You are here

VOV DIGITAL VCT 1440

6 posts / 0 new
Last post
cinkatóni
cinkatóni picture

Sziasztok!

A fent említett tv készülékhez keresnék procit aminek a típusa:
TDA 9361PS/N3/5 NTDA9361 D 329A HA VAN VKINEK ESETLEG ILYEN FELESLEGES PROCIJA SZÍVESEN MEGVÁSÁROLNÁM.ELÖRE IS KÖSZÖNÖM ÜDV CINKA

Comments
cinkatóni
cinkatóni picture

Szia!

Köszi szépen ajavítási tippeket majd megcsinálom azokat amiket írtál hátha jó lesz köszi üdv cinkatóni

0

cinkatóni
cinkatóni picture

SZia!

Igen megfutott a tápja elvittem az egyik ismerősömhöz aki jobban jártas a tv szerelésben mint én megcsinált aztán fél órát ment és meghalt aztán megint megcsínálta ment fél órát és szintén vége most azt mondja nagyon melegszik a proci és nincs rajta hang nem tudod esetleg miért futhatott meg a tápja?köszi előre a segítséget

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Ennél a szutyoknál a tápmegfutás tipikus jelenség. Két éves kora előtt kb. háromnegyedét eléri ez a hiba.

Egyrészt a teljes tápot kondizd át, ahogy exGelkás is írta. Primer és szekunder oldalt is, enélkül neki se láss másnak. Másrészt van egy közepes teljesítményű tranyó a tápban. Azt hiszem 1-1.5A-t tud. Pozícióra nem emlékszem, de ezen kívül nincs benne más hasonló tranyó. Nem lehet eltéveszteni, mert csak az az egy ilyen van benne a meghajtón kívül, na azt cseréld ki. Érdemesebb valami jobbat beletenni.

Hangja azért nincs, mert a hangvékfok nagyon érzékeny a túlfeszültségre és először az megy tönkre. Ezzel meg is fogja a túlfesz, saját magát feláldozva, de minden más működőképes marad.

AN17823 van benne, ami igen csak borsos áron kapható, tekintve hogy egy szánalmas kis szutyok. Ha nem akarod megduplázni a TV értékét, akkor helyettesítsd TDA7057-el:

http://elektrotanya.com/an17823a_helyettesitese_tda7057aq_val.pdf/downlo...

Sok szerencsét!

Üdv,
DM

PS: A távjára vigyázz mint a szemed fényére. Én két éve keresek hozzá folyamatosan, sikertelenül.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz cinkatóni!
Kapcsolóüzemű tápoknál, a megfutást, igen sok esetben a referenciafeszültség szűrőkondenzátorának kapacitásvesztése okozza. 10-33uF körüli az értéke.
Üdv:
exGelkás

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Megfutott a tápja? Az 99%-ban nem szokta vinni a procit, csak a hangvégfokot.

DM

0