You are here

Tiszta benzin? van más lehetőség kertigépekbe a benzinkút helyett?

12 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Van más lehetőség a 95-ös benzin+adalékon kívül arra, hogy benzin üzemű kertigépeket üzemeltessek? Kicsit unom a karbi szétszedéseket, és a ragacs kitakarítását. Hiába járatom ki, csak marad benne valami... Láncos, sövényvágó, fűnyíró, fűkasza is van... Mind stihl, husqvarna... Mégis szívok....

Kerozin esetleg? Vagy más trükk etanolmentes üzemanyagra?

Köszönöm!

Comments
dino71
dino71 picture

Szia! 98as, 100as benzin azokban kevesebb sokkal az adalék.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Keresd meg a biztonsági adatlapját a benzineknek, oktán szám szerint, olvasd el, értelmezd és írj valami mást, ne hülyeséget!

Alant írtam, lakkbenzin. Csak nincs igazán oktánszáma.
http://www.pannon-protect.eu/files/LAKKBENZIN%20AROM%C1SMENTES%20180_220...
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Nem tudom, mi lehet az oka, de nekem a 4 ütemű fűnyírómon még soha nem kellett szétszednem, pedig van, hogy áll benne a benzin akár egész télen. Igaz, ami nekem van (meg az előzőnek is) van az a pici gumicsöcs amivel benzint lehet pumpálni a karburátorba. Shell, OMV és OIL kutaknál tankolok. 

0

Tivi
Tivi picture

Szia!
Én is a Shell-nél tankolok az MPM2-es rotakapámba,de mindig pucolnom kell a fúvókát,mert állandóan eltömődik ezzel a zöld trutyival...

0

Jenci
Jenci picture

Szia! https://spuri-adalek.hu/content/view/15/9/    
Spuri adalék ,megoldja nem engedi letapadni a dzsuvát hanem oldottan tarja,és így ki tud ürülni a rendszer. se víz se semmi nem tud visszamaradni. Vagy esetleg öregedésgátló,ami pont azért van hogy ne engedje kicsapódni az adalékokat. Remélem segítettem. Jómagam Spurit használok teljes elégedettséggel. Az adagolás rajta van a csomagoláson.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszönöm, kipróbálom!

0

Jenci
Jenci picture

Igazán nincs mit. :) Jómagam is ezt használom (a pirosat) ,autóba motorba kertigépekbe láncfűrészbe,azóta azt sem tudom hogy van e rajtuk karbi  bár az autó injektoros de  annak sincs semmi gondja :) Pl a motort Suzuki GSX600F karburátoros. Októberben kijáratom a karbit,telitank ahogy kell,legközelebb márciusban van indítva, aksi a házban pihen,de márciusban csak annyi a teendő hogy benzincsap kinyit közben akku berak, az indítómotor alig fordul párat és már duruzsol is a kicsike :),de ugyanígy pl a rotakapa, fűkasza- ezekben van hogy egész télen bennepihen a benzin és ezeknek sincs semmi gondja. labda megnyom 4-5-ször  és a 3-4 ik rántásra ők is tudják mi a dolguk :) Keveréküzemű gépekben is jól használható. Viszont minden tankolásnál használd. Ha kannába tárolod legjobb ha egyből belekevered ,ezzel megelőzöl minden későbbi problémát. Járj sikerrel :)

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A tudományos érdeklődés miatt kérdezem: a benzinkúti benzinben tényleg lenne etanol? Vagy az adalékok rakódnak le? Biztosan tiszta a levegőszűrőd? Próbáltad különböző kutak benzinjével? Állítólag van különbség. Shell V-Pover? Az autószerelőm esküszik rá, hogy kitisztítja a motort. Egy próbát megér, nem hiszem, hogy sok kell belőle.

Ja most jut eszembe, ezek a gépeid nem kétüteműek véletlenül? Azokban benzin-olaj keverék ég, ha jól emlékszem a Trabant-korszakból. Nyilván minden ragadt az elégett olaj kormától és az el nem égett olajtól. Emberiség elleni bűntény.

Üdv, lcsaszar

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Stia!

Is-is..

Fűnyírő 4 ütemű... Az is ragacsos... Nem az adalék...

0

Jenci
Jenci picture

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Lakkbenzin.
De kopogni fog, mert az oktánszáma a béka segge alatt.

0

Sponsored links