You are here

MAKITA akku hibatörlése

11 posts / 0 new
Last post
nayan
nayan picture

Sziasztok! Javításra hoztak  MAKITA BL1840 akkut, amit ráraktak egy MAKITA DHR241 zárlatos fúrógépre. Ettől az akku letiltott, nem gondolták, hogy a fúrógép hibás, ezért ráraktak még két akkut is, ezekben is lekapcsolt a védelem. Az akkukat nem lehet tölteni sem, mert hibásnak jelzi a töltő. Mit lehet csinálni a letiltott akkukkal? Maga az akkumulátor nem romlott el, csak az elektronika nem adja át a tápfeszültséget. Valaki ismeri a javítási módot?

File attachment: 
Comments
mindigehes
mindigehes picture
**

szerk..

.. olvasnom kéne néha :D megírtam újra, amit már egyszer..
 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem tufom, a biztik "logiksilag" hol vannak. De a makira akkuk elektronikája ha hibásnak vél egy cellát is, akkor végleg tilt, 3 töltés próba után. Ha a töltő pirosat jelez, és kornyikál hozzá, tiltott az elektronika. Sajnos ebben az esetben kuka a gyári. Viszont jó hír, kínaiak adnak utángyárit..

https://www.ebay.com/itm/18V-3-0Ah-Lithium-Battery-PCB-Chip-Board-For-Ma...

 

0

nayan
nayan picture

Szia! F3 és F4 van mellé írva, fehér smd biztik a rosszak, 50 JHC van ráírva. 2 db 50A-es párhuzamosan kötött bizti van benne. Ilyet viszont sehol sem találni. Az akkuk jók, én elektronika letiltásra gondoltam, de itt most nem ez a gond.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Első körben kösd át mindegyiket egy vékony (többeres huzalból 1 szál) huzallal, és próbáld ki. Ha úgy jó, akkor érdemes keresni bele biztosítékot.
Ha jó, max ebből 2-őt kettőt párhuzamosan:
https://www.tme.eu/hu/details/3413.0332.11/biztositekok-smd-1206-keslelt...

3

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: van erről egy jobb képed?
Nálam elmosódottan látszik

Bálint

0

Malibu
Malibu picture

Szia Bálint!

A kép az tűéles, az elmosódást az védő/átlátszó trutyi okozza :-)

Üdv Mali

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia. igazad van, a tableten rosszul látszik

Bálint

0

alext001
alext001 picture

0

nayan
nayan picture

Köszönöm a választ, sokat segítettél, tényleg azok szakadtak. Én simán SMD kondinak néztem mindkettőt. Valami FET-es vezérlésre gondoltam, ami leválasztja az akkut a kimenetről. A két 50 A-es SMD biztosíték párhuzamosan van kapcsolva. Most már csak szerezni kellene ekkora SMD biztosítékokat, ami nem is egyszerű.

1

Joe
Joe picture

Üdv ! Találtál?

0

Sponsored links