You are here

Indokolatlanul magas áramszámla

Sziasztok.

Lakásom van bérbe kiadva (panel 53 mxm) Az új albérlőkkel úgy egyeztünk meg, hogy ami az áramfogyasztást illeti átalány díjat fognak fizetni, majd elszámolás.
Fogyasztási szokásuk elmondásuk szerint hasonló volt az előző albérlőkével. Elszámolásnál viszont hatalmas többlet lett kiszámlázva (közel 70 000 Ft). ami ténylegesen át is ment a mérőn. Mielőtt bevizsgáltatásra kérném a mérőt, mit mérhetek, ellenőrizhetek a hálózaton ? Alapszintű elektromos ismeretekkel rendelkezek,van egy Maxell my68 multiméterem, a barátomtól tudok kölcsön kérni valami szigetelésmérőt is.

Levi

Pages

Comments
Kari
Kari picture
*****

Szia Skorpio!
A melelklet szerint a hozzaszolas fejleceben levö boritekra kattintva tudsz (a netrröl szarmazo) kepet csatolni, fajlokat pedig az elötte levö gémkapocsra kattintva...
Sajnos ez anonym topikja, itt szükösek a csatolasi lehetösegeink, mint pl. a sajat gepröl szarmazok csatolasai-nemn menenk...
Kari

0

agressiv
agressiv picture
*

Ebből egy szót sem érteni.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Igen, így le tudod ellenőrizni, hogy az óra jól mér. És ha jól mér /ami szinte biztos/ akkor is a fogyasztást valakinek ki kell fizetnie! Ha nem fizeti ki valaki, a tulaj kontójára kikapcsolják az áramot. 

Kalex javaslata OK, az áramra. De... ott lehet még a gáz, a víz, és esetleg a fűtés is. Az óra cserét is fizetnie kell valakinek! Fentebb már leírtam:  nincs átalány, havi óra állás diktálás, és elegendő kaució kérése.

Szerk: Példa: távfűtésnél, albérletnél nem is lehet átalány, mert télen fizeti az olcsóbb átalányt,  tavasszal kiköltözik, és a nyári lakó fizeti a téli-nyári különbséget is?
 

0

Pages

Sponsored links