You are here

ASRock J4205 ITX alaplap lefagy

10 posts / 0 new
Last post
zgyula
zgyula picture

Sziasztok!
Kb 4 hónapos alaplapról van szó, rajta 4GB RAM és SSD kártya hozzá+DVD író. WIN 10-lett rátelepítve, az utóbbi 1 hónapban elég gyakran lefagy a rendszer felállása után 2-3 perccel, ilyenkor az egérmutató is eltűnik. Ez akkor is, ha nem nyitok meg semmilyen alkalmazást.
Még annyi infó, hogy kezdetektől fogva bekapcsolás után a win. indításakor visszaállt stby-ba és a RESET gomb hatására sikerült feléledni a rendszernek.
Eddig egy bios frissítés történt, de nem segített.
Mi okozhatja ezeket?

Comments
zgyula
zgyula picture

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, kezdem a RAM cserével.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ezek a lapok nagyon válogatják a ramokat, ha elsőre eleve nem sikerül indulnia, akkor 100%, hogy a ramokkal verekszik össze, másik modulokkal próbálnám.

Tomi. Mennie kell az új driverrel, ha nem megy, akkor ott is a ramokkal problémázik, ezeknél éppen a kezdeti driverek voltak instabilak.

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Én a gyártó oldalán lévő listából választottam RAM-ot. Kingston, ugyanaz, amit ott is ír. Mégis ha ráfrissít új drivert, akkor hibásan működik. Az eszközkezelőben a videókártya tulajdonságainál látom az illesztőprogram dátumát, verzióját. Ilyenkor újabb van fenn. Visszateszem az eredetit és hibátlan. Másik RAM-mal jó lenne? De érdekes, nem egyforma a hiba. Havernak is J3455M van. ( Intel integrált proci) Neki ugyanaz a jelenség, mint Gyulának, indításkor boot alatt megy, majd kikapcsol a monitor. Reset gombot nyomva jó. Nekem nem kapcsol ki, de használat közben változóan egy-egy másodpercre elmegy a kép (fekete képernyő) , majd visszajön. ilyenkor megnézve mindig frissebb a driver, a Win ráfrissített. Az eredetit visszatéve ismét tökéletes minden a következő frissítésig.

0

agressiv
agressiv picture
*

Sajnos lehetséges, hogy a listában szereplő ramokkal sem megy, mert azokat is gyakran variálják, van, hogy ugyanazon a tipus szám alatt, másik IC-k vannak rajtuk. Én próbáltam az enyémet egy pár kingmaxxal, ugyanazt csinálta, mint a tiétek, majd elcseréltem őket kingstonokra, amik egyáltalán nincsenek a listában és ezzel stabilan megy, a drivert is a windows 10 intézi. Fórumokon utánajárva is hasonlókat találtam.

0

thomas123
thomas123 picture

Na ezt megpróbálom, csak legyen kedvem szétszedni. Amit filmnézésre vettem, abban Patriot RAM van, igaz csak 4GB, de próbára jó lesz.

0

thomas123
thomas123 picture

Na próbáltam egyet. Frissítettem a Intel(R) HD Graphics drivert. Egyből jelentkezett a kép-eltűnés hibám. Kicseréltem a RAM-ot( Kingston 8GB helyére Patriot 4GB) A hiba maradt.  :-(   Több ilyen DDR3-as RAM nincs itthon, hogy teszteljem. Visszatettem az eredeti drivert. A hiba megszűnt. Persze ettől még lehet, hogy másik RAM-mal jó lenne.

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!
Nekem J3455m van, bár ez nekem nem fagy le, azt nem tudom miért csinálja. Az indítási probléma az integrált videókártya driver ( az integrált intel prociban) hibája. Tedd rá az eredeti, hozzá kapott cd-n lévőt és ez a probléma megoldódik! ( Esetleg letöltheted az AsRock honlapjáról, lehet frissebb is van)
Csak van egy kis bibi.... A Win10 mindig frissíteni fogra a legfrissebbre, amivel nem jó... Nekem 2-3 havonta ráteszi a legfrissebb drivert, ami az intel procihoz való, viszont ezt az indítási hibát okozza. Hiába állítom be a Speciális rendszerbeállítások - Hardver - Eszköztelepítés beállításainál, hogy ne frissítse, mégis ráteszi.
BIOS-t én is frissítettem, de ezen nem segít.
A lefagyást nem tudom, lehet azt is megoldja??? Kíváncsi vagyok! Tedd rá az eredeti VGA drivert!
Üdv!   Tomi
Egyébként jó kis alaplapok. Én ezen netezek, Tökéletes. Három monitort lehet rákötni, nekem egyiken a tv van. Míg megy HD-ban a film, a monitoron tudok mást csinálni, nem akad. Egy hasonlóból csináltam a szobába medialejátszót (J3160) Arra rá lehet tenni WIN7, Win8 Win10-et. Én 8.1-et tettem rá, ott le tudom tiltani a frissítést, így nincs VGA gondja.Sajnos a J3455m-re csak a Win10 megy rá...
A J3455-ben nekem 8G RAM van és SSD, J3160-ban 4G hagyományos HDD, de mindkettő jól működik.Ez a hülye video driver hibájuk van, és hogy a Win10-ben nem lehet tiltani.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Ha nem az alaplap az oka, akkor én inkább a RAM-okra tippelnék, mint Windowsra. Egy több órás memória teszt sem ártana... /A Windowsnak elég a 4 GB memória. Nálam a 64 biten sem kevés./

0

AzzA
AzzA picture
*

A 4Gb ram elég szerény minimum a 8Gb lenne az alap
És a win is lehet probléma

0

Sponsored links