You are here

Panasonic TX-P50UT30E Tuner hiba

2 posts / 0 new
Last post
hacsi1966
hacsi1966 picture

Szerbusztok
A következő hiba történt hétvégén elmentem itthonról a tv kikapcsolva mikor vissza értem tv be kapcsoltam és nem volt jel ezt írta kis a tv gondoltam szolgáltató hiba bejelentettem a hibát ki jöttek meg nézni és akkor látták meg hogy az F elosztó teljesen szét égett sajna nem tudtak rá magyarázatot adni kicseréltek mindent a tv továbbra is azt írja ki hogy nincsen jel másik tv vel kipróbálva tökéletesen működik a szolgáltatás a tv ét szét szereltem gondoltam a tunerje meg sérült sajna be igazolódott a gyanúm most ott tartok hogy egy tunert kéne benne cserélni esetleg ha valaki tudna egy ilyet pontos típusa ENGS7302D5F azon kívül kiváncsi lennék mi történhetett mitől égett szét az antenna kábel? Esetleg valaki találkozott már ilyen hibával?

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A kábel elégése sajnos nem ismeretlen jelenség. Valahol a környéken a szomszédok közül valakinek nulla vezető szakadása volt a védő  és a nulla vezeték közösítése előtti részen. Ezután a tv védő vezetékén és a koax kábel árnyékolásán át tőled jött a nulla. Tartósan nagyobb áram csak így szokott folyni a koax kábelen.
Ugyanez a jelenség volt megfigyelhető a  neten látott áramlopások területén is. Valahogy a nulláról megfeledkeztek, csak a fázis volt felhurkolva az légkábelre.

0