You are here

INTELSAT 1002 mühold paraméterek beállitása SF500 digitalis "satfinderen" ....Megoldva!

28 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok, Hosszas tétovázás után beruháztam a fentebb emlitett digitális mühold jel keresö készülékbe mert van ugyan egyszerübb satelit jelkeresöm de az mindenféle mühold jelre csipog /jelez , és azt szerettem volna hogy legyen egy olyan müszeren ami csak a keresett muhold jelére jelez , és ugy láttam ez a készülék alkalmas erre..Aztán amikor végre a kezembe tartottam akkor derült ki hogy a mühold listában nem szerepel az a mühold amely engem érdekel , az INTELSAT 1002, Ugyanis a digi tv antenna beállitáshoz ez kellett a legtöbbször ,,,,Igy aztán gyakorlatilag nem tudom használni egyáltalán amig a szükséges paraméter értékeket nem viszem be a készülékbe,Ha valaki tudna egy kis segitséget adni ezzel kapcsolatban az maga a megváltás lenne mert már azon gondolkodok hogy vissza küldjem , de mivel a készülék lehetövé teszi az ujjabb muhold/adatok hozzáadását, meglevök törlését , szerkesztését ézért még reménykedek kicsit...A következö paraméter/értékekre lenne szükségem: LO freq: ,Down Freq: ,Symbol Rate:, Polarity: ,DISEqC1.0: ,22K: Ezen kivül kellenek még a transponder frekvenciák is, de azokat megtaláltam a neten ...Remélem valaki tud segiteni és elöre is köszi bármilyen joszándékot, üdv dddemeter.

Comments
dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mindenkinek. Habár egy kicsit késöre is , de szeretném megköszönni Midenkinek a segitö szándékot  .Végre tökéletesen müködik a szerkentyü  több szolgáltato adatait is bevittem idöközben és a transponder freki , polaritás a adatok bevitele után pontosan teszi a dolgát és amikor sipol  és a minöséget a legnagyobb értékre álitottam az antennával  , és végül a fejjel is  akkor nyugodtan le kehet szállni a tetöröl  mert müködik  minden  ugy ahogy kell. Van eset hogy ujra kell kerestetni a csatornákat a beltérin de ez nem sok idö .Mégegyszer köszönöm a segitségeteket üdv dddemeter.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Regebbi müholdas belterim kezelesijeben ezek mind listazva voltak a gyarilag beprogramozott allomasokhoz, persze nemtom manapsag hogyan szolgaltatnak az eladok, de ha man nem lenen divat: kenytelen lehetsz minden programra a neten hosszadalmasan rakeresni...
Kari

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Kari, Köszi a joszándékot,nézelödtem a beltérikben de nem igazán jött össze ez a dolog a mostaniakban már csak a felhasznélo által nélkülözhetetlen infok/funkciok kerülnek kijelzésre, a tehnikai részre nem igazán térnek ki .... föleg ez a LO nem tudom mi akar lenni... üdv dddemeter,

0

lacoka
lacoka picture

Szia lehet hogy ez segít 1 kicsit

http://www.flysat.com/satlist.php
http://www.flysat.com/1west.php
( LO a LocalOscillator vagyis a fej (LNB) keverőfrekvenciája ) 9.75/10.6 mHz
https://www.lyngsat.com/atlantic.html
https://www.lyngsat.com/Thor-5-6-7-and-Intelsat-10-02.html

0

Joe
Joe picture

Szia!
Kicsit feljebb megy 1000-rel, mert GHz, de szám szerint OK.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia lacoka .Köszi a joszándékot , de sajnos amig nem tudom értelmezni hogy mit jelentenek a müszer által kért adatok addig .... üdv .dddemeter.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Én úgy tudom az LO a LocalOscillator vagyis a fej (LNB) keverőfrekvenciája. Ebből kettő van, a 22khz-el választja a beltéri a szükséges oszcillátort. Ezért a fej adatai között szerepel mindkettő érték. Valami 5.15Ghz -re emlékszem.

