You are here

Samsung UE32J4500AWXXH Tunerról csak zöld a kép osd és smart rész színe ok.

7 posts / 0 new
Last post
djdome
djdome picture

Üdv Mindenkinek!

Tárgybéli készülék tunerról (analóg ás digitális adás) valamint scart bementről csak zöld színű képet produkál. Olyan mint amikor a crt csöves tv-ken hiányzik a piros és kék szín, csak zöld van.
Az OSD képe és a Smart funkciók pl.: Youtube színesek. Nálam pc-vel összekötve HDMI-ről is színes kép jött, bár tulajnál set-top-box-al is csak zöld volt.
A nagy kérdés, hogy ez alaplap, vagy t-con modul hiba lehet? Én alaplapra tippelnék, de azért nem annyira olcsó, hogy ne járjam körül a kérdést.
A segítségeket előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Dömök Sándor
 

Comments
soltech
soltech picture

Szia nekem is volt hasonló gondom j4510-es samuval csatolok képet a hibajelenségről ,hogy meg tudd nézni ...nekem main csere volt rá a megoldás ha gondolod van még itthon ilyen main-em tudok neked küldeni ....

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Üdv!

Elsőre a service menüben egy factory resettel próbálkoznék.

1

djdome
djdome picture

Szia!
Ez megtörtént. Jobb lett a helyzet, de  most meg a piros színű árnyalatok árnyékosodnak. Tipikusan olyan mint amikor crt cső gyenge és elken egy színt.

Most már tanácstalan vagyok.

0

djdome
djdome picture

Jobban megvizsgálva a kép minden bemenetről akár ha youtubot nézek akkor is pirosas. Sőt a szürke helyett is rózsaszínes pirosas árnyalatok vannak.

0

djdome
djdome picture

Szerviz menüben bekapcsolva a teszt patterneket az van, hogy a szürke átmenetes tesztcsíkoknál a közép szörke színű csíkok helyett rózsaszínt jelenít meg. a sötétes és világos szűrke csíkok rendben vannak, de közép tályon 2-3 csík aminek szürke árnyalatúnak kellene lenni rózsaszín. A többi teszt ábrán is megfigyelhető a jelenség, ahol hasonló közép szürke szín helyett pirosas szín van.
Akkor ez még kijelző hiba is lehet???

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia!
Bekapcsolt állapotban, teszt mintával a kijelzőn, próbáld meg lehűteni/felmelegíteni a T-cont. Ha valamelyikre reagál, akkor megvan a bűnös.
Ha nem, akkor tovább keressük :)

0