You are here

Elektrolux kombinalt huto szallitasa

17 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Udv mindenkinek. Azt szeretnem kerdezni a szakiktol, hogy egy Elektrolux kombinalt hutot lehet-e vizszintes pozicioban szallitani? 2 - 2.5 oras utazas varna ra. Koszonom.

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia!
Felhívnám a figyelmet a csomagtartó fedél "érdekes" elhelyezésére!
De aztán semmi száguldozás!
Én már szállítottam fektetve 250 km távot. Semmi gond nem volt. Pár órát várni kell bekapcsolás  illetve a 230-ba  csatlakoztatás előtt! devil
á é i í ó ö ő ú ü ű
L.

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok. Koszonom mindenkinek a tanacsokat, igyekszem azok szerint eljarni. Azt tudtam, hogy a kompresszorban van egy motor, de belulrol soha nem lattam es gozom sem volt arrol, hogy rugok tartjak amikrol le is akadhat. Azt a reletetot majd megvizsgalom amikor a szallitasra kerul a sor. Udv mindenkinek.

0

Kari
Kari picture
*****

 Szia Pika!
Ha raersz, serdekel is Teged: sok erdekes filmet lathasz a belsejeröl, javitasuk mikentjeröl...

Kari

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Az én szakmai véleményem szerint lehet oldalra fektetve szállítani.Én több alkalommal szállítottam a is opel kombimban .Két dologra kell ügyelj,az egyik,hogy a kompresszoron levő relétető mindig felül legyen ,a másik amit már leírtak,hogy helyére téve tanácsos egy pár órát pihenni hagyni,mielőtt feszültség alá helyeznéd.
Üdv:András.

0

feci
feci picture

Szia.
Semelyik hűtőt sem célszerű fekve szállítani, de ha állítva nem lehet akkor nincs más és reménykedj, hogy nem árt meg neki. Próbáld meg úgy fektetni, hogy ne folyjon az olaj a csövekbe és ne nagyon rezegjen a kompresszor, nehogy leakadjon a motor a tartó rugókról.

0

formasu
formasu picture
*

Üdv!

Ajánlottabb állítva szállítani, de már én is szállítottam fektetve, mint ahogyan mosógépet, mosogatógépet is. Ilyenkor a hűtő helyére állítása után néhány órára nem ajánlott 220 V-os kábelét bekapcsolni a 220 Voltba, hanem hagyni "pihenni"..

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Már bocsáss meg, de ez így annyira ciki ezen az oldalon sacc per kábé két évtized után.
A 220-as kábel mehet a 230-ba? A 230-as kábelt a 220-ba csak a két évtizedes történet miatt nem kérdem.
Most minden "kötekedés" nélkül: adjunk már a szakmaiságnak legalább annyit hogy nem fogalmazunk ennyire "szőkenősen"!

Laci

0

BlackForce
BlackForce picture

Azt elismerem,hogy nem helyes,de amióta eszem tudom (pedig mostmár megértem több mint 50 telet),nálunk délvidéken pl. a sarokcsiszolót flex-nek,a (minden féle gyártmányú) fúrókalapácsot pedig Hiltinek nevezünk.Ha másképpen mondanád,az egyedek több mint a fele azt se tudná miről beszélsz.Tehát szerintem sem kell mindjárt lehúzni valakit ha nem a Karinthy nyelvújitás szerint beszél (jelöl meg dolgokat).