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Univerzális feje lehet ez 99%. A LO a két karakterre szűkített LOw Band rövidítése is lehet ami keverhető a Local Oscillator rövidítésével. Tehát a fej típus beállítása szerintem Univerzális, itt majd a frekinek megfelelő Local Oscit a cuccos maga fogja kiválasztani, időben maga adja ki a 22kHz-t és vátja a 9,75 GHz-s 10,2 GHz Local Osci frekit. Már csak be kell írni a kívánt Transponder frekit polaritással a megfelelő helyre és ott fog dolgozni a finder ahol kell.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Hjoco.Ebbe a paraméter rubrikába vagyis az Lo után beirando értékek helyén vannak elöremeghatározott értékek, vagy pedig be lehet irni kézileg is adatokat. A megadaott értékek közt szerepel az Universal opcio is ,ezzel probálkozok elöbb , mivel a fej frekvenciának a beltérin is ez volt beállitva ha nem megy akkor beirom ha lehet ezt az értéket is...Üdv dddemeter.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
1° W Intelsat 10-02 ! De szerintem ma már a Thor 5,6 műholdakról sugározzák a csatornákat ! A műholdas "Digi TV" csatornáit keresgélnéd ?
Az univerzális LNB (Ku-sáv) paramétereit kellene beállítani: 9.75 GHz és 10.60 GHz
Üdv.:Uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia, Igen ezeket a csatornákat vadásszuk itt errefelé :-) LO frekvenciának csak egy értéket lehet megadni , viszont van egy UNIVERSAL opcio is elökészitve a számok közt , és a beltéri egységben a Fej frekvencia is univerzálisra volt állitva,,,,ugyhogy akkor azt a paramétert az UNIVERSAL ra állitom. A beltérikben itt nálunk eddig mind az Intelsat 1002 volt beállitva az "illetékesek " által a DIGI TV esetében, igy ezt a beállitást nem változtattam meg a beltérikben sem... de A THOR sincs messze töle ugy tudom. na de ha ezt LO -.t helyesnek tekintjük ,akkor mi legyen a többivel ,,,Low freq .vel például azt tudom hogy valami also frekvenciát jelenthet de minek az also határát??,....üdv dddemeter.

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Használd az Universal opciót, ha a kütyü nem tiltja le ezután a 22 kHz-t, akkor on, A polaritás és a transponder beírása után a finder ott megy ahol kell.
Ha nem fogsz jelet akkor takarásban a tükör, rossz a fej, zárlatos, szakadt a kábel, stb. Remélem segítettem.

0

dddemeter
dddemeter picture

ÜDV Joe: Köszi szépen a segitséget neked is. A findert egy olyan antennán akarom kiprobálni elöször ami már be van állitva ,,,sajnos nekem nincs mühold vevöm igy el kell vigyem valakihez :-) A transzponder frekvenciákat beirtam a megfelelö helyekre most már csak a "föproba" van hátra majd referálok a fejleményekröl , üdv dddemeter.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Low freq"...ilyet hol olvasol? A "Down" meg a "letöltési" freki, vagyis amely frekin "lejön" az éppen aktuális (behangolt) műsor a műholdról. :D
A "LO" Local Oscillator-t jelent...
Üdv.:Uniman

0

Joe
Joe picture

Yes! But where I learned this language could means other, as like in the Hungarian. The Down could be mean the down band Ithe universal type head.
Sorry. Read my Hungarian post: The outdoor unit is have to be Universal, and need to be written this, the polarity, and the transponder frequency. The finder needs only this dates and should be work. :)

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Uniman, ezt tényleg elnéztem bocsájtassék meg a bünöm :-) Ha letöltési frekvenciát jelent akkor mi lehet a helyes érték ?? És még egy "érdekesség " hogy még zavarosabb legyen a helyzet... ha bekötöm a vevöegység és a parabola antenna közé akkor a tv egyböl kiirja hogy nincs jel....ezek szerint akkor lehet hogy ez nem is engedi át a jelet ha a paraméterek nem megfelelöen vannak beállitva???,,üdv dddemeter.

0

Joe
Joe picture

Alsó sávot is jelenthet. Pl Down Band (Szleng) Ugyan mit töltenél bele? A sárgáknak se biztos, hogy megy rendesen a gugli translator.
:)
Próbáld azt amit máshol írtam, működni fog. De h
a megnézed kinn a fejet azon Az LO a helyi oszcit jeelenti, és ha kettő van belőle akkor univerzális fej lesz.
Itt megtaálod ind, de a 9,75, 10,6 páros a járatos. UNIVERSAL type:
http://www.satsig.net/lnb/explanation-description-lnb.htm

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
DISEqC: Disabled (Ha nincs a rendszerben ilyen kapcsoló, akkor mindegy mire állítod), 22KHz: Off, a kódolatlan csatornák pl. a CT24 12073 MHz, Sky News, CGTN, 12418 MHz... Polarity: Vertical, Symbol Rate: 28000.
Persze értelemszerűen a műholdvevőt is kapcsold ugyanarra a csatornára...
Ha meg más csatornára kapcsolod a műholdvevőt, akkor annak a csatornának az adatait írd be a Sat Finder-be...
Üdv.:Uniman

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia uniman,Köszönöm szépen a segitséget neked is , tanulmányoztam a neten is az ehhez kapcsolodo videokat és azt találtam hogy ennél a szerkentyünél a beltéri vevöegységre sincs feltétlen szükség ,annélkül is megkereshetö a mühold jele vele, adtak is a készülékkel egy elemtartot amelybe 10 darab 1.5 voltos elemet kell helyezni és ezt be lehet adni a Receiver kimenetére és igy is müködött egyeseknek. Mondjuk én nem vagyok ilyen "nagyravágyo" ,ha beltériröl müködne akkor is elégedett leszek ,,,köszi a tanácsokat üdv dddemeter.

