You are here

rs232 es megosztas

17 posts / 0 new
Last post
ozzy
ozzy picture

Udv. mindenkinek. Szeretnek epiteni egy RS232 osztot de sajnos nem talalok rajzot.
tudna valaki segitani ebben? Eloreis koszonom .

Comments
heat
heat picture

Lehet, hogy nem segít, de van egy routerem, ami az RS232 portot is megosztja. Igaz, hogy nem másik RS-ekre, hanem LAN-ra, de olyan beltérik is vannak...

0

Tranzix
Tranzix picture

0

Konya
Konya picture

Szia!
Ha jól értelmezem, ez a kütyü is csak pont-pont kapcsolatra szolgál, mit a sima kábel...
Üdv. Konya

0

Konya
Konya picture

Üdv!
Én megpróbálnám a Slave készülékek RX(2) vonalát összekötni a Master TX(3) kimenetével. Az EGYIK Slave készülék TX vonalát pedig összekötném a Master RX vonalával. Így a Master készülék által küldött jelet mindkét vevő fogadja, viszont csak az egyik Slave készülék tud csak "kérést" küldeni a Master felé.
Ebben az esetben fontos, hogy a két Slave készülék azonos típusú legyen, azonos szoftverrel!

0

szoke
szoke picture

Szia Konya!
Ötletnek nem rossz, de nem működőképes. Figyelembe kell venni azt a dolgot, hogy ezek a beltérik úgy működnek, hogy a kártya tartalmazza a különböző információkat. (Milyen csatornákra vagy jogosult, mi az éppen működő kód, stb.) Ezeket az információkat minden bekapcsolás után lekérdezi a készülék, illetve csatorna váltáskor is. Az általad javasolt megoldásnál csak az egyik készülék intézhet kérést a master felé, tehát a másik slave készülék hiába kéri az információkat, nem fog eljutni a masterhez, ezáltal nem kapja meg a kért dolgokat.
Üdv: Szőke

0

Konya
Konya picture

Csak egy ötlet volt és elképzelhető, hogy nem működőképes. Bár ha jobban belegondolok (a használt kártyamegosztó protokolltól függetlenül) szükség lehet arra, hogy a másik kliens is le tudja kérdezni, hogy a szerver jelen van-e.
Gondolom akkor ez a feladat csak valamilyen mikrokontrollert alkalmazó áramkörrel valósítható csak meg.

0

skorpio
skorpio picture

szia
ertem mar a temat...
nezd ezt meg http://www.shematic.net/page-279.html

0

szoke
szoke picture

Szia skorpio!
Ez a fajta megosztás csak akkor használható, ha egyszerre csak egy eszköz küld adatokat a másik felé.
Ha már 2 eszköz is ugyan abban az időben (vagy némileg eltolódva) küldi az adatokat, akkor a bitek nem gyengén összekavarognak, így értelmezhetetlen lesz az "adás" a vevő oldalon.

üdv: Szőke

0

skorpio
skorpio picture

szep napot
szerintem a megoldas :com1,com2...mondjuk pci kiegeszito modul

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia skorpio!
...csak az a gond, hogy a műholdvevőben nincs PCI slot...
Üdv Tibi.

0

gbenyov
gbenyov picture

Az RS-232 arra való, hogy 1 darab központ (pl. egy pc) valamilyen eszközt lekezeljen pl. 1 db. TELEXGÉP-et, vagy 1. db. nyomtatót, vagy 1 db. egeret.
1szerre - 1időben - 1eszköz.
Ha 1szerre - 1időben - sokeszköz kell, akkor RS_485 kell.
Vagyis, tényleg mit szeretnél?

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

És ezt így hogy? Mit akarsz megosztani, a géped RS232-es portját úgy, hogy két eszközt tudj rákapcsolni és pl. egy kapcsolóval átkapcsolni? Vagy egy eszközt akarsz több gépen használni?

DM

0

ozzy
ozzy picture

Elnezest a szukszavusagomert .Van egy szatelit vevom ami egy hivatalos kartyaval mukodik es az RS -en osszekotve egy masik sat vevovel ,ami mukodik de szeretnem megosztani harom fele.

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Idő-multiplex (esetleg +puffer)! Nem egyszerű, de szerintem megoldható.
A lényeg, egyszerre csak 1 készülék éri el a kártyát, lekezeli kommunikációt (CW / DCW), majd egy sikeres átvitel után átváltani a másik készülékre és ott is ugyanezt eljátszani.
A kérdés, milyen sűrűn kell a kártyának és a beltérinek diskurálni, ui bizonyos sebesség fölött ez már nem megoldás.
Pufferelt kapcsolathoz be kellene iktatni egy pc-t, kártya-szerver progival és kártyaadapterrel, és aztán az osztaná szét a beltériknek. (protokolltól függően elég jó hatásfokkal működnek ilyenek, akár neten keresztül is :P)

0

patiqs
patiqs picture

Ha nagy nagy szerencséd van és a protokoll tartalmaz valamilyen címet, akkor néhány RS232-RS485 átalakítóval el bírom képzelni, hogy esetleg működhet. Esetleg, ha csak egyirányú a kommunikációd. (Protokollt elemezni lehet pl. a DockLight-tal)

Szép napot!
Sanyika

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem hiszem, hogy menni fog. Az RS232-es eszközök mint Gábor irta 1 időben 1 egységet tudnak kiszolgálni. Más megoldást keress.
Üdv! Kalex

0

Sponsored links