You are here

Opel Astra G ABS kontrol lámpa jelez

7 posts / 0 new
Last post
bütyök

Sziasztok!

Opel Astra G típusú  autóm van . Időnként az ABS kontrol lámpa világítani kezdett ---  indulást követően nem következetes módon -----  egyidőben a kilométer óra mutatója is visszaesik majd ismét normális értéket mutat. Mi lehet az oka? Sajnos a környékünkön elég sokszor éjszaka megjelent (ek) nyest vagy menyét. Remélem ez nincs összefüggésben az előbb leírtakkal.

Ha van valakinek ötlete mit tudok leellenőrizni mielőtt szervizhez fordulnék, megköszönöm.

Köszönöm a segítséget !

Üdv.
bütyök

Comments
nokias

Hali!

A G astránál van külön sebesség jeladó a váltóban az krepált be.Itt még nem az ABS-ről veszi a sebesség jelet.Ezért világít olyankor az ABS lámpa mert az elektronika nem lát sebesség jelet.
Balázs

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia!

Az első szériában... Z-s motortól felfele bal első jekadó a km óra is...

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes

Szia!

Bal oldali kerék mögött van egy flexi kábrl, megy a jeladóhoz a kerékcsapágyhoz. Az szakad meg, mert tizenév alatt hajlott eleget... Csak gyárit vegyél. Az utángyárik 1 év. Jobb esetben.

Bal oldalról veszi a km óra a sebességhezva jelet. Ha mocorog az óra, bal... Ha nem mocorog, jobb... Álló helyzetben tekergesd tökig ki a kormányt, cibáld a kábelt, miközben valaki nézi a km órát. Jobb és bal kábel egyforma.

Opcom abs duagnosztika menübrn megmonfja pontosan..

0

Vote up!

You voted ‘up’

bütyök

Üdv minden kedves hozzászólónak!

Nagyon köszönöm a hozzászlásokat megnézem az említett dolgokat ,az eredményrő u.itt jelezni fogok.

Minden jót!
bütyök
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Valamelyik keréknél a jeladó kontakthibás 

0

Vote up!

You voted ‘up’

spgabor
spgabor's picture

Szia,

bár nem Opel, de hátha segít. Nekem VW Jetta 2-nél ugyan ez volt. Illetve az ABS sem ment benne ilyenkor. Ott is a kerék jeladó ment el. 25 év után a jobb első gyári. A legnagyobb segítség a hiba pontos azonosításban az volt, hogy autodatában találtam mérési paramétereket, illetve a hibakód kiolvasásának értelmezését is, ezek alapján a rossz alkatrész pontosan azonosítható volt ezt kicseréltük és megjavult. Sokat nem kellett méregetni, talán ellenállást a jeladókon, ami ott tért el az Autodatában szereplőhöz, amit a hibakód is kivillogott.
Ha ki tudod olvastatni a hibát belőle, lehet, hogy az is egyértelműen megmondja, melyik keréknél van a gond.
De ez másik és idősebb kocsi, viszont nem gondolnám, hogy ez a része alapjaiban más lenne. Illetve a hibakeresés is hasonló elvek alapján történhet. Maximum nálad már a hibakód kiolvasása kicsit bonyolultabb az OBD miatt megfelelő eszköz nélkül.

Üdv:
spgabor

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content