0

Joe
Joe picture

Tegyél fel egy fotót a fejről, esetleg úgy hogy az az adatlapja is lőtszódjon, megmondom mit állts be soronként a finderben.
(15 CET (Ronánia miatt) körül visszanézek.)

0

dddemeter
dddemeter picture

SZiasztok elöször is köszönöm szépen hogy ilyen sokan probáltok segiteni a fejröl nem tudok adatokat adni mert a szomszéd háztetön van és tele van hoval most nem tudom megközeliteni , viszont lassan lassan körvonalozodni kezd a dolog ,Az LO frekvenciát univerzálisra állitottam ,a Down frekvenviák közül elkezdtem probálgatni az elöre gyárilag beálitott értékeket és ezekkel együtt automtikusan álitotta a müszer A Symbol Rate és a Polarizácio értékeket/tipusokat is , ugyhogy arra tippelek hogy ezek valojában már elöre beállitott transzponder frekvenciák . A Diseq paramétert OFF.ra tettem,a 22K AUTO pozicioba kapcsoltam, és néhány transzpondert beirva és kiválasztva végre el kezdett müködni... UJrairom a transzponder értéket föleg a magyar csatornákra és akkor még egyet probálok és majd referálok. Az már most bebizonyosodott a kisérletezéseim során hogy ez a satfinder az analoggal ellentétben joval lassubb és a jelet nem engedi át a beltéri felé csak azt ami ki van választva a transzponderekben és ha beltéri is erre van állitva. Az elemes táplálás viszont szerintem csak parasztvakitás mert az elemek nem birják energiával , csak akkor ha a fej nincs rákötve a készülékre , adatok beirására jo ,de ahogy ráteszem az antenna bejövö kábelt egyböl azt irja ki hogy rövidzárlat van az antenna kapcsokon és kikapcsol majd ujraindul és ezt ismételgeti addig amig le nem veszem az antenna fejröl lejövö kábelt rola ,,,,beltéribe visszatéve a kábelt kiderült hogy normálisan müködik minden, ugyhogy nincsen semmilyen zárlat a kábelen . Aztán kiderült hogy fej rákötésekor esik a telep feszültség és ezt valami miatt zárlatnak tekinti és lekapcsol... majd jelentkezem az ujjab fejleményekkel hamarosan Nem tudom jol értelmezem e a dolgokat Az Intelsat 1002 nek és a Thornak is ugyanaz a pozicioja vagyis egy antena állásbol mindkettö vehetö??? ,,,üdv dddemeter,

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Azon a "környéken" ezek "pozíciók" :
Thor 7 0.6W
Thor 5 0.8W
Thor 6 0.9W
Intelsat 10-02 1.0W
Luch 1.1W
http://gemelli.spacescience.org/mdenton/
Üdv.:Uniman

0

Joe
Joe picture

A beltéri is ezeket az adatokat kívánja- Transponder freki, polaritás Fej típusa. Menj ki a parabolához, az LNB-n rajra kéne lennie, legalábbis rajta volt valamikor. A digihez Univerzálisat használnak, (két sávos). Ha nem ilyen, azzal is menni fog, csak le fog maradni egy-két adó.

0

Joe
Joe picture

Azaz akkor nem ha Ku sávos fejet kaoptál 5.15 GHz-s helyi oszcival, de ezt nem hiszem.

0

Kari
Kari picture
*****

Az szerintem a helyi oszcid (local oscillator) aminek ez erteke ugye attol függ, hogy mely csatornara v. inkabb savra kever le_asszem ezek szoktak a dro-s kapcsolasok lenni (dielectric resonator), de hozzaertöbbek majd kijavitanak...
Kari

0

Joe
Joe picture

A Local oscillator frekveciája a fej típusától függ fix kell hogy legyen, azaz az univerzális fejben kettő közül választhatsz 22 kHz segítségével. Ezt a beltéri fogja kapcsolni automatikusan, ha a LO nál az UNIVERSAL opciót választod.

0

Joe
Joe picture

A csatorna kiválasztása a beltériben történik egy hangolható oszci segítségvel. Az LNB Sávot kever csak nem éri át az egészet és ezért van az univerzális fejben két frekvencia. Régen egy frekije volt, először 10GHz később 9,75 GHz majd lett az univerzális a 9,75 10,5 GHz párossal amit 22 kHzvel kapcsolnak.

0

Sponsored links