You are here

Canon IP 1500 gond

13 posts / 0 new
Last post
Balta.István
Balta.István picture

Üdv mindenkinek.Átnézve a fórum témáit,nem találtam megoldást a gondomra,ezért kérdezem a nyomtatóhoz értő kollégákat,mi a búbánat van a masinámmal.Egy példányt ma reggel kinyomtatott rendesen,utána fehér lapok jöttek,bárhonnan is akartam nyomtatni.Fúvókaellenőrzés is fehér lap.1 hete vettem bele fekete patront,kb20 példányt nyomtattam vele,patronhibát kizárom.Előzmény annyi,hogy 2 héttel ezelőtt volt szervizben,3500 Ft.-ért nullázták a" Hulladék Tinta..c.menüt.Szivesen ráfognám holnap a szervizre,de nem hiszem hogy megállja a helyét a reklamáció.Szoftveresen minden ok.kinek van valami használható ötlete azon kivül,hogy vegyek újat.Köszi.

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nekem egy S300 rosszalkodik. Sajnos a service tool nem ismeri. Mivel lehet ezt a kis jószágot jobb belátásra bírni? Gombok nyomogatása ajtó nyitogat bekapcs nem segített.
Canonhoz nincs univerzális javító mint az Epson SSC progija?
Köszi Laci

0

joepapa
joepapa picture

Canon nullázásért ne fizess, töltsd le az ip1500 tool-t de csak keress a googliban waste ink counter resetre...megoldja pár kattintás.

nekem már10x lett nullázva, már régóta folyik a tinta a seggéből, és mostfel is adtam a küzdelmet az i250 el mert nem állapot hogy ha nyomtatni akarok 1 hetet áztatom a fejet aztán kinyomok 5-10 tesztoldalt, lefut pár tisztitás, elfogy 1 paron mira végzek megint nullázás szinte:)

szóval nekem van eladó i250 em és 20 festékpatronom egyben 5000ft a nyomtatóból hiányzik a mosó rész, a papírtálca, és jelenleg a fej a magentát nem nyomja, de a nyomtató jelenleg menne (mert volt, hogy nem is ment...másik topic)

szóval van 19színes és 1 db fekete uti patronom hozzá ajándék nyomtató 5000ft Kaposváron
067ven2öt7nyolc86hat

0

szuts
szuts picture

Helló!

Nem tudom, hogy jó helyen kapirgálok-e, de nekem beszáradt fejnek tűnik a dolog.
Feltételezem, hogy utángyártott patront tettél bele. Ezekkel előfordul, hogy a fejben károsodást okoznak (beszáradnak) - igaz ilyen hibákkal ritkán találkozom.
A másik verzió, hogy a patronok nem parkolási pozícióban voltak, amikor áramtalanítottad a gépet. Ilyenkor - ebben a melegben 1-2 nap alatt - beszáradhatnak a fúvókák.
Mivel a nyomtatód semmilyen hibajelzést nem ad - mert nem írtál róla -, gondolom, hogy csak a nyomtatási hardverlánc legvégén keletkezhet a hiba. A fúvókákban. Ezért gondoltam a két fenti hibára.

szuts

0

Balta.István
Balta.István picture

szevasz ! Köszönön a gyors reagálást,de mint irtam,egy lapot tökéletesen kinyomtatott és 10 mp.múlva már üres lap jött ki.

0

szuts
szuts picture

Helló!

Bocsi. A 10 mp nem volt egyértelmű a leírásodban. De valóban figyelmetlenül is olvastam a leveledet. Esetleg nem lehet valamilyen fej kontakt hiba?

szuts

0

greatman
greatman picture

Szia!

Érdekes hiba. Másik gépre próbáltad telepíteni és onnan nyomtatni? Lehet, hogy csak a driver pusztult el.
A nem létező tinta tároló tartály számlálójának nullázásának semmi köze ehhez a dologhoz. Ez csak a Canon baromsága, amivel szívatja a népet. Illetve, ha a boltban átvételkor kipróbáltátok a nyomtatót, akkor kicsi esély van arra, hogy a szervíz benyeli.
Javaslom próbáld meg egy másik géppel, ha még nem tetted volna, illetve egy új patronnal. (Gondolom utángyártott volt benne, amiknél bármi előfordulhat.)
Ha nem megy, akkor még mindig lehet esetleges fejbeszáradás, habár 10mp alatt ezt kétlem, ráadásul, ha szín sem nyomtat, akkor ez is kilőve. Ez esetben már csak a fejcsere lehet a megoldás jó esélyel.

