You are here

Már ennyiért is van 3D nyomtató

15 posts / 0 new
Last post
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv:legalább 10 különféle is van az oldalon

https://azsiacenter.com/muszerek-alkatreszek-biztonsagtechnika/3d-nyomta...

Bálint

Comments
pumi
pumi picture

Sziasztok!

2017 Novemberben rászántam magam, és építettem egyet .
Vagyis már többet :-)
CNC volt az eredeti terv, de később kíváncsi voltam a nyomtatóra is.
Igazából egy kézi szeletelőgép fogaskerék hiánya ihletett meg:-)
Elkészült a fogaskerék:-)

A lézer..  igen vigyázni kell ! bármiről visszaverődhet! még a sima papírról is! 
Használom azt is, igaz 500mw de.... van védőszemuveg...
Viszont a sugár alá teheted az ujjad :-) világítani fog, :-) 
 

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti szerkezet is megér egy külön misét. Annó amikor mi céges megrendelésre gyártottunk hálózatról működő RF adó-vevőket, bár kereskedelmi forgalomba nem kerültek mégis meg kellett rá szerezni az érintésvédelmi és HIF engedélyt. Mindegyiken többször elbukott, mire végül sikerült átpasszírozni a vizsgálatokon. Volt egy olyan szabály (talán még mindig él), hogy a hálózati feszültségen lévő panel és a fém váz között legalább 7mm-es távolságnak kell lennie. Nos, mi 7mm-es távtartókat gyártottunk. Viszont a vizsgálaton nem a panel és a fém ház közti távolságot mérték, hanem a panel alján kilógó leghosszabb alkatrészláb és a fém váz közti távolságot, ami csak 5,8mm volt, ezért nem felelt meg az előírásnak. Valamilyen szinten jogos. Node kíváncsi lennék, hogy a gép oldalára szerelt SMPS-ben mekkora lehet ez a távolság. Szerintem simán elbukna. ÉV szempontból is kétséges, hogy mennyire felel meg bármiféle szabványnak ez a táp. A teteje perforált lemez. Nyilván földelt, de attól még Mariska simán átdugja rajta a ceruzáját. Az alján és a tetején lógó vezetékek végeihez is hozzá lehet férni. Ez így mennyire korrekt? Nem kellene ezt az egészet zárt dobozba tenni?
A tetején levő léptetőmotor is igen meleg lehet. Nem kellene tapizni. Nyilván én nem tenném, de Mariska sem? Azt az egész kocsi szerkezetet is zárt dobozba kellene tenni, mielőtt elkapja valamelyik hosszú hajú kislány haját.
 

Egy ilyen berendezést „hülye biztosra” kell legyártani, hogy még figyelmetlenségből és szándékosan se lehessen vele kárt vagy sérülést okozni. Ezt bárki megveheti. Ráadásul ennek van  DIY verziója is, tehát zacskóban küldik és a vásárlónak kell összeszerelni. Mariskáról azt feltételezik, hogy ért a mechanikához és a villanyszereléshez is. Simán összerakja hiba nélkül és még z SMPS-t is szabványosan beköti a hálózatba. Szakszerűen elvégzi és leellenőrzi a földeléseket is. Ez így elég komolytalan. Kíváncsi lennék, hogy hányan sérülnek meg az összeszerelés vagy a használata közben. Ezzel az erővel kávédarálót is lehetne fedél nélkül csupasz motorral árulni. Lehet, hogy kötekvő hangulatba vagyok, de az ilyen életveszélyes termékektől a bicska csattog a zsebemben.

Szerintem egy otthoni 3D nyomtató itt kezdődik: https://www.clasohlson.com/uk/FlashForge-Finder-3D-Printer/38-7720

Üdv.
 

1

pumi
pumi picture

Szia!
Csak annyit tennék hozzá..

A gép váza könnyen sérül, törik.. műanyag..
A motorok nem annyira forrok..Persze egy elcseszett beállítás és rosszul választott motorvezérlő tud csodákat produkálni.
Pedig ebben is a 4988 as modul van...
A táp.. Ha van fűtött ágy akkor biza eszi az ampert.. ezek  20-30 A elvileg.. A motorok és a fej 5A ágon log, a futott ágy 11A
A PLA nyomtatásához nem fontos fűteni. Ha kicsi méretű a tárgy.. Persze tapadást biztosítani kell az első rétegnek.Ha nagyobb, 15-20 cm akkor kell a 60 fok.
Ha ABS  annak 110.. és az már eléggé megviseli a gépet.. Ha nincs akkor a nyomtatott tárgy hajlik feszül vetemedik..

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
"Nem európai szabványok szerint készült". Van ilyen  ,más országból is behozva, az EU-ban , nem csak Kínából.

