You are here

Videoton minimax,alnico

Sziasztok!
Az első kérdésem az lenne,hogy esetleg nincs-e valakinek eladó Videoton minimax hangfala?Inkább az alnico-s érdekelne,de szóba jöhet más is!
A másik az lenne,hogy esetleg az említett hangfalhoz (nem az alnico-shoz)épített-e már valaki hangváltót,vagy épít-e,vagy tud-e tanácsot adni mit kell és mire cserélni,hogy tökéletesebb legyen a hangzása,akár a mélyközépnek,akár a magasnak?Köszönöm!

Comments
Pityesz
Pityesz picture

Szia!
Van valami ilyesmi vidim a padláson, de javítgatni kellene.

Üdv:
Pityesz

0

Anonymous
Anonymous picture

Szia! Nem baj érdekelhet. Küldj képet.
Köszi
Üdv.Laci 

0

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
Azt most nem tudok.
Merre vagy helyileg?
Én 17. kerületben. Ha közel vagy gyere lesd meg :)

Üdv:
Pityesz

0

Anonymous
Anonymous picture

Szia!

Sajnos Cegléden lakom,de ha arra járok beugrom!

Üdv:Laci

0

Pityesz
Pityesz picture

Szió!
Végülis az nincs olyan messze.
Azt hiszem midimax lehet a dobozka.

Üdv:
Pityesz

0

DINO54
DINO54 picture

Szia!
'73-ban a kistestvérét, a Mikromax-ot kaptam az RA4301S Apolló rádióhoz. Az ebben az időben gyártott mélynyomók membránszéle egy habszivacsra emlékeztető szerkezetű, gumival vagy valami hasonlóval impregnált anyag volt ami egy évtized alatt akár álltában szétporladt. Az enyém is. Ezzel a jelenséggel nem csak Videoton hangszóróknál találkoztam akkoriban.
Ha sikerülne beszerezned AlNiCo mágnessel készített példányokat, a membránszélük bizonyosan már kilehelték a lelküket. A Videoton utódcégénél beszerezhetsz habszélt ha szükséged lenne rá:
http://hangszoro.net/h2000/alkatresz/hab
Üdv. Laci

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nagyon jók voltak a Minimaxok. Sok mindent nem nagyon kell rajtuk változtatni. Ha a membránszél porlad/szakad, inkább vidd el profihoz. Én nem szivacsot, hanem gumit tetetnék rá, mint az eredeti is volt. Ezenkívül a hangváltó elkóját cserélném polisztirol kondenzátorra (WIMA MKS-4 típus), és a hangszóró pereme alatti gyurmaragasztót cserélném. Semmi mást.

Üdv, lcsaszar

0

Anonymous
Anonymous picture

Szia  
Köszönöm, venni fogok és kicserélem!
Üdv.Laci 

0

Sponsored links