You are here

Becker Traffic Assist 7827 GPS SD kártyájának pótlása és egyéb alternatív megoldások...

19 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman picture
***

Hello!
Lett egy ilyen készülékem, ugyan működik, de a GPS része nem. Az eredeti SD kártya is hiányzik...
A Windows Mobile Center látja a gépet...
Csak sejtelmem sincs mit/hogyan kéne csinálnom, hogy navigációként tudjam használni...
Köszönöm, ha valaki segít...
Üdv.:Uniman
 

File attachment: 
Comments
uniman
uniman picture
***

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat....
2019.04.28.: Most megint elővettem...pár óra próbálkozás után sikerült SD kártyáról elindítani az iGo Primo-t (valamint az "Amigo"-t is). Igaz egyenlőre manuálisan, meg "nulla számú elérhető műholdal"...de így már közel a megoldás.
 

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

sys.tyt [GPS], és alatta ott vannak a soros port beállításai. Azt el kell találni, vagy ha üresen hagyod, akkor valamelyik iGo megtalálja autómatikusan. Ha írsz a sys.txt-be, akkor a SAVE mappát töröld le mindig.

0

uniman
uniman picture
***

Néhányszor átírtam a sys.txt-t...de mivel nem ismerem a helyes paramétereket, így nem sikerült. Üresen hagyva, vagy csak a type beirásával sem volt OK.
A "save" az nem tűnt fel, de valahol biztos van, mert a navigáció az utolsó helyről indul, ahol az eredeti program használva volt.
Már az iGo 8.3 is futtatható, de csak manuálisan és műholdak nélkül...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Amikor bekapcsolod, "feláll" a rendszere? Ott látod az ikonokat, és az a gond, hogy a navigációra kattintva nem indul el a navigáció, de más ikonokra kattintva azok elindulnak? 

Nem volt a kezemben ilyen készülék, így nincs is róla mentésem. Tehát: jó lenne egy alap mentés róla /akinek van ilyen készüléke, arról/ és utána már a navigációt talán én is tudok küldeni. /Becker-t is! Ehhez: "Becker Ready50" úgy látom, hogy van komplett mentésem, és "Becker Tranzit50"-hez navigáció mentésem./

Szerk: Azt a négy fájlt .bin kiterjesztéssel  /gps para0, 1, 2, 3/ látod? Azok megvannak? Kell kellene ott  még egy könyvtárnak is: navigator névvel. Ezt az 4 fájlt, és az egy könyvtárat kell ott látni. Ebben van a "navigáció"

0

uniman
uniman picture
***

Hello Formasu! Igen, pontosan úgy van, ahogyan azt leírtad az első bekezdésben. 
Az SD hiánya miatt nem működik a navigáció...lehet csak a térképek voltak azon? 
Tettem fel egy képet...mintha a térképekkel lenne nyűgje
Ez az "unlock" is működik rajta: https://www.youtube.com/watch?v=-LFd3kENun8
Annyira nem vágyom az eredeti navi szoftra,  jó nekem az IGO8, Primo, vagy akás a Sygic is... ezeket ismerem.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A Dirtywindows-on nézz körül, ott nekem is segítettek már több navi feltámasztásában.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jaca! Mielőtt ide beírtam, körbe néztem ott is. Az a fórum már "halott"...amióta "Vaczak" távozott onnan.
Sőt emiatt már a Digital Eliteboard-ba is "beregeltem"...ott rengeteg anyag van, csak nehéz kiválasztani a nekem megfelelőt.
 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

480x272-es felbontású a készülék? /nekem ehhez a felbontáshoz van "Data, és Brandig " könyvtáram. A jelek szerint ott van a négy fájl, "csak" a navigáció hiányzik.

Bocs: "eredeti"... az nekem nincs is." Most még a felbontás lényeges, jó lenne, ha a megadott lenne. A szoftver utána már lényegtelen...

0

uniman
uniman picture
***

A felbontás az stimmel, csak az a gond, hogy a Becker szisztéma eltér az IGO/Primo*-nál megszokottól.
Amit te írsz az az IGO-nál OK...azt én is vágom 
Ennek a belsó memóriájában van egy "/", meg egy "My Flash Disk", valamint egy "Network" könyvtár...
A "My Flash Disk"-ben van egy "MNAW" és abban rengeteg konfigurációs fájl...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Küldj egy e-mail címet, ahová egy "óriás fájlt küldhetek!

Úgy emlékszem, hogy a My Flash Disk-be kell majd bemásolni a navigációt. Mint írtam, "Becker" szisztemem is van, ami a  "sys.txt"-ben át van írva Waytech-re, és a Waytech gépen működött.

