You are here

Helkama HJK200-as hűtőhöz alkatrészt keresek

3 posts / 0 new
Last post
Szveti
Szveti picture

Üdv mindenkinek!
A fenti típusú (14 éves) hűtőgépem hőfokszabályozója nem hajlandó kikapcsolni, csak úgy ha erőteljesen "rákoppantok" ezért a gép fogyasztása erőteljesen megnőtt!Tud-e valaki ajánlani alkatrész beszerzési forrást egy ilyen öreg masinához, vagy esetleg valakinek van-e a polcán, és már unja kerülgetni...? Esetleg tudtok-e ajánlani valamilyen ma is beszerezhető helyettesítő típust? Egyébként a hűtőnek nincs fagyasztó rekesze, tehát csak "pluszos".
Tudom, jobb lenne lecserélni az egész gépet egy korszerűbbre, azonban másfél hete kellett lecserélnem a totálkáros mélyhűtőmet is, és egy ilyen újabb váratlan anyagi sokkot most nem tudok kigazdálkodni! Előre is köszönök minden tanácsot!

Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha van a gépnek fagyasztója akkor meg kell nézni a csillagok számát. Ha ** akkor kétcsillagos szabályzó amin van egy gomb a leolvasztásnak és 2 vezeték + földelés megy rá, ha *** akkor három csillagos szabályzó ami 3 vezeték+földelés. Ha nincs benne fagyasztó akkor italhűtőbe való szabályzó kell bele. Budapesten a Hegedűs Gyula utcában van egy Frigovill nevezetű bolt ott tudnak segíteni a választásban. a házsszám azt hiszem 18 vagy 28 de eléggé az utca elején van egy sarkon.

0

Szveti
Szveti picture

Köszönöm a gyors tanácsot! Hétfőn meglátogatom az általad ajánlott alkatrész boltot.
További szép napot!
Szveti

0