You are here

CINEX TV 82771 PT90A alaplap csere után nem lehet beálitani a tökéletes függöleges képméretet MEGOLDVA

10 posts / 0 new
Last post
2herceg

Szép jó napot
Segítséget szeretnék kérni a címben szereplő TV javításában. A saját alaplapja sajnos megadta magát, úgy gondoltam szerzek bele másikat mivel a dobozba lévő képcső tökéletes volt kár lett volna kidobni. Tévedtem mert a benne lévő alaplap PT90A volt, beszereztem hozzá másik  ugyan ilyen alaplapot ami PT90 volt de nem úgy gondolkodik mint az eredeti. Nem tudom beállítani a képméretet a szerviz menüben sem. Kaptam olyan orion tv-t amiben az alaplap ugyan az mint az eredeti csak ami változás van az eredeti 2db euró csati van rajta ezen meg csak 1db. Az eredeti alaplap szerint kicseréltem a sorvégfok trafó összes kondijait   CD64- CD03- CD04- CD05- CD10- CD14-CD06-de semmi sem változott. A mért    sorvégtáp +145v ami jó de a + 27 +16 +250v  amit  soknak találtam ezért a benne lévő biszti ellenálások  RD08-RD10-RD17 értékeit sorba kötött ellenálásókkal megnöveltem 25-35  ohmal
így  beált. De akármit cserélek nem változik semmi a szerviz menüben a párna tórzítás  6 ---HS  nem tudom beállítani meg ami a mellékelt képen látható hogy összébb kellene húzni,túl kövérek az emberek. Mit lehetne még tenni, nem a képcső mérete miatt nem lehet beállítani ez egy 78 átlós 39x68  száma W76EGV023X015  31415-156  30 nem találok sehol hozzá adatokat. Vissza olvastam itt a Tanyán  5 évet  oríon TV PT90 de hasonló problémát nem találtam,de még folytatom.
Üdv István           
 

File attachment: 
Comments
zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Jelentős zavart érzek az erőben!
16:9-es képcsőre akarsz ráerőltetni egy 4:3-as monoszkóp ábrát?
Ha a sortrafó által előállított segédtápok nem jók, akkor az egész sorvégfok hibás munkapontban üzemel, így a képcső fűtőfeszültsége sem megfelelő, ami árthat a képcsőnek.
A sortrafó azonos az eredetivel?
Ha egyáltalán nem állítható a szervizmenüben a sorméret és az EW korrekció, akkor valószínűleg hibás az STV9306  (mert ebben van az EW áramkör).
Ha állítható, de nem érhető el az optimum, akkor a hardvert kell módosítani.
Ugyanez igaz a függőleges képméret állíthatóságára is.
A szervizmenü HS paramétere (sorfázis) nem tartozik az EW paraméterek közé.
Még sok kérdés tisztázásra szorul, ezért inkább javaslom a telefonos (vagy Skype) konzultációt! 
(Elérhetőségeimet megtalálod az adatlapomon.)

0

Vote up!

You voted ‘up’

2herceg

Szia
Megkereslek Sype-n
Üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Megpróbálkoznék egy az új panelhoz való eltérítőtekercset rádugni a csőre.

0

Vote up!

You voted ‘up’

2herceg

Szia
Sajnos az a tv  amiből ki lett véve a PT90A  alaplap már  nincsen nálam, a sima PT90 alaplappal össze lett szerelve elvitték az jól működik, tehát még próbára sincsen lehetőségem. Honnan tudnám a fent említett képcsőhöz az adatait letölteni,én sehol sem találok. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Értelek, amit írtam azért tettem mert szerintem a 2 cső eltérítési szöge nem egyezik. Így mint azt előttem már írták a sortrafó sem egyforma. Más feszültséget állít elő az eltérítésekhez.....

0

Vote up!

You voted ‘up’

2herceg

Szia
A sortrafót már az elején kicseréltem, de a méréseim szerint meg a rajz alapján megegyeznek az van most benne ami az eredeti alaplapon volt. Vagyis mind a kettő sortrafó által leadott 12 -24- 200v  1%  volt több. Az eredeti alaplapon  a CD10- 390nf  CD15-470nf  van, a csere alaplapon  CD10-680n  CD15 680n a többi  CD04-CD05-CD06 megegyezik.De sajnos nem tudom beszerezni ezt a kétfajta kondít  de még közeli értékek  se nincsenek . Eger állítólag város  egy alkatrész bolt van nem tartanak nincsen rá igény de nem is rendel. A HQ nál  egy darab volna  250 ért de azért nem adok 1300ft postáét.Esetleg tudsz valahol beszerzési helyet ahol minden megvolna, akkor rendelnék több fajtát. Beszereztem STV9306 de nem teszem bele addig még nincs meg a két cserekondi.
Üdv
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Fülesmester
Fülesmester's picture

Szia!

Írd le egyértelműen, hogy milyen kondikra van szükséged!
(Kapacitás, feszültség, méretek)
Ha találok az alkatrészeim között, akkor küldök

Üdv:
Fülesmester

0

Vote up!

You voted ‘up’

2herceg

Szia
CD10  390nf    CD15  470nf    680v  tol   ezek vannak  a PT90A alaplapon, volna egy kérdésem az én alaplapomon CD14 4,7mikró  250v helyett 1mikró 250v van gyárilag. A sortrafó 3 láb nincsen  felhasználva de helyette át van kötve külső vezetékkel a táp DP11 BYD 33D +12v pontjára ez is gyárilag. Gondolom ezek is befolyásolják hogy rósz az eltérítés 
Üdv István     

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content