You are here

Panasonic DMR-E65 DVD felvevő hiba

16 posts / 0 new
Last post
semil
semil picture

Üdvözlök mindenkit a fórumon!

Kb 1 éve vettem használtan egy Panasonic DMR-E65 tip dvd felvevőt.
Nemrégiben olyan probléma kezdődőtt vele,hogy gondol egyet,és kikapcsol ill.újraindul. Ezt jellemzően akkor teszi,ha valami lemezzel kapcsolatos tevékenységet próbálok pl lejátszás formázás stb. gondolom,hogy a lézer bekapcsolásnál tilt le valami. Ha valaki találkozott hasonló problémával és megosztja velem tapasztalatait, annak nagyon köszönöm előre is. Német fórumon olvastam fordításban,hogy vmi tápegységproblémára utalnak ezek a tünetek,és hogy ez típushiba.

Üdvözlettel:semil

Comments
tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Sziasztok!
Elnézést kérek a topik nyitójától, amiért ide írok.

Minap emailben megkeresett egy Budapesti illetőségű ember, hogy segítsek neki az elromlott "Panasonic DMR-E95H" készülékének javíttatásával kapcsolatban.
Ezt a topikot Ő találta meg -benne az én felhasználói nevemmel-, majd a HE oldalon keresztül küldte a levelet, mert itt nincs regisztrálva(miért is lenne, hiszen vendéglátós).
Én messze vagyok Budapesttől, ezért segítségként csak ennyit tudtam számára felajánlani, hogy ha akad itt olyan kolléga, aki közelebb van hozzá, és elvállalná a készülék javítását, annak PM-ben megadom a srác elérhetőségét.

Az általa leírt hibát idézem:

"Van egy asztali dvd felvevőm (bár már 5-6 éves, tökéletesen meg vagyok vele elégedve), de sajnos az utóbbi időben folyamatos SELF CHECK tapasztalható."

Segítségeteket előre is köszönjük!

Üdv Tibi (a postás :lol: ).

0

Galibali
Galibali picture

Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen 55- ös végű gépem. Jól jöhet még ez az infó, habár még nem produkált ilyet a kütyü.
Szép napot Mindenkinek!
Üdv.
Galibali :taps2:

0

semil
semil picture

Szép napot mindenkinek!

Nálam az STRG 6353 IC cseréjével megoldódott a probléma.
1300 ft az alkatrész.
Kondenzátor cserére nem volt szükség.
Köszönöm mindenki segítségét aki hozzászólt a témához!

Üdv.: semil

0

gyulends
gyulends picture

Sziasztok!

Teljesen egyetértek nor.bert felhasználó hozzászólásához.
Több ilyen és hasonló Panasonic típusú DVD-t javítottam már, és 90%-ban a primer oldali IC, STRG 6353 hibájának tudható be.
Egyébként van olyan is, hogy a készülék be sem indul csak a "self check" felirat villog vagy még az sem. Ez bizony típushiba ezekben a készülékekben. De találkoztam már más típusú dvd készülékekkel is amelynek ugyancsak hasonló strg- IC problémája volt.
Külföldi oldalakon rengeteg ilyet találni és van ahol az IC cseréje részletesen le is van írva, fényképekkel illusztrálva.
Egyébként kissé becsapós a dolog, mert már találkoztam olyannal is, ahol hasonlóak voltak a problémák, a készüléket pár napra áramtalanítottam, szóval kihúztam a konnektorból, s mikor pár nap után újra visszadugtam magához tért. Ezt IC csere előtt érdemes kipróbálni!

Üdvözlettel

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A táp IC cseréjét érdemes megpróbálni eddig Panasonic DVD és Thomson LCD-nél találkoztam olyannal, hogy az IC terhelésre eldobja magát de kissebb terhelésen teljesen jól működik.

0

nor.bert
nor.bert picture

Sziasztok!

Olvasgatva az eddigi hozzászólásokat, a vak vezet világtalan mondás jutott eszembe, ne haragudjatok érte.
A kondizással veszíteni nem veszítesz, de nem is nyersz, mert nem jellemző ezekben a gépekben az elkó hiba. Szóval meg lehet spórolni a vele való vesződséget éa az elkók árát is. Kapásból nem érdemes cserélgetni egyébként sem, én szkóppal szoktam ellenőrizni az elkók jóságát a még nem bemelegedett működő gépben. Ha meg nem is indul, akkor úgy is tudja a gyakorlatból az ember, hogy melyikekkel szokott gond lenni, vagy egy kis melegítés megmutatja.