2

Kari
Kari picture
*****

Szevasz Laci!
Mar megbocsass, de ez nem "szöke nösèg"-mègha nem is kell Formasut megvedenem, hanem egy idösebb kollega szohasznalata -kicsit beidegzödeses alapon- amit maximalisan meglehet erteni, ha szandekszol; hiszen lehet, hogy kb husz eve màs a halozati fesz erteke, de ö elötte man legalabb 40 evig akkor is masrol beszèlt-mint egesz EUropa is...
Ez nagyjabol azonos a "Flex" megjelölessel amit nemcsak idehaza de egesz nemet nyelvterületen is hallhatsz miközben azert mindenki tudja, hogy az pl. egy Bosch/Skill avagy AEG stb sarokcsiszolot jelöl, s nem is hökken meg rajta-egy-ket a kàkàn is csomot keresön kivül. Ez van. :-)

Jo hetveget!
Kari

4

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia Kari, kedves Fórumtársak!
Már csak azért is egyetértek Veled, mert a sarokcsiszoló, mint megnevezés, valahogy nekem sem tud a nyelvemre jönni. Sőt, nem kimondott szakmai beszélgetések során, bizony a 220 is gyakran kicsúszik a számon. Szerény véleményem szerint, amíg valaki érthetően fogalmaz, addig nem kell túl nagy jelentőséggel bíró "dologként" foglalkozni vele.
A tárgyhoz hozzászólva. Síkra fektetve még sosem szállítottam hűtőt, pont a felsorolt okok miatt. De egy 10-15%-os dőléssel, nyugodtan kibír akár egy hosszabb utat is! Feszültség alá, azért egy minimum 4órás kivárással tegyük.

Üdv.
PZ
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Nekem a kedvencem az Al-KO márkájú stihlfűrész :) És bevallom őszintén, nem is tudtam, hogy a Flex gyártott sarokcsiszolót, pedig nekem is Bosch flex-em van.
Szerintem a 230 Volt akkor számít, mikor mérni kell valamit. És aki nem érti, hogy ha bedugja a  kettőhúszba, megvan-e a 230V, az nagyon fiatal lehet :)

1

DINO54
DINO54 picture

Szia Kari!
A helyzet az hogy én is a tanulóidőket is beleértve '68 óta a szakmában vagyok. Mégsem probléma számomra a mai érték írása vagy beszédben a kimondása. A 220 emlegetése az áttérés óta eltelt idő okán ma már a laikusok részéről is megkérdőjelezhető hiszen minden berendezésen jó ideje a 230 van feltüntetve.
A hasonlatod a flex, stihl,  és társaival azért nem jó, mert a sarokcsiszoló, láncfűrész, stb. nagyjából ezen márkák képviseletében jelent meg nálunk említhető mennyiségben s ez által az adott gépet e nevekkel azonosította a szélesebb közönség.
Tudom, csupán az a bajod hogy ezt a 220-at én tettem szóvá, ha bárki más lett volna, elengedted volna. De ha így jobb a lelkednek...
És ha már káka. Az ékezetek (az összes!) használata nem tiltott. De ezt már a tengeren túlról is szóvá lett téve.

Laci

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

 Az egészből csak azt vetted ki, hogy 220V, vagy 230V, vagy hogy van ékezet, vagy nincs ékezet? Van ennek jelentősége?  Nálam talán "beidegződés" a 220V, amikor tanultam, és kezdtem az elektromossággal foglalkozni, még örültünk, ha a 220V megvolt, és nem kevesebb. Ha Te írtad volna hasonlóan, nem figyeltem volna erre, csak arra, hogy szakmai-e a hozzászólásod ill. hogy "mondasz-e valami hasznosat, témába vágót". Sajnos már régóta csak kötözködsz, /Mindegy hogy kibe, és miért!/  a szakmaiságtól már messze kerültél, és senki nem tudott eddig meggyőzni hogy nem tértél-e le a helyes útról. 

Már én is megkérdőjelezem, hogy szüksége van -e a Tanyának rád?

7

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!
Ismerek olyat, aki a 230 után született, és simán kettőhúsznak hívja. De a topikhoz nem tettél semmit, csak idejöttél, és szóvá tetted. Hát viseld a következményeit.
Az ekezetek pedig fontosak, b..szatokmeg!

1

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

Sziasztok
Nagy szél lehetett, mert az ékezet átrepült veréblől szar-ra, s lőn Vereb és Szár
Üdv Gyuri

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

De ez is odavág: http://qdb.hu/21905
Üdv: Jácint

0

Sponsored links