You are here

AEG Lavamat 41020 fedél korrodál

7 posts / 0 new
Last post
csg76
csg76 picture

Szevasztok!
A nevezett felültöltős mosógépünk fedele a fedél pánt felőli oldalán rozsdásodik. Most még használható, de ki tudja meddig. Ezt leszámítva teszi a dolgát.
Mi a tapasztalatotok? Érdemes cserélni? Alkatrész van még ezekhez?
Javítani is próbálnám (lemezmunka, hegesztés megoldható lenne), de egy jó robbantott ábra vagy legalább hasonló fedél szétszereléséről egy videó sokat segítene, hogy lássam, hol lehet megbontani. Kerestem doksit a neten, de sajnos eddig semmi siker.

Comments
Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Létezik hozzá fedél, 15.590 + ÁFA szervizkedvezménnyel, szóval kb. olyan, mintha nem is lenne.

Nem értem, miért nem csinálják ezeket korracélból vagy műanyagból a drágalátós gyártók?

0

csg76
csg76 picture

Hát igen, meggondolandó ekkora összeget egy ilyen koros gépre fordítani.
Ahogy a kollégák jelezték: a fedél felnyitott állapotában felfekszik a géptest műanyag burkolatának élére, bezárja a párás levegőt, nem tud kiszáradni. Konstrukciós hiba.
Renoválás után majd valamit kitalálok a mosás utáni félig nyitott helyzetben tartás frappáns megoldására, mert asszonypajtás nem nagyon fog mókolni vele. :D

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Legfeljebb egy okból lehet érdemes: ha más baja nincs, csak a fedél, akkor megúszható az új gép hazahurcolásával és a régi ócskavas telepre hurcolásával játó herce-hurca. Én magam is ezért tartottam életben az NDK gépemet egészen idén nyárig, amikor is végképp szétrepült.

De ha a tiedben már a csapágy is szól, a mágnesszelep is csepeg, a gombok is repedtek stb., akkor ezért a kb. húszezerért már teljesen jó állapotú használt gépeket is lehet vásárolni. 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Pofira, akár a Whirlpool.

Van benne kettő műanyag szegecs. Azokat kettő vékony csabarhúzőval ki lehet venni. El kell nyomni a gép belseje felé, közben picit emelni a fejét.
Teljesen ki sem kell tolni őket. Utána felfele le jön a fedél. A fémlemezt vagy fogja 2 db csavar vagy csak fülek tartják.
Elvileg lejön. A fedél oldala van vissza peremezve és az akad be a műanyag ajtó keretbe. Lehet, hogy szenvedni fogsz vele, lehet egy mozdulatra ketté válik.
Le kell csiszolni, RO55-l bőven kenegetni, alapozni, gittelni, festeni több rétegben.
Mosás után az ajtót nem szabad teljesen hátranyitni. Csak enyhén fel, hogy a víz kitudjon csorogni.
Sok sikert!

0

csg76
csg76 picture

Hálásan köszönöm a tartalmas választ!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: gratulálok a konstruktőrnek
Whirlpoolnál ugyanez volt a hiba.
(lakatos és fényező munka volt) cinksprayval kibővitve

Bálint

0