You are here

Technics SL-PD867 bekapcsolás után 10 percig nem olvassa a lemezt

10 posts / 0 new
Last post
negeru
negeru picture

Üdvözletem.

A cím alapján i s említett lejátszó CD lejátszó zaklat engem :D Olyan történik vele, hogy bekapcsolom berakom a CD-ket ( eredeti, írott az lényegtelen ) felismeri, hogy ott van/vannak de egyiket sem tudja kiolvasni. Na most, bekapcsolás után ha várok egy 10-15 percet akkor beolvassa CD-t és a lejátszása is akadálymentesen megy.

Mivel technikai dokumentációt rá nem találtam így fejből átnéztem, de semmi rendetlenséget nem találtam. Kondik jók, bár volt 3 darab picit rosszabb de határértéken belüli ESR eredménnyel, de azokat lecseréltem újakra. Sajnos az eredményen nem változtatott semmit. A hiba megmaradt. Nem tudom van e valakinek valami ötlete, vagy tapasztalat e hibák terén. Előre is köszönöm a segítségeket.

Laci....

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nekem jellemzően a fej mozgató motor/szán hibája okozott ilyen hibát. Tisztítsd meg, DE felejtsd el a wd40-et. (ennek okáról sok helyen olvashatsz, nagyon nem tesz jót a perselyeknek) Párszor húzd külső végállásba a  fejszánt és hagyd, hogy ő vigye vissza alaphelyzetbe.
Üdv,Z.

0

Műszerész úr
Műszerész úr picture
***

Szia negeru!
Először is tisztítsd meg az olvasó lézerfejet, alkohollal, dezodorral, ablaktisztítóval, vagy esetleg denaturált szesszel átitatott fültisztítóval. Vedd ki a mechanikát, és a lemezforgató motorba alulról fújj be WD-40-et, ha rendelkezel vele.

0

negeru
negeru picture

Szia...

Lézert tisztítottam. Lemezforgató motort nem kentem, de egy próbát megér.

Laci...

0

city217
city217 picture

Szia.
Az alatt a 10 perc alatt próbálkozik vagy próbálod, és ha elindult utána ha ki-be kapcsolod normális? Mert ha igen akkor valamelyik motor hiba SP/SL.
Még lehet az, hogy a mechanikának kell egy kis mozgás mire helyre áll. Nem elektromos hiba az tuti.
Üdv.

0

negeru
negeru picture

Szia.
Az észrevételem a következő. Ha bekapcsolom és bekapcsolva hagyom CD nélkül és megvan az a bizonyos 10+ perc tökéletesen működik. Tehát lényegtelen, hogy van e benne CD vagy nincs. Avagy a CD benne van csak nincs rárakva olvasásra, hanem simán stop állapotban van. Elméletileg a mechanika olyankor nem mozog. Ha kikapcsolom és bekapcsolom akkor még működik, de ha kikapcsolva hagyom több mint 1 percig akkor az egész bemelegítési tornagyakorlatot kezdhetem előröl :D
Laci....

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Próbáld meg pihenés után hajszárítóval megmelegíteni a panel különböző részeit (főleg a CD szervóét). Apropó. A szervó körüli elkókat nézted/mérted?

0

negeru
negeru picture

Szia.

Hát igen. A szervó. Azt a panelt még nem néztem át teljesen, csak amennyit hozzá lehetett férni. Eléggé macerás kiszedni, meg ez mellett mindenre gondoltam csak nem szervó gondra, ezért sem ráztam át teljesen azt a részét. Ezt ma délután megcsinálom és írok, hogy mi történt.

Laci..

0

pika75
pika75 picture

Szia. Egy hasonlo esetem volt egy Sharp hifi toronnyal, ott a tengelyek amin csuszik az optika annyira szennyesek voltak, hogy meg sem moccant. De kulomben a lemezeket elsore felismerte es kiirta azt is hogy hany zeneszam van a lemezen. Ertelemszeruen ezek megtisztitasa es zsirozasa megoldotta a problemat. Udv.

0

negeru
negeru picture

Szia...
Egy próbát megér. Bár nem tűnt piszkosnak a csúszka..
Laci....

0

Sponsored links