-3

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Sajnos sokkal találkoztam, még orvosi berendezéssel is. Javításnál is félek tőlük, pláne ha később bajt okoz és majd azt mondják, hogy "pedig nemrég volt javítva". Ezek nemhogy "Nem európai szabványok szerint készülnek" hanem semmilyen szabványt és ÉV alapelveket sem tartanak be. Attól mert valami nem betű szerint szabványos még lehet biztonságos és jó is.

Nekem az is fáj, hogy ha a saját termékemet szeretném kereskedelmi forgalomba hozni, annyi buktatón és vizsgálaton kell átvergődni, hogy a végén nem éri meg és soha sem lesz gazdaságos. Bezzeg Kínából bármit be lehet hozni, vám, Áfa, minősítés, CE nélkül és itthon el lehet adni bagóért, büntetlenül.

Üdv.

3

zsoca33
zsoca33 picture

Sziasztok!
3D nyomtatók és kellékek itt is:
https://www.wish.com/search/3d%20printer
Lézer gravírozók:
https://www.wish.com/search/laser%20engraver
No, meg sok minden más is.
Üdv: Zsoca

-2

Jaca
Jaca picture
****

-1

Kalex
Kalex picture
*****

-4

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: megtévesztő a címe, ez lézergravírozó, ha jól látom

Bálint

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Érdekes egy szerkezet, csak az nem világos, hogy mitől 3D és mitől nyomtató? Ha lézer van benne, akkor az inkább éget vagy gravíroz mint nyomtat. Tény, hogy a nyomat belemélyedhet az anyagba, de azért nem nevezném 3D-nek. A tintasugaras nyomtató festéke is felszívódik a papírban de azért nem nevezzük 3D-nek. Ráadásul a fotón érdekes mechanikája van. Mintha egy DVD drive lenne benne és az optikát használja fel. Ezért csak 500mW. Az látszik, hogy egy sinen lineárisan mozog a fej, de vajon mitől mozog keresztirányban? Ha mozog is valahogy az még mindig csak 2D.
Szóval attól mert 3D nyomtatónak árulják még ne dőljetek be neki :)

Üdv.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A leírásában ott van:
DECAKER SUKA - K2 Micro Laser Engraver
Szóval ez lézer gravírozó.

2

uniman
uniman picture
***

Nézzük meg: https://www.youtube.com/results?search_query=decaker+suka+-+k2+
Ha 0,1 mm mély nyomot hagy a lézer sugara az anyagban, akkor az már "3D"...vagy nem!?

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Szerintem nem. A tintasugaras nyomtatóm is hagy 0,1 mm mély nyomot a papírban, de a régi írógépek és mátrix nyomtatók is tudják a "dombornyomtatást". Mégsem nevezzük 3D nyomtatónak :)

Az már csak hab a tortán, hogy lézert használ ami veszélyes. Kíváncsi lennék, hogy Mariska mikor próbálja alátenni a kézét, hogy tetováljon rá valamit. Merthogy ezt bárki megveheti aprópénzért, nyilván nem szakemberek használják majd, hanem az iPhone-os Mariskák. Arról nem is beszélve, hogy amint a videón is látszik a lézer fénye szanaszét szóródik, miközben emberünk előtte skubizza a művét. Vajon mikor fog megvakulni? Elég egy fényesebb felületű anyagot alátenni és már mehet is fehér botot vásárolni. Az ilyen gépeket zárt dobozban szabad üzemeltetni. Persze az előlapi ajtón át kell látni, mert különben nem érdekes. Azt viszont olyan anyagból kell gyártani ami átlátszó de a lézerfényt teljesen kiszűri. Még biztonsági kapcsolót is be kell építeni, hogy Mariska ne akarja nyitott ajtóval használni. Persze akkor csak az ajtó többe kerülne mint a gép és nem venné meg Mariska.

Az ilyen gépeket még lézerre figyelmeztető matricával is el kell látni. Ezt még a sokkal kisebb teljesítményű CD és DVD mechanikákban is kötelező feltüntetni. Sőt a termék külső felületén is fel kell tüntetni a "Laser Class xx" jelölést és jól látható módon ráírni "Védőszemüveg használata kötelező". Persze akkor kellene védőszemüveget is adni hozzá ami rögtön megduplázná az árát. Minden kereskedelmi forgalomba hozott termékre kötelező a CE engedély. Gondolom ennek az sincs, persze át sem menne így a vizsgálaton.

Üdv.

3

Kari
Kari picture
*****

Szia!

Persze akkor kellene védőszemüveget is adni hozzá ...

Mondandoiddal különben egyetèrtek, de ez nem igy van: a vegyszerek, permetek, rovarölök stb. mellè sem kell klf "ovszert" mellèkelni, de a hasznàlatukra figyelmeztetèst viszont igen.
Kari

-3

Sponsored links