You are here

Siemens GS28NA20/02 fagyasztó nem hűt eléggé, folyamatosan riaszt. (Megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
Szikravadász
Szikravadász picture

Sziasztok!

A fent nevezett fagyasztó szekrény pár napja elkezdett sípolni, a kijelzőn "AL" és az Alarm LED világít. A saját hőmérője és az én hőmérőm szerint is kb -10 C fok van a hűtőtérben a beállított -20 helyett. Ezt stabilan tartja, de a kompresszor folyamatosan megy. A készülék No Frost rendszerű.
Amit észrevettem, hogy eddig az ajtó becsukása után kellett várni az újranyitással, mert a légnyomáskülönbség tartotta az ajtót, most ellenállás nélkül azonnal újra kinyitható. Nem tudom, hogy a levegő keringető rendesen működik-e, ha az ajtót kinyitom, leáll valami motor (nem a kompresszor), ha benyomom az ajtógombot újraindul, de a levegő nyílásokon semmi légmozgást nem érzek. 
Csütörtökön volt némi feszültség ingadozás a hálózaton, amit csak a szünetmentesek jeleztek, de pl. a tv észre sem vette. Néhány hete már volt ilyen, akkor egy ki-bekapcsolás után helyreállt, most nem akar.

Előre is köszönöm a segítséget.
Zsolt

Comments
Szikravadász
Szikravadász picture

Nos, egy hete megérkezett az új fűtőbetét. Kicseréltem, összeraktam, azóta jól működik. Remélem, hogy a leolvasztás is rendben lesz. :-)
Hogy megmaradjon az utókornak: Bosch/Siemens 648626 (elvileg 208 W, mért ellenállás: 256 ohm)

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.

Üdv, Zsolt

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Örülök a sikerednek! Azért vicces az élet, hogy egy hűtő a fűtőbetét hibája miatt nem hűt. :)

0

Szikravadász
Szikravadász picture

Köszönöm, a tartalmát már korábban átpakoltam egy másik fagyasztóba. Reggel áramtalanítottam, kiszedtem a dobozokat, rácsokat, majd az imént benéztem a felső levegőnyílásba, teljesen be van fagyva. :-( Remélem, ennyivel megúszom.

File csatolás: 

0

Szikravadász
Szikravadász picture

Mára teljesen leolvadt. Lebontottam a belső hátlapot és az elpárologtató dobozát, hogy rámérjek a fűtésre. Találtam egy csatlakozósort 2 pár vékony vezetékkel (ventilátor és valami érzékelő), és 2 pár vastagabbal. Az egyik csak egy hurok a vízelvezető csőben (gondolom azt fűti): ~3 kohm, a másik az elpárologtató alatti fűtés: szakadt. :-( Ettől fagyhatott ez le, mert nyitogatva nem nagyon volt. :-(

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Olvaszd le teljesen! Tehát legalább 1 egész napig tartsd nyitva az ajtaját kikapcsolva.
Ami benne van azt vagy egyétek meg azonnal, vagy ki kell dobni! A -10 fok nem elégséges tároláshoz.
 

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
A hűtő belső hátfalát le kellene bontani,és megnézni,hogy nem-e lejegesedett az elpár.Ebben az esetben a ventilátor nem tud levegőt átszívni rajta és ezért nem tud hűteni a fagyasztó térben.Ennek oka lehet a sok fesz.kimaradás,de lehet  a leolvasztó fűtés körben hiba is.
Üdv:András.

1