You are here

Liebherr Cpes 40030 kombinált hűtőszekrény alul a fagyasztó rész jó, felül a hűtő rész nem

10 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Liebherr Cpes 40030 kombinált hűtőszekrény alul a fagyasztó rész jó, felül a hűtő rész nem. Egy kompresszoros a hűtő. Alul a fagyasztó rendesen -25 és -32fok között kapcsolgat. Felül a hűtő rész viszont mintha szinte nem is menne, mert 11-13fok között van(műhelyben kb 14-16kok van). Nem gondolnék gáz hibára mert a lenti rész jól hűt, és a kompesszor is ki-be kapcsol. Van benne egy elektronikus "váltószelep". Ez lehet rossz? hogy lehet esetleg letesztelni? Van egy ventilátor is a hűtő részbe, de azt látom menni mikor kinyitom az ajtót, és van rajta egy lekapcsoló gomb is, tehát nem hiszem hogy annak kellene felhozni a fagyóból a hideg levegőt.

köszi előre is a segítségeket.

Üdv.: G.

File attachment: 
Comments
noPope
noPope picture

ha küldesz pontos szervizszámot privátban segitek

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia noPope!!
A tobbi Kollega elott titok a megoldas?? Gondolom nem a Coca Cola receptjet NEM akarod hogy nyilvanossagra keruljon,vagy egyebb titkos NASA dokumentaciot??
Peter

1

dankasan
dankasan picture

Szia!
A mágnesszelep dolgozik,kattog? Ki lehet mérni,hogy nem szakadt/zárlatos.Kap áramot,egyszerű próbalámpával megnézheted? Ha nem,akkor elektronika hiba vagy beállítás hiba.Kikapcsolt normál tér vagy weekend/holiday program ha van...
Üdv.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Megnéztem újra a hűtőt. Már nem ment 3 napja, bedugtam és érdekes hogy az első indulás után lehűti rendesen a normál teret is 2fokra, utána viszont már többet nem, csak a fagyasztó működik az viszont rendesen -23 és -32fok között kapcsol ki-be. Ezt kipróbáltam újra. Hűtő kihúz, leenged, másnap visszadug és ugyan ez, mindkét tér rendesen lehűt, de utána más csak az alsó. Weekend/holiday programot nem találok rajta, szerintem nincs.

Megállapítások:
- váltó szelep kattan elő induláskor
- 230V-ot rákötve kerreg (230V-os, rá van írva)
- kb. 5kohm az ellenállása (másik ilyen hűtőnél is ennyi, 230-at rákötve ugyan így kerreg)
- szenzorok (3db) jónak tűnnek, ellenállásuk 14kohm körüli, kéz melegre csökkenni kezd
- normál térbe 2db szenzor van, egyiket kicseréltem a másik ilyen hűtőből mert kicsit más értéke volt, de nincs változás
- elektronikán kondenzátorok cserélve
- kompresszor nem melegszik rendellenesen

Ezeket a megállapításokat figyelembe véve, létezhet hogy dugulás van a gépbe?

Köszi előre is a segítségeket.

Üdv.: G.

0

dankasan
dankasan picture

Szia!
Nemhiszem,hogy dugulása lenne! A szelep jó, azért kerreg mert egyenáramot kap. A szenzorok jónak tünnek,annyi szokott lenni az értéke. Elektronikára gyanakszom az nézd át jobban. Vagy (én már jártam így) valamelyik szenzor hűtésre megbolondul(a felsők közül)! Amikor lehűtött rendesen lent és leáll a kompr.utána fent kinyitod az ajtót vagy rámelegítesz hajszárítóval vált a szelep és indul a kompr.vagy mit csinál?

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia. 

Miután lehűt hiába nyitom ki az ajtót fent, ninca változás. Mondjuk hajszaritoval nem estem még neki. :) Megpróbálom...

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Mikor olvasztottad le? De teljesen!!!
A mechanikus termosztátot ki is lehet venni.
A ventillátor hozza fel a hideget és a mechanikus termosztát nyitja-csukja a légutat.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Teljesen hűtetlenül került hozzám, tehát nem kellett leolvasztanom. Nincs benne mechanikus termosztát. 3db elektromos szenzor és egy elektronika van. Nem NoFrost-os a hűtő, tehát nem alulról húzza a hideget, hűtőközeg van alul és felül is a hűtőben, egy váltószelep vezérli hogy alul vagy felül hűtsön.

Üdv. : G.

0

irkax
irkax picture

Szia.

Csak a tapasztalatom tudom leírni ugyanilyen hibával kapcsolatban. 
Nálam dettó ugyan ez volt a helyzet ugyanilyen Liebherr gépnél. Cseréltem benne váltószelepet, szűrőt és megjavult kb 1hétre, majd jelentkezett újra a hiba. Na akkor már jobban ráfókuszáltam a hibakeresésre és kibontottam a felső párologtatót. Megnyitottam a párologtató csöveit és a párologtató totál el volt dugulva (nem ment át rajta a levegő). Cseréltem egy hasonlóra majd összeforrasztottuk klímás kollégával, majd vákuum és gázfeltöltés. Azóta rendületlenül megy a gép. De hozzáteszem! Először ellenőrizd le az útváltó szelepet hogy kapcsol e illetve az érzékelőket!! Az érzékelők csodákra képesek ezekben a gépekben.

Üdv.:Irkax

1

Sponsored links