You are here

Delonghi Perfecta ESAM 5600 valamitől szétégett a panel

20 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Hoztak egy gépet, hogy csattant, és azóta nem működik.
A képen látható látvány fogadott, a mikrokapcsolók csatlakozója, ami 5V-ról megy megégve, proc lyukas, és még pár helyen égésnyom, átégett fólia. Mintha hozzáért volna a fázis valamelyik mikrokapcsoló lábához, de ilyen nyomot nem találok. Bekarikáztam, hol vannak égésnyomok. Annyi volt az előélete, hogy nem ment a motor. A motoron lévő mikrokapcsoló cseréje után elindult, felfűtött, aztán egyszercsak csattant, és ez az eredmény. Ezek után nem mernék beletenni új vezérlőt, míg meg nincs a hiba okozója.
Üdv: Jácint

File attachment: 
Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szerintetek?
Az A1 a nullára kapcsolódik, az A2-n a fűtőbetét van. Az A1 és G most teljesen zárlatos. A proc GND-je és az A1 közös. Bár nem hinném, hogy szerelés közben repült volna rá.

File csatolás: 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Vízszivárgás?
https://www.ereplacementparts.com/delonghi-esam5600-coffee-makers-parts-...

https://youtu.be/6ogn12B84EM

Ezentúl csak Saeccot (Philips megvette)  válalj!

0

Jaca
Jaca picture
****

Nem látszik semmi ilyen nyom. A motor alsó végálláskapcsolója lett cserélve. Azután megvolt az alaphelyzet, felfűtött, majd csattant.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Biztos,hogy kérik a javítását?
Üdv jano

0

Joe
Joe picture

Üdv!

Nem hiszem! 30 ropi, csak egy másik panel. És még a hibáját is meg kell keresni...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Van, aki elad szinte komplett gépet, mert törött, vagy hiányos, vagy csak le van lakva. Ebben minden jó, csak hát az elektronika (kijelzőstől). 200 egy ilyen gép, 40 a panel, még így is megérné, de nem találom, mi vágta haza.

0

Arpee hifi maniac
Arpee hifi maniac picture

Szia jaca !
ez a modell nem mai darab 2012-ben én 1000 euróért hoztam németből ,itthon 400 ezer-ért vesztegették , de már 150 ezerért van 6 hónap garival
 http://kavegepbolt.hu/Delonghi-Esam-5600
 

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A saecoo-k olcsóbbak ugyanott: http://kavegepbolt.hu/spl/198010/SAECO
No meg azok javíthatóak.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Tök jó, de itt az asztalomon a komplett gép hibátlan mechanikával.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Szerintem kontakhiba végezte ki. Melegedéstől átvezetett a stekker, és egy alkalommal eldurrant.
 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ott 5V van (volt). A bekarikázott relé tekercse is eldurrant.
 

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Rajzot találtál róla? A panelról elvileg  van. a szoftver a kérdéses. Találtam egy céget ami javítja, most küldtem el nekik. Komplett 15 E körül. A SW-t is rátöltik. Ha visszajön beszámolok.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, rajzom megvan. A fóliák viszont pár helyen eldurrogtak, bár azt még ki tudnám javítani. A másik probléma, hogy a kijelző is meghalhatott, de azt nem volt energiám kibontani.
Szerinted a triakra szállt szúnyog, mait fényképeztem okozhatott ekkora galibát? Vagy valószinübbnek látod, hogy valamelyik mikrokapcsolóhoz érhetett a fázis?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Bocs , előre is , nem kioktatásnak szánom !
"A múlt megtörtént . Nem befolyásolható. A jelen választások sorozata . A jövő teljesen bizonytalan . "-Dr. Puskás Andor okl. villamosmérnök .

Én arra törekednék , hogy megjavítsam . Amit rossznak mérsz , ami kétes , azt cseréld ki !" Igen, rajzom megvan. " Nagy segítség ebben .Ha nem javítható , cseréld ! Persze , lehet , hogy 5 ft-os órabér jön ki . De , neked jó szakmai hírneved van a tanyán . A szomszédaid is , megbízható , jó , szerelőnek tartanak . Jó hírneved van . Szerintem , biztos megjavítod .Ennyivel tartozol a családodnak .
Szerintem . Üdvözöl kollégád varga jano

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia Jano!

Az egy dolog, hogy pár alkatrész, meg néhány fólia, furatgalván elégett (köddé vált). A processzor is elhalálozott, program nélkül nem megyek sokra vele. A kijelző szintén megkaphatta a kettőhuszat, abban is van egy PIC, szintén program kell bele. A kijelző szintén az 5V-ra van kötve, és hiába sima 4X20-as LCD, elég spéci a mérete, egybe már faragtam másikat, nem hálás mutatvány. Ha saját lenne, akkor összeütnék bele egy vezérlőt, hogy főzzön nekem kávét mindenféle úri huncutság nélkül. Talán lesz hozzá egy donor gép, aminek oda a darálója, a kazán hiányzik, és törött a víztartálya, akkor megéri foglalkozni vele.

0

Joe
Joe picture

Az egy általános kijelző, +gombok. Az enyémnek is csak fénye van. Az enyémben sajnos a PIC süt. tehát normális jelenség hogy csak világít. A panel az kétféle van. a trafós, meg a kapcsolóüzemű. Tehát ha van egy működű vezérlő akkor a kijelző próbára elindítható, valamit  mutatnia kell. Ez nálam is a következő lépés. találtam egy céget az ebay-on. Ezeknek a javításával foglalkozik. Én is le tudnám cserélni, programozóm is volna, de üresen miért rakjak fel egy PIC-et? Minek?  A vezérlő eléggé modulárisnak látszik, A szoft verziója határozza meg mibe való. 35 € a javítás, + a posta 15 €. Méltányosnak látszik.A panelt a jövőhétre várom vissza, remélem vissza is jön. Ha megjött beszámolok.

https://www.ebay.com/itm/Leistungsplatine-Elektronik-DeLonghi-AEG-PCB-EA...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, a kijelző átlagos, teljesen szabvány. De abban a méretben horror az ára.
https://elektrotanya.com/content/4x20-lcd-modult-keresek-116x40-vagy-108...

Az ebay-es  linket köszi! 

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Ez az !

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Rajzot találtál róla?

0

Sponsored links