You are here

VORTEX LED V32ZS09DC milyen ledet lehet bele rendelni? Megoldva

9 posts / 0 new
Last post
Tropfehérke
Tropfehérke picture

Sziasztok!

Annyit tudok már, hogy 6V-os LEDjei vannak, és 9db rossz. A Samsungé nem jó bele, mert az 3V-os. Esetleg ha valaki bont töröttet, az is érdekelne.
üdv.
T.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Igen, használ a samsung is 3v-os ledeket...
Bár nem árultad el a kijelző típusát sem, (kép mellékeléséről nem is beszélve) de talán ez segít: http://vortex-tv.blogspot.com/
Üdv,Z.

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Holnap minden azonosítót összeírok, és pontosítok.
Dühös is voltam, mert a 6V-os LEDjeim fordított polaritásúak, és hiába forrasztottam fel a helyére, csak az új világít, a régi egy sem. Más áramra készültek. Ilyen kis alkatrészen pedig nincs azonosító. Csak a forrfelületből látszik, és teszterrel nézem, merre nyitnak.
üdv.
T.

0

nippur
nippur picture

Fordított polaritású ledet nehéz felrakni, el kell találni a forrpontok közti szűk szigetelő sávot, valószínűleg azt rövidre zártad forrasztáskor, azért nem világít. Amúgy ha világít is, nem esik a fényszóró fókuszába, és elég kuszán fogja szórni a fényt..

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!

Ilyen küzdelmeken már túl vagyok. 3 lyukat fúrni is megy, hogy pontosan illeszthessem a prizmát. Ha rövidre zárom, akkor  odébb tolom forrólevegős pákával melegítve.De ha háromnál több megy tönkre egyszerre, a szalagokat cserélem szívesebben, mert a LED először rövidzárba megy, és a többi is nagyobb feszt kap, és hamarabb látom viszont a tulajt.

üdv.
T.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Épp most csinálok egy "vortexet", ebben ilyenek vannak. (3 sorban, soronként 9 led) https://www.aliexpress.com/item/120pcs-Konka-Changhong-Amoi-LCD-TV-backl...
Üdv, Z.

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
Köszönöm! Már rendelem is.Vateráztam hozzá donort, csak kisebbet. Most itt fő a fejem, hogy szabdaljam szét  sávokat, vagy átforrasszam egyikről a másikra. Még véletlenül sem oda esnek a LEDek, ahová a nagyobbikban, bár azonos a paneljuk.
Egyenlőre a metélkedőnél tartok.

üdv.
T.

Háromszor hét LED-es mindkét tévé.
 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A panel hűtőfelület is! Tehát minél több panelt hagyj meg!

0

Tropfehérke
Tropfehérke picture

Szia!
A kisebbet vettem a nagyobbhoz. Tehát ha vágok, akkor vezetékkel kell így ís toldanom a szétvágott csíkokat.

0

Sponsored links