonatkoztatási adat a szinte biztosan novál csőfoglalat lábai. Ezért kell a másik oldal képe is.
A több darab igénye tervező programos fájlt igényel.
Mi az elképzelésed az árról, mennyit vagy hajlandó ezért áldozni? Az nem volna szerencsés ha egy ajánlkozó adna árat mert elkezdődik egy méltatlan árverseny mint azt már tapasztaltam korábban. Az addig befektetett tervező munkáért pedig jobb esetben egy kényszeredett köszönet ha jár.
Laci

0

Attilase71
Attilase71 picture

Dehogy munka meg állás...

Legjobb eseteben én szeretném megcsinálni...

Csak az elv a lényeg hogy hogy és mivel álljak neki ennek...

Ha egy megvan utána már bármennyit lehet ebből gyártani

0

Sponsored links