You are here

LG WD-80264NP mosógép lúgszivattyú nem áll le pause és off állásban sem.

7 posts / 0 new
Last post
aztazeget
aztazeget picture

Üdv Kollégák!
Egyik ügyfelem LG mosógépe (elmondása szerint) túltöltött. Kimentem a készülékhez, de nem sikerült előidéznem a hibajelenséget. Mágnesszelep-hibára gondoltam, ami esetleg alkalmanként nem zár le. Már majdnem elindultam, hogy rendelek mágnesszelepet, amikor nagyon meglepődtem. A megfelelő szintig töltött üstből ki akartam szivattyúzni a vizet. Mivel nincs csak ürítő program a gépen, így centrifuga programot indítottam el. A szivattyú kinyomta a vizet. Mivel a centrizést nem akartam végigvárni, benyomtam a Start/Pause gombot. A főmotor leállt, de a lúgszivattyú pörgött tovább. Megnyomtam a Power gombot. A kijelző elsötétült, de a lúgszivattyú pörgött tovább. Kihúztam a dugvillát a konnektorból. Akkor állt le, de ha visszadugtam a dugvillát, ismét elindult. Csak akkor állt le, ha a dugvillát legalább 20-30 mp-ig nem dugtam vissza.
Az ügyfél által elmondott eredeti hiba esetében a mágnesszelep is hasonló vezérlést kaphatott. 
A fő kérdés, hogy találkozott-e már valaki ilyen hibával?
A vezérlőpanelt még nem szereltem ki. (egyébként is a kedvenc zselébe öntött fajta.) A triak(ok) nem lehet zárlatos, mivel akkor indít, amikor kell, csak nem kapcsol ki. Ráadásul a Power gomb sem állítja le.

Köszönettel:
NA

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia!
Azt nézném meg hogy a triakon nincs e egyenfeszültségű összetevő valami átvezetés okán, ami miatt nem tud kioltani. Ha ez a jelenség oka, akkor ez a DC szűnik meg/csökken le egy hosszabb áramtalanítás után.
Laci

2

aztazeget
aztazeget picture

Szia!
Köszi, a dugvilla legalább 20-30 mp-es kihúzása a panel táp kondenzátorainak kisüléséhez szokott kelleni. De hogy a táp kondik hogyan tartják nyitva a lúgszivattyú illetve a mágnesszelepek triakjait akkor is, amikor a Pause vagy Power gomb benyomásával le kellene állnia minden perifériának, az kissé különös. Ráadásul többszöri próbálkozás alatt nem jelentkezett minden esetben. A panel beázás valószínűsége is kicsi, mivel zselében van. 

Üdv:
NA
 

0

DINO54
DINO54 picture

A triak a kapcsolt AC feszültség minden nulla átmeneténél kiolt, és a következő félperiódusban újra kinyit ha a gate elektródán vezérlés van. 
Nem feltétlenül (sőt!) a panelen keresd az átvezetést! A szivattyú triak által kapcsolt vezetéke és 5-24 VDC -t vivő vezeték közötti átvezetés már elég hozzá hogy a triak vezérlés nélkül is "égve" maradjon/öntartóvá váljon.
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Akaszd le a fűtőbetétet.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Ez az avatar odab@sz .cheeky
Üdv:András. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A Pennys pontok összejöttek, és ezt választotta az unokám :)

0