You are here

Whirlpool AWE50210 mosógép bekapcsolás után , de START elött , már vizet vesz

6 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A Whirlpool Domino "kereszbe tett hűtőbordás" , "védelemmel kiegészített " , új , "a jövő", elektronikája . A gyártási dátum : 14.10.2016. Akkor ,  ha áram alá helyezik , a kapcsoló bármely állásában , a "SART" elött . Állandóan vizet vesz . A műa.házon jelöltük a mágnesszelepek csatlakozóját . A mosógépet egy régebbi verziójú Domino elektronikás + két panel , előlappal javítottuk . Az egyik ACS108 IC kimenetén , fél hálózati feszültség volt mérhető . A hálózat másik pontjához képest . ( kb.125Vac) Mindkét ACS108 IC cseréje következett . Először az elektronika "emlékezett" a hibára . Majd a hibát "elfelejtette ." Először tartotam a kezemben ezt a verziót a Whirlpool Domino panelből .
Kedves Kalex ! Lehet , hogy ezt a topikot a "Paranormális jelenségek , UFO-k , ...stb." helyen kellett volna indítanom ? :)
Csak azt tudom , " hogy mese nincs , Andersen meghalt , " , valamit nem értek ebben a verzióban (?)
Hátha talákozott valaki ezzel a hibával ? Esetleg megjavította a panelt ? Kérem , hogy PM-t írj ! Köszönöm szépen , előre is .
Üdv varga jano 

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Mennyi vizet vesz?  Járt nálam néhány új is ami ezt csinálta.  Nem foglalkoztam vele, kb 1-2 litert ha engedett bele.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Az ügyfél idegeskedik . "Csak vizet vesz , és vizet vesz....Mást nem csinál ." Kipróbálni nem tudom . A mosógépet " egy régebbi , domino+ 2 panel verziójú , előlappal javítottuk " Vissza mennünk ? Nincs a pofámon bőr ." Hagy próbáljak ki egy panelt ! " Ha lesz ilyen mosógép , akkor tudjuk kipróbálni a javított panelt . Az az érdekes , hogy először " emlékezett a hibára . " Többszöri kikapcsolás és bekapcsolás után is . Egy kattanás ."Eltünt a csatlakozón lévő fesz. " (?) Azóta jó (?) Úgy látszik , ilyen tudatlan maradok :)
Köszönöm szépen a hozzászólásod . Sajnos , úgy látszik túl "precízkedő" , vagyok . :)
Üdv Jano

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ilyenkor kell megegyezni az ügyféllel, hogy elhozzátok a gépet, letesztelitek, ha jó lesz, akkor további szép napot kívántok. Volt már nekem is olyan, hogy javítottam valamit, jónak tűnt, ügyfél fizetett, de pár nap után ismét előjött a hiba. Visszahozta, tovább dolgoztam rajta, járattam pár napig, majd az ügyfél távozott a jó készülékkel, és nem tartozott semmivel.

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A két téma , az electrolux és a whirlpool , olyan volt , hogy a "cukorspárgán kerestünk" csak . :) Köszönöm szépen a véleményed . Üdv Jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Az ACS108-SMD ( 2DB) cseréje után.Az ACSXXX teszterrel  mértem az IC-ket. Az egyik jó volt . A másik nem vezérelhető. Vibráló ,fél szinusz hullám fénnyel világí . Ezért volt rajta 125Vac.(A multiméter ezt mérte.) Ez az IC rossz. 
Köszönöm a segítséget. Üdv Jano

0