You are here

Eworld M883 takarítórobot bal oldali motor hiba

7 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture
Sziasztok,

Van egy Eworld M883 típusú Aliexpresses takarítórobotom. Sajnos tönkrement. Először szenzorhibákra panaszkodott, majd bal oldali kerék-motor megszorulásra, de kézzel jól hajtható, nem szorul, motorhibára gyanakszom. A két motort próbára meg akartam cserélni, de nem lehet, nem szimmetrikus. A szenzorhiba jelzést abbahagyta a szenzorok kis ablakainak kifújatása után. Van esetleg valaki aki ezek javításában gyakorlott, esetleg ilyen szervizes kollega? Hasonló (más gyártmányú) gépeket itt is forgalmaznak, és valaki csak javítja ezeket is... 
Kösz.

Tamás 

 
Comments
lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Robotporszívók javításával a Robotguru szerviz foglalkozik. Régen kezdték, megbízható cég. Bár a típust nem ismerem, de lehet, hogy hasonló a felépítése más gépekhez.  A mozgatómotorok hibája általában azért következik be mert a benne lévő állandómágnes gyengül. Tehát külső megtáplálás esetén működőképesnek tűnik, de a gép már érzékeli, hogy túl nagy az áramfelvétele.

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

köszi, fogom őket keresni.

Tamás

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: külső tápról próbáltad a motort?

Bálint

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

nem próbáltam, de szerintem nem is kísérletezek vele tovább, rábízom a szervizre. Én ehhez nem vagyok elég képzett, és nem is lenne mire kicserélni a motrot.

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Nem olyan biztos! Modellező boltokban sok fajta-méretű motort árulnak.

1

ELKO4
ELKO4 picture

Igen, de a beazonosítással vannak problémák. A motoron nincs jelölés, ami alapján az én tudásommal beazonosítható lenne. Típusszám alapján pedig megint csak nem találtam hozzá adatot. Felvettem a kapcsolatot a Roborguruval, jövő héten küldöm nekik.

0