You are here

17mb95m mainhoz keresek USB frissítést

7 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Javítanék egy 17MB95m main és VES315WNDB-2d-n2 kijelzővel szerelt tv-t. Az spi tartalma annyira megsérült hogy nem is villogott a led.
A boot loader USB-s javítása sem indult már ezzel a tartalommal.
Beleírtam egy olyan spi flash tartalmat ami ehhez a manihoz és Ves315WNDL kijelzőhöz való, ezzel rendben elindul - de kép nincs csak háttérfény. Ezen már lefut az USB-s bootloader frissítés de nem változik semmi - csak fény van. Szkóppal nézve az LVDS kábelen van jel - csak gondolom nem tudja értelmezni mert más típus van beállítva.
Ez a készülék BUSH dled32265hdcntd de ugyanaz a kijelző és main:
BLUE-SONIC 32BLS200
LINSAR 32LEDCI350
JVC lt-32c650
Ezekhez az e-bayon árulják a javító szoftvert, talán nem véletlenül. Azért keresném az USB verziót mert az a NAND flast is újraírná.
Ha valaki tudna SPI dumpot ami a VES315WNDB kijelzőhöz való, azt is szívesen kipróbálnám. Lehet hogy az is elegendő.
Sajnos nem tudom megállapítani hogy a Ves315WNDL és a VES315WNDB kijelző miben különbözik - de ha tudnám sem vinne előbbre valószínűleg.

Előre is köszönöm!

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Valójában csak egy SPI dump fájllal megy, de azzal simán indul csak nincs kép - csak fény. Minden más dump felírásával csak sötét marad, még csak nem is villog.

A javítás elején ezzel a fájllal futtattam végig a bootloader javító szoftvert, azóta csak ezt fogadja el. Sajnos másik spi dumpot beírva nem tudom lefuttatni a bootloader javítást mert teljesen "süket" vele a készülék.
Lehet hogy van valami abban a legendában hogy az SPI és a NAND össze van párosítva. Nos én talán hozzá párosítottam a VES315VNDL kijelzőhöz való spi tartalomhoz...
A nand flash-t meg nem tudom írni.

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia.
Elküldtem.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Köszi! Mielőbb kipróbálom és írok.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Sajnos nem tudom elindítani a frissítést, mert nem látom a képet. Az ok gombot tartva pedig nem kezdi el beírni. Pedig biztosan jó hozzá, szerintem minden adat stimmel.
Közben visszaírtam az egyetlen dumpot amivel indul, és rákötöttem ideiglenesen egy VES315WNDS-2D-n12 kijelzőt de ezzel sincsen kép. VEDS315VNDL kijelzőm most nincs, de arra tippelek hogy azzal sem lenne kép.

0

cucuka
cucuka picture

Amit kaptál frissítő, annak a kisebbik fájlját írd bele az SPI-be és úgy próbáld meg, nekem eddig bejött.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Én is így gondoltam, de sajnos ha beleírom akkor semmit nem csinál. A led is sötét marad. Valójában minden dump -al ezt csinálja, kivéve azt az egyet amivel megy - de kép nincs csak háttérfény.
Gyanús hogy azután lett ilyen hogy lefuttattam rajta a boot loader javító usb -s alkalmazást. Mintha összepárosította volna a NAND flash tartalmával.
Köszi!

0