You are here

Aux bemenetre jack stereo-RCA kábel

25 posts / 0 new
Last post
Laszlo653
Laszlo653 picture

Üdv.LG LM-M140 hifim AUX bemenetére ami RCA bemenetü.Stereo Jack kábelre RCA csatlakozókat kötöttem ügyelve a szinekre fehér piros.Külön van kötve a jobb és bal csatorna csak a jack csatlakozóban fut össze a két szál GND.Telefont akarok kihangositani vele zenék hallgatására.Kevesebb dinamikát eröt ad át mint amit kellene.Mi lehet a baj?Nem érdemes akkor költeni ilyen csatlakozóra boltira ha nem jó a rácsatlakozás.

Comments
Laszlo653
Laszlo653 picture

Lecseréltem a kábeleket a csatlakozókat is másikra de ettől jobban ahogy a képen van nem megy át a dinamika,jel halkabban szól.Igy már teljesen biztos hogy nem a csatlakozó kábelen múlik.Erröl ennyit...

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

Meg lett a hiba.Az egyik csatorna GND je nem mindìg érintkezett a Jack csatlakozó fejben.

0

Inhouse
Inhouse picture

Attól csak annyi lett volna, hogy az egyik oldal nem szól... Már több előerősítő dolgozik jól ilyen helyzetben, persze van olyan telefon (jellemzően nem a Samsung pl.) aminek megfelelő a hangereje enélkül is.

2

Laszlo653
Laszlo653 picture

Köszönöm a hozzászólásokat elgondolkodtató.Adtak olyan tanácsot is hogy háromgyürüs Jack a jó rá,nem a kettes mostani.A telefonok fülesei is háromgyürüs Jack.Itt lehet a hiba

0

Jaca
Jaca picture
****

Ne bassz fel, hogy eddig mono jack-kel próbáltad? Vagy a 3 gyűrűs alatt ezt érted?

Sima sztereó JACK-ket használj. 

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

Két gyürüs stereo Jack a kábelem nem hármas.

0

Jaca
Jaca picture
****

Vagyis 3 pólusú. Amit beraktam képet, az 4 pólusú. Ha akad otthon egy jack aljzatod, kösd rá párhuzamosan, és próbáld ki, mi a különbség, ha rá van dugva a füles is.Ha úgy jobb, akkor mérd meg az induktivitását, és tegyél rá tekercset, vagy valami gagyi fülhallgatót.

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

Átgondolom még.Nem akarom elrontani a hifit.Itt csak az a lényeg hogy amelyik megoldással jól müködik olyan kábelt veszek hozzá ha a kábelen mulik.

0

Jaca
Jaca picture
****

Bemenetről nehéz elrontani, max ha váltóba 24V felett küldöd bele a jelet. Nem a kábelen múlik, nem nagyfrekvencia, és nem 30 méter. Ha csak sima egyeres drótokkal kötnéd össze, akkor is csak némi brummot szedne össze.

1

Laszlo653
Laszlo653 picture

Igen gyenge  jelet küld át a telefon 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: telefon hangerő állítás működik?

Bálint

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

Fullon volt a telefonon a hang.Még alkalmazást is letöltöttem rá hogy emelje a jelátvitelt audiófokozást.De nem olyan aminek lenni kéne

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

A telefon Navon T452.De más telefonoknál internetes müsoroknál is halkabban megy át hiába teljes hangerőn van a telefon.A kábelek bekötései,a fehér csatlakozó  a bal azaz L a hifinél a Jack csatlakozó hegye,a piros meg a R a jobb csatorna a két GND az összefut a Jack csatlakozó legalsó pontján.Hacsak nem a kábeltoldás miatt nem oké valami kevesebb mint 2méter hosszu igy egyben.Tvhez kötve RCAra szépen szól a kábellel.A hifinek nincs baja mert Dvd lejátszóhoz csatlakoztatva szépen átadja a hangot ahogy kell.De csak probaként csináltam ezt a kábelt hogy mit mutat nem használnám ezt a megoldást.

File csatolás: 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A mai telefonok fejhallgató kimenete gyengébb, kisebb jelet ad, ami kevés egy AUX teljes kivezérléséhez. Kell építened egy kis előerősítőt, amivel feljebb tornászod a szintet.

1

uniman
uniman picture
***

Tiltakozom...!  ​ Az én "mai" telefonjaim többségéból "kijön"  a megfelelő szintű jel. A kérdező elfelejtette leírni a telefonja típusát...lehet az övé tényleg "olyan"...de akár az is lehetséges, hogy csak a felvételeinek a szintjével van gond. A mobilon rádiót hallgatva ez kideríthető...A  HIFI-k esetében nem a profi 0,7746 Vrms szintre kell gondolni https://en.wikipedia.org/wiki/Line_level
Bár pont az LG-nél a  2,0 Vrms (1 kHz, 0 dB), 600 Ω is előfordul....sad

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Uniman !
Az illesztetlenség az oka .
Kimeneti ellenállás kb. 30 Ohm .
Bemeneti ellenállás kb. 10-100kOhm .
Ezért én ezt " fusiztam ". ( Lásd fotó  )
( Nokia-nál + még egy érintkező . " Ezt fel kell húzni . " )
Szerintem . Jano

1

pluto63
pluto63 picture

Hali!
Itt a pont!
Üdv

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Ha egy műveleti erősítő kimenetéről hajtanám meg az aux bemenetet, akkor milyen lenne az illesztés? A műveleti erősítők kimenő ellenállása pár Ohm... 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Az OPA felépítésű erősítő " más tészta " .
Az androidos telefonom egy sima , 3.5 sztereo jack-3.5 sztereo jack , kábellel , csatlakozhat egy erősïtőhöz a fülhallgató kimenetéről .
A nokia telefonom " fusi " kábele a fotón látható .
Lehet egy kis méretű előerősítőt csinálni a bemenethez .
Ilyenkor " mobil kihangosításra és zene hallgatásra szeretném használni !"- a minőség,zaj szempontok,stb azért előkerülnek .
Ennyit erről .
jano

1

Jaca
Jaca picture
****

Inkább az lesz a gond, hogy digitális az erősítő, és a szűrés a fülesre van bízva. Lehet, csak kellene egy 30 Ohmos terhelés neki? Teát legyen rajta a fülhallgató is párhuzamosan. Ellenállás nem jó, induktív terhelés kell neki.

1

Laszlo653
Laszlo653 picture

Igen sokminden szóba jöhet...

0

Lacabá
Lacabá picture

Valószínűleg igazad lesz, ugyanis tapasztalatom szerint ezek a telefonok fülessel szinte leviszik az ember fejét, kizárt hogy normális esetben ne bírnák meghajtani az aux-ot. De én is tapasztaltam, hogy simán jack-al nem tudják meghajtani úgyhogy szerintem is terhelésfüggő a kimeneti jelszint. (Sőt, én mintha olyat is tapasztaltam volna, hogy rövidzárnál, vagy szarul bedugott fülesnél, mintha le is tiltanának. Ami végülis érthtő lenne, hiszen ezeknél a vékony vezetékes füleseknél bármi lehet.

1

Laszlo653
Laszlo653 picture

Igen igaza van

0

Laszlo653
Laszlo653 picture

Értem kőszönöm a választ.

0

Sponsored links