You are here

LCD televízió távirányító építés

12 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Tisztelt Kollégák!
Keresem azon kolléga ismeretségét, aki benne van a távirányítók lelki világába, netán már épített PIC felhasználásával tetszőleges távirányítót és netán rendelkezik valamilyen induló PIC programmal. Szeretnék bele látni ebbe területbe és nem csak felhasználója lenni. AZ alapvető működésével tisztába vagyok, csak a programozásába szeretnék bele látni és netán építeni magamnak egy univerzális távvezérlőt, amit egy pár gyártó készülékének vezérléséhez tudnék használni. Nem egyszer előfordult már, hogy az ügyfél nem adta hozzá a távirányítót, ilyenkor köröket kell futnom, hogy találjak hozzá, vagy az ügyféltől kell megint kérni, hogy adja vagy küldje el. De első sorban szeretném megtanulni a programozását is és másodsorban a PIC programozás is érdekel.
Üdv
László
PS: Lehet, hogy már téma volt valamikor a tanyán, de nem találtam erre vonatkozó információt.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello! Ide már be sem nézel ???
Üdv.:Uniman

0

mosomedve
mosomedve picture

De! Minden nap nézem érkezett-e valamilyen megoldás ami engem érdekelhet. Közben felvettem a kapcsolatot Dr.Támadóval és közeledek amegoldáshoz. Közben sikerült egygyári 9 azonos típusú készüléket vezérlö távirányító leiráságoz. Ott megtaláltam a nekem szükséges megoldást. Ezek a távirányítók tartalmaznak a kodsorban egy készülék azonosítót is, igy megoldható az azonos típusú készülékek vezérlése anélkül, hogy egyik a másikát zavarná. Mivel a készülék azonosító minden egyes kodban benne van csak az a készülék fog rá reagálni, amelyikhez hozzá van rendelve.
Amennyiben megszületik a végsö megoldás jelentkezni fogok.
László

0

Dr.Távadó
Dr.Távadó picture

Szia, Szevasztok!
Valószínű sikerült készítenem egy olyan távadót, ami a kívánalmak szerint vezérelne egyforma LG készülékeket.
A tv-k eme funkcióját azzal lehet (-ne) aktiválni, hogy az Opció menüben a "Készülék azonosítót" át kell írni. A beírt szoftver 9 televízió külön szabályozását teszi lehetővé.

A tesztelést a most itt nálam rendelkezésemre álló 47LX6500 készülékkel próbáltam. A készülék azonosító átírásával, nem élesedett ez a funkció, továbbra is csak az eredeti protokollal rendelkező távirányító működteti. Egyébként ennél az LCD-nél 99-ig állítható készülék azonosító.
Elvileg ez a funkciót egy almenüben (más típusú) készüléknél külön engedélyezni, illetve letiltani lehet, ennél nincs ilyen menüpont.

A szervizmenüt is többször átbogarásztam, de semmilyen erre utaló, illetve aktiváló menüpontot nem találtam.

"Halkan" jegyzem meg, de ezek alapján valószínűsítem, hogy nem minden típusú LG tv alkalmas a fenti alkalmazásra, csak amelyik rendelkezik ezzel a Remote Setup Code kiegészítő szoftverrel, illetve menü ponttal.

Nézd meg légyszíves, hogy a készülékedben a fenti engedélyezés az opció menüben elérhető-e. Ha benne van, akkor feljebb lépünk, vélhetően sikerrel.
üdv
Dr.Távadó

0

uniman
uniman picture
***

Hello!
Akkor ez már a másik témádhoz "vajaz"... :hmmm: : https://elektrotanya.com/?q=hu/content/egy-helyisegben-levo-azonos-telev...
Üdv.:Uniman

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Csak ezért talán tényleg felesleges ebbe belevágni, ha mégis, akkor manapság már talán az Arduino felé érdemes kacsingatni. Komplett könyvtárak vannak az IR megoldásokhoz, de azért ez az út sem annyira rögmentes.
Egyéb alternatíva egy a többihez hasonló módon USB-n keresztül, programmal beállítható megoldás, az URC009. Pár ismerősömet már kihúzta a bajból, hogy ezzel a megoldással össze tudtam szedni erre a távirányítóra a kívánt készülék kódjait.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Általában amelyikben 4db elem van azok kontroller megoldású.
Itt van 3 típus elmélkedni,kísérletezni,kontrolleres.
RC502 pic16c84 van benne.One for all,nincs info az ic-ről,ezt lehet programozni hangfrekivel,csak oda kell tartani közel akár fülhallgatón át. IR5310

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Építettem már, egy kis házimozihoz nem volt táv. A PIC belső oszcillátorát használtam.
Eredetileg egy Renault kormánytáv-Alpine program volt, azt mazsoláztam vissza a hex fájlból.

Üdv: Jácint

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Keresd meg Dr.Távadó-t itt a tanyán!

Ő elmélet és gyakorlat terén is jó a témában.

Üdv:
Fülesmester

0

hifista
hifista picture

Helló!
Ha meg nem bántalak a tegezéssel, akkor azzal kezdeném, hogy "jó nagy fába vágtad a fejszédet".
Tapasztalatom szerint ezen a területen hatalmas a káosz. Sokféle kódolási logika létezik, szinte mindenki igyekszik egyedit alkotni ezen a területen.
Néhány ismertebb a PRONTO HEX - UEI HEX - RAW - LIRC - SIRC stb.
Amennyiben hozzá is jut az ember valamelyik formátumban a megfelelő kódhoz, akkor sem biztos, hogy a neki megfelelő formátumra át tudja alakítani. Lehet találni különböző konvertereket, de olyannal még nem találkoztam, amelyik igazán jól működne.
Így aztán Uniman-al értek egyet. A legjobb megoldás egy programozható távirányító, a szoftverével.
A verzió: http://nippur.hu/remote-control.html
B verzió: http://k-elektronik.hu/product/1232/ALIEN-41
Ez utóbbinak a szoftverének linkje pedig: http://www.clurc.net/soft.aspx
Ezt letöltve már megvan a hozzáférés az adatbázishoz, és eldönthető, érdemes-e költeni rá- bár nem egy nagy összeg egy táv meg egy infra adó-vevő.
Én ez utóbbit használom, igaz nem TV hanem HI-FI távirányítókkal kapcsolatban.
Hifista

0

uniman
uniman picture
***

---

0

csoxi
csoxi picture
***

Szia,

Ezek PIC-el mennek. A programozó kábel megvásárlásával teljes hozzáférés jár. Nálam bevált.

http://www.classic-serviceparts.com/(S(usxtfbzg4fustgiezlo5yemk))/Default5.aspx?SPK=EN

https://drive.google.com/file/d/1xv7AoGSQPBLIIX-5WSSWuY24sHJCQ2j6/view?u...

Üdv.

0

Sponsored links