0

uniman
uniman picture
***

Sys.txt-t nem találok egyenlőre, de csatolok egy Defaults txt fájlt... 
Írtam, de itt van ez is: http://mammutmail.com/

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ott nem is kell találnod! Most küldtem el  kompletten mindent becsomagolva, ha jó e-mail címet adtál meg. Abban kell átírnod. Biztosan meg fogod találni.

A biztonság érdekében, mielőtt bármit is csinálsz, ments el mindent a készülékedről, hogy a jelenlegi állapot bármikor meg legyen!

0

uniman
uniman picture
***

Szia Formasu! A "cucc" letöltve, kicsomagolva...köszönöm!
Egyelőre az "anyag" készülékbe másolásával küzdök,  kevés a hely, törölni kell a régi fájlokat De úgy sem lett ott elég szabad memória...

Továbbra is követeli a GPS-em a az SD kártyáról hiányzó térképeket...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Én megpróbálnám azt, hogy mindent kitörlök /persze előtte elmenteném!/ és a teljes anyagot, amit küldtem, változtatás nélkül bemásolnám. Azt kellene eldönteni, hogy hová, és milyen nevű könyvtárba...Tehát, nem keverném a régit ezzel, mert az soha nem jó! Ez egy másik készülékben működött, de a saját memóriába másolva, és nem SD kártyán.

Ha a készülék saját memóriájába másoltál, akkor "valahol" meg kell adni, hogy hol vannak a térképek! /Lehet, hogy sys.txt-ben, esetleg a gép saját beállításában?/ A régiben találsz valahol "content" mappát? Az is lehet, hogy eredetileg az SD kártyán volt a teljes "navigator" mappa. Ezt is megpróbálnám...

 

0

uniman
uniman picture
***

Szerintem ennek működne a helymeghatározó programja, csak a térképhiány miatt leáll... MNAVDCE.exe  az indító fájl.

Itt a MioMap, itt pedig az Igo működik a Becker navin....de egyenlőre ezeket csak nézegetem. https://www.youtube.com/watch?v=DqHPkhRbcUI

0

formasu
formasu picture
*

Azt a térképhiányt CSAK! fizetősen tudod /tudnád/ pótolni, mivel az egy eredeti program!

Ahhoz, hogy térképet is "lásson" el kell távolítani az egészet, és egy "másikat" kell tenni helyette. Mindent, a programot is! Remélem, érted...

Ha megvan az eredeti könyvtárszerkezet, akkor már könnyű dolgod van, mert annak a helyére kell bemásolni ezt az egészet, és az indító "navigator.exe"-t át kell az eredetire nevezned, és lehet, hogy a főkönyvtárat is a  navigator-ról át kell nevezni az eredeti könyvtár névre!.

/Amit küldtem, az egy Primo, de Becker készüléken is működő szoftver, és Wayteq-en úgy működött, ahogy átküldtem!/ Szinte minden készüléknél a "saját" könyvtárnevet, és a saját indítófájl névre kell átnevezni ezeket! /Átnevezni, és nem kicserélni !!!/

/esetleg az ott lévő 4 db saját kis fájlt is meg lehetne nézni, hogy nem kell-e kicserélni?/

0

uniman
uniman picture
***

Ez van a Flash Disk-en...a MNAV könyvtárban.

File csatolás: 

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Az előző hozzászólásodban lévőket /ami egy másik fórumon lévő hozzászólás/ megpróbálnám "értelemszerűen" követni, a megfelelő átnevezésekkel, és SD kártyát is használnék, mivel az eredeti is SD-n volt, és a belső memóriája is kevés. Ha már legalább annyira működne, mint az, akkor is előbbre lennél...

Esetleg azt is megpróbálnám, hogy mi történne, ha mindent törölnél, /előtte mentés feltétlenül!/ és azzal a szerkezettel, amit elküldtem, próbálnád ki. /Ekkor biztosan nem lenne ennyi ikon, de gondolom, azok java része  nem is kell./

Tehát csak egy  eredeti állapotú mentés után próbálkoznék. Elrontani, ami most működik, nem tudod, mert van mentésed, amit bármikor vissza tudsz másolni. Az eredeti indító .exe fájl nevét látod, arra kellene átnevezni az új SD kártyán amit küldtem de a tartalma az legyen, amit küldtem! Az eredeti indító .exe-vel csak eredeti, hozzá való térképeket fogad el! Még az is érdekes lehet, hogy mi legyen az SD-n a könyvtár neve, amibe bemásolod a programot?

0

Sponsored links