A szekunder oldali IC-vel való trükközés is vakvágány, mert a primer IC az, ami nem bírja a terhelést, ha jól emlékszem STR-G6353.
Norman kolléga feltehetően figyelmen kívül hagyta, hogy a szekunder IC kiváltásával a primer IC terhelése is csökken. Ennek az áramfigyelő ellenállását azért persze lehet ellenőrizni, de valószínűbb az IC hiba. Szerintem az ellenállás értékének a csökkentésével átmenetileg látszólag meg is oldódhat a probléma, de még nem próbáltam. Az új IC-t célszerű valamelyest megnövelt hűtőfelületre szerelni, mert sejtésem szerint a túlmelegedés teszi tönkre sorozatosan ezeket az IC-ket. Sok sikert!

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Norbert!
"a vak vezet világtalan mondás jutott eszembe"
Végül is igazad van! Mi látatlanban (vakon) próbálunk segíteni olyan valakinek, akiről gyakran nem tudjuk, mennyire van otthon az elektronika világában. :p
Üdv: Laci

0

Norman
Norman picture

Szia Semil.
Nálam is van 1 hasonló gépezet. Azthiszem nemsok eltérés lehet kettejük között. A típusa E55 végződésű. Ez is hasonló hibával küzd. Amíg nem kerül bele lemez addig semmi gond vele. Viszont amint olvasni kezdi a lemezt és indul a spindle motor, dob a gép 1 restartot. Mindezt addig csinálja amíg szétnem kapom a mechanikát és kinem emelem belőle a lemezt. Mivel a tápot rendben találtam,a kondikat ellenőriztem így a motort kezdtem el gyanúsítani.
Ám azt is jónak ítéltem. Gondoltam akkor mégiscsak a táp a bűnös. A 12V-ot érdemes jól megnézni,aminek utolsó aktív eleme az IC106-os felségjelzésű SI3120-as IC. leválasztottam a tápegységről a 12V-ra csatlakozó DVD-RAM-ot és labortáppal helyettesítettem. Szépen el is indult a szerkezet. Ezután próbaképp beépítettem 1 7812-t az SI helyére és remekül működik a járgány.
Persze nem marad így,várom a cserealkatrészt a sinitől. A fura az hogy asztalon működtetve teljesen jónak tünik az SI3120. Lehet hogy teljesen rossz úton járok,de kiderül ha behelyezem az új alkatrészt.
Remélem segítettem 1 kicsit.
Üdv mindenkinek.

0

semil
semil picture

Szia!

Köszi,hogy megosztottad tapasztalatodat velem.
Azt hiszem egy cipőben járunk!
Kíváncsi vagyok eredménnyel jársz-e.
Én átkondizom a tápot Tibi javaslatára, hátha bejön a dolog,és visszajelzek a fórumon az eredményről.

Üdv.semil

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Az SI3120-as IC 3-as 4-es lába közt szokott lenni egy áramfigyelő ellenállás, esetleg ezt is érdemes ellenőrizni.
Üdv: Tranzix

0

Norman
Norman picture

Szia Tranzix !
A 3-as és 4-es láb között csak 1 dióda van,MA 165 típusú.
Záróirányban is ellenőriztem. Jónak tűnik. Sajna. Elég érdekes az eset.
Meglátjuk mit eredményez az IC csere.
Üdv

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Első körben kondizd át a tápot.
Üdv Tibi.

0

semil
semil picture

Szia!

Köszi a tanácsot ! Összeírom,megveszem aztán csere.
Remélem kapok belőlük mindenfélét.
Mindkétoldalon kicseréljem a kondikat?

Üdv. semil

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Ha már úgyis megbontod, cseréld ki a primerben is.
Nehogy a jövőhéten amiatt keljen ismét szétszedni.
Üdv Tibi.

0

semil
semil picture

Szia!
Oké kicserélem mindet.

üdv semil

0

Sponsored links