0

zapod
zapod picture

Az a tinta tartály valóban létezik. Csak nem egy doboz hanem egy szivacs amire a fej tisztításnál és egyéb teszteknél folyik le a felesleges tinta. Az újabb gépekbe azért építik be mert a régebbi típusoknál előfordult, hogy olyan sokat , hosszú évekig használták a masinát, hogy ez a tinta elkezdett kifolyni a filcből és ki folyt az asztalra. Ezért találták ki ezt a védelmet. Persze ez nem figyeli, hogy menyi tinta szívódott fel a szivacsban, hanem egy egyszerű számláló számolja a kilőtt festék pötyeket. Abban egyetértünk, hogy azért baromság mert általában mire ez a szivacs megtelik a masina is bedöglik.
Nem beszélve arról, hogy sok szerviz csak törli a hibát, a filcet nem cseréli ki.
Ami a fehérlapot illeti elsőre én is a fejre gyanakodnék, habár ha fejtisztításnál is fehérlap jön ki ez azt jelenti hogy a színes és fekete fej sem megy.
Én inkább arra gyanakodnék hogy a panelen az az egység ment tönkre ami a számítógépből jövő jeleket alakítja át a nyomtató saját részére. Mondjuk én ilyen hibával inkább lézernyomtatónál találkoztam. Ezt a hibát általában hibás nyomtatókábel kontaktus vagy ki- be rángatott nyomtatókábel tudja okozni. Már találkoztam ilyennel amikor a nyomtató kábel úgy volt megtörve a gépnél hogy egy idő után elküldte a nyomit.

Üdv Zapod.

0

greatman
greatman picture

Ha így nézzük, akkor valóban tekinthetjük a filcet tartálynak. Elég egy elbaltázott megoldás szerintem. A számláló ellenére találkoztam már maga alá csináló Canon nyomtatóval, ami még tutira soha nem lett nullázva, de filc az annyira szét volt ázva a tintától, hogy bedarálta a mechanika. Tulajdonképpen ezért került hozzám, kimostam a filcet, és kaptam 3 vödör fekete lötyit. Ja, és eredeti tintát használtak csak.

0

szuts
szuts picture

Hellótok!

Nekem HP nyomtatóval volt hasonló élményem, igaz ott még nem használta a HP ezt a számlálót. :jajj:
Olyan mennyiségű trutyi halmozódott fel a festéklerakó tartályban :sick: , hogy megfogta a fejtisztító mechanikát, aminek az eredménye egy fogaskerék törés lett. :szetver:

szuts

0

zapod
zapod picture

Én míg nyomtatókat szereltem kaptam a páromtól nagy doboz finom gumi kesztyűt mert soha nem tudtam rendesen megpucolni a kezemet. :roll: Valamint a szervíz táska része vot a sika kefe habkővel. Egyébként nagyon sok tinta nyomtatónak a tisztító mechanikáját tette tönkre ez a rengeteg belefojt festék.
Ja a multkor azt hiszem neked volt az a fogaskerék pöcök törésed amit sajna kollega eltökített?

0

szuts
szuts picture

Helló!

Igen. Le is selejtezték a nyomtatót. Nem akarták megfizetni a marós-esztergályos munkáját.

szuts

0

freddy
freddy picture

Üdv.
Vedd ki a patronokat, vedd ki a fejet és langyos (kézmeleg) folyóvíz alá tartva, külön a fekete és külön a szines részre folyasd a mosogatóban a vizet. Kb. 5-5 perc elég, utána rázd le a vizet és fuvókával felfelé tedd le egy papír kéztörlőre, 3-4 óra múlva rakd be a fejet, majd a patronokat a nyomiba és következő nap kezdj el nyomtatni. Általában a 3-4.ik oldal után tökéletesen nyomtat az esetek 85%-ában. A hiba oka, hogy a tinta a félig beszáradt csőben nem tud előre jutni olyan gyorsan, ahogy kellene. Nyugodtan csináld meg, az állapotán nem fogsz rontani. Sok sikert. Üdv Freddy :oke:

0

Sponsored links