You are here

Klarstein 10006253 bizonytalan működés

3 posts / 0 new
Last post
myk02

Sziasztok!
A fent említett konyhai robotgépbe triakos fordulatszám szabályzó található,ami egy hall szenzoros visszajelzővel figyeli a fordulatot a tengely végén lévő mágnes segítségével és az egészet egy SOIC14 tokozású IC vezérelné.Típusszám nem látszik rajta.Lehetséges,hogy mikrokontroller,mert van mellette egy kvarc is?
Bekapcsolt állapotban,ha mozdítok a forgórészen egy kicsit akkor beindul,jól működik szabályoz ahogy kell.2-4 ki-be kapcsolás után megint előjön ez a hiba.A szenzor + tápja ilyenkor 2.5V-ra esik vissza 4.16V-ról.A tengely egy körbefordításánál 6-szor csinálja,gondolom ilyenkor adná az impulzust.A szenzort teszteltem led+1k ellenállás,külső tápról,jónak tűnik.Motort átnéztem,szénkefék jók,kommutátorok nem szakadtak.Az elektronikát átnéztem,potméter is jó,nem kh-s.
A szenzor típusa:137(nagyba),
                          SD2727(alatta kicsibe)
https://mikroshop.ch/pdf/oh137.pdf
https://www.ret.hu/media/product/15250/549904/tle4905l.pdf
Netes keresés alapján OH137,de nem vagyok biztos benne?Adatlapja alapján próbáltam helyettesíteni TLE4905L-el,ezzel beindul mindig,de szabályozni nem lehet teljes fordulaton megyen.
Üdv. Miki
 

File attachment: 
Comments
SzBálint
SzBálint's picture

szia: aTLE-nél  1-3 láb között 1,2 kOhmot  ír az adatlap
A tápfeszültsége elég kevés

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

myk02

Szia!
Igen,azzal az értékkel van megépítve a teszt áramkör és szerintem az adatlapján található felfutási és lefutási idő ezzel a teszt áramkörben szereplő adatokkal mérték.A nyákon 1kOhm van a 1-3 láb közt.
A szenzoron lévő adatok alapján (amit leírtam) szerinted is OH137 a típusa?
A tápfeszültséget én is keveslem,5V-os zénerrel állítja elő,de vmi beterheli.

Miki
 

0

Vote up!

You voted